Keresés
Magyar Nemzet
2019. október 20., vasárnap, Vendel napja
Áder János: A fenntartható fejlődési célok víz nélkül teljesíthetetlenek
A feladat az, hogy ahol még lehet, az emberiség előzze meg a vízválságot, ahol pedig az már bekövetkezett, ott keresni kell a lehetőségeket, hogyan csökkenthetők a vízválság okozta károk – mondta.

Olasz tüntetés

Olaszország az első – üzente meg az olasz jobboldal

Olasz tüntetés

Nem csak a kormány, de a baloldali főpolgármester ellen is tüntetnek Salviniék

Olasz tüntetés

Megkezdődött az olasz békemenet

Olasz tüntetés

Ma megmutatja erejét Salvini és az olasz jobboldal
Boris Johnson kért is halasztást, meg nem is
Újra az EU térfelén pattog a labda brexitügyben: teljes mértékben az állam-és kormányfők belátásán múlik, hogy a miniszterelnök vagy a – látszólag működésképtelen – londoni parlament iránymutatását követik.
Apolló a szürke zónában
Walid al-Aqqad gázai kertjében korinthoszi oszlopmaradványokat látni. Az épületen belül a bronzkortól az iszlám kalifátusokon át az oszmán, majd a brit uralom idején készült műremekek láthatóak.
A Széchenyi Kártya Program gazdaságstratégiai és megtérülő vállalkozástámogatás
Havonta átlagosan 20 milliárd forint hitelt folyósítanak a Széchenyi Kártya Programon keresztül a bankok, heti mintegy 400 hitelszerződés születik, naponta 150-200 vállalkozó keresi fel a Kavosz irodáját.
Kósa Lajos: A családtámogatási rendszer bővülése és újabb gazdaságvédelmi program várható
Kósa Lajos azt mondta, hogy az őszi ülésszakban ez lesz a két fő irány. Ebben „semmi meglepő nincs, mert eddig is ezt csináltuk, és mindig is erről beszéltünk a kampányban” – jegyezte meg.
Áder János hamarosan Japánba, Laoszba és Kambodzsába látogat
A magyar államfő Japánban részt vesz Naruhito császár trónra lépési ünnepségén, valamint japán vízügyi beruházásokat is felkeres és megtekint egy hidrogén alapú autóipari üzemet Jokohamában.
Bedobozolt történelem
A Fortepan ma már a legnagyobb online fotóarchívum neve. A magyar XX. századot örökíti meg – bárki számára elérhető módon az interneten, ráadásul ingyen.
Negyedik ciklusára készül Morales
A szocialista elnök mára szinte az utolsó, aki a dél-amerikai szocialista „rózsaszín dagállyal” került az elnöki székbe, és azóta sikerült megtartania népszerűségét.
Megismételhetik Jászberényben a polgármester-választást
A testület pénteki határozatában indoklásként többek között azt írja, vasárnap a szavazókörökbe idegenek mentek be, és bizonyítottan a szavazási szándékot torzító pénzfelajánlás történt.
Több pénzt jelenthet a gazdáknak, ha édesebb a cukorrépatermés
Bár az ágazati szakértők nyáron még optimistán tekintettek a szezon elé, mára kiderült, hogy a terméshozam nem éri el a várt szintet. 
FRISSÍTVE
Boris Johnson két levelet küldött az Európai Tanácsnak
Az egyikben formálisan kezdeményezte a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) halasztását, a másikban viszont közölte a testülettel, hogy hibának tartaná a kérés teljesítését.
Bakondi György: El kell kerülni, hogy tömegek induljanak Európa felé
Bakondi György hangsúlyozta, ha Törökországból további tízezrek-százezrek indulhatnak útnak, akkor egyre többen várakoznak majd egy-egy európai határszakasznál arra, hogy továbbjussanak.
Deák Dániel: Megindult a helyezkedés az ellenzéki térfélen
Fidesz: Gyurcsány minden idők legkorruptabb kormányát vezette
Boris Johnson: Nem tárgyalok az EU-val a halasztásról
Jerry, Rainlla és Johnas
A szuperkötvény lett a favorit a piacon
A londoni alsóház döntött: tovább halogatják a Brexit-megállapodás jóváhagyását

A Helyzet

Gazdatest
Soha nem szabad alábecsülni, soha nem szabad a rá való odafigyelésben egyetlen pillanatra sem ellankadni: a bolsevik a Föld legagresszívabb invazív fajai és legkitartóbb túlélői közé tartozik.
Orbán János Dénes

Tollhegyen

Harangszó Rómából
Nagygyűlést hirdetett ma délutánra Rómába Salvini volt olasz belügyminiszter – az ország minden tájáról várja a nemzetben, a határok védelmének kötelességében hívő, az illegális migrációt elutasító olaszokat.
Pilhál György

Poszt-trauma

Gyurcsányék az SZDSZ hangján gyalázzák a magyarokat
El a kezekkel a kommunistáktól!

Poszt-trauma

Abortusz mint prevenció
A szimbolikus ügy nem tartozik a főpolgármester kompetenciája alá.

Poszt-trauma

Meddig tarthatja meg ebül szerzett pozícióját Mohács polgármestere?
Nagyon erős felkiáltójel került a végül „megválasztott” Csorbai neve mellé.

VÉLEMÉNY

Brüsszel jegeli a balkáni bővítést
Az Európai Unió tagállamai­nak nem sikerült megegyezniük Albánia és Észak-Macedónia uniós csatlakozási tárgyalásainak megkezdéséről. Ez a komoly visszalépés elgondolkodtató.
Trócsányi László

VÉLEMÉNY

Impeachment zárt ajtók mögött
Az az eljárás, amelynek előkészítését megkezdték a demokrata többségű képviselőház szakbizottságai, Donald Trump Fehér Házból való elmozdítását célozza.
Szőcs László

VÉLEMÉNY

A közvélemény-kutatásról őszintén
Ismert, hogy a Nézőpont Intézet több fővárosi felmérése Tarlós István különböző mértékű előnyét mutatta a kampány egyes szakaszaiban, a Medián és a Publicus pedig már idejekorán a verseny közel kiegyenlített állását jelezte.
Mráz Ágoston Sámuel

Kultúra

Csontváry folytatható mítosza
A veterán képzőművészektől a kevéssé ismert, de szakmailag rég beágyazódott mestereken át az ígéretes pályakezdőkig a szakma minden szintjét reprezentálja a tárlat.

Sport

Valahogy mindig elcsúsztak
Az Újpesti Dózsa 17-szeres válogatott középpályásának bal lábától másfél évtizeden át rettegtek a kapusok, tizenegyest — érvényesen — egyetlenegyet sem hibázott.
Megismételhetik Jászberényben a polgármester-választást
A testület pénteki határozatában indoklásként többek között azt írja, vasárnap a szavazókörökbe idegenek mentek be, és bizonyítottan a szavazási szándékot torzító pénzfelajánlás történt.

LUGAS AJÁNLÓ

Kádár keresztelője

LUGAS AJÁNLÓ

Eldugult szűrő

LUGAS AJÁNLÓ

Óra alatt kukorékol

LUGAS AJÁNLÓ

Kártyaszoba

Ez történt 100 éve

Rendet és nemzeti hadsereget vár az ország

Ez történt 100 éve

A magyar zsidóság elhatárolódik a kommunizmustól

Ez történt 100 éve

Lukács György, a büró Szamuelyje
Tisztelt Előfizetőnk!
Ezúton értesítjük Önt, hogy a Magyar Idők Kiadó Korlátolt Felelősségű Társaság 2019. szeptember 30-i hatállyal a Mediaworks Hungary Zrt.-be beolvadt, a cég jogutódja a Mediaworks Hungary Zrt.

Karc FM műsorajánló

Negyedik ciklusára készül Morales
A szocialista elnök mára szinte az utolsó, aki a dél-amerikai szocialista „rózsaszín dagállyal” került az elnöki székbe, és azóta sikerült megtartania népszerűségét.

Belföld

Messzire vezethet a piaci maffia ügye
A NAV-razziát lebukáshullám követte a nagybani piacon, ahol legutóbb R. Ernőt, a milliárdos árbevételű Rózsaker Kft. tulajdonosát és fiát tartóztatták le félmilliárd forintot meghaladó áfacsalás miatt.
Máris sor került a Karácsony-Bajnai találkozóra
Alig néhány nappal főpolgármesterré választása után Karácsony Gergely máris sort kerített az egykori miniszterelnökkel, Bajnai Gordonnal való találkozójára is.
Sajtódíjat kapott lapunk munkatársa
A Polgárőrség Sajtódíját a polgárőrmozgalomról rendszeresen és hitelesen végzett tudósítások elismeréseként adták át kollégánknak a testület szombati ünnepi rendezvényén.
Menczer Tamás: A kormány a Brexit során is a magyar érdekeket tartja szem előtt
Boris Johnson brit miniszterelnök a Brexittel kapcsolatban a brit emberek akaratát hajtja végre, és ezért nem kritikát, hanem tiszteletet és együttműködést érdemel – vélekedett.

Külföld

Megkezdődött a transzatlanti vámháború
A tarifaemelés válaszlépés arra, hogy az EU már nemcsak az Egyesült Államok, hanem a WTO szerint is törvénytelen állami támogatásban részesítette az Airbus repülőgépgyártó konzorciumot.
Erdélyben tart közgyűlését a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája
Pacsay-Tomassich Orsolya államtitkár üdvözölte, hogy a HÖOK az alapszabályában megfogalmazottak szerint felelősséget érez a külhoni magyar hallgatókért.
Boris Johnson megnyitotta a szombati vitanapot
A kormány által beterjesztett jóváhagyási indítványhoz több módosító javaslat is érkezett, és ezek között van olyan, amely jó eséllyel megakadályozza a megállapodásról szóló érdemi szombati szavazást.
Francia–holland vétó az EU bővítésére
Míg a britek sorsa már a hét végén eldőlhet, Észak-Macedónia és Albánia potenciá­lis tagságának kérdése csak jövőre kerül újra az országvezetők elé.

Gazdaság

Sokan hagyják el a belső pesti kerületeket
Mintegy hatezerrel többen mentek el tavaly a fővárosból, mint amennyien állandó lakosként odaköltöztek, Pest megyében viszont az állandó lakosok száma 15 ezer fővel nőtt.
Varga Mihály: Új alapokra helyeződhet Magyarország és az IMF kapcsolata
Krisztalina Georgieva megválasztásával kapcsolatban Varga Mihály úgy vélekedett: az IMF-nek egy Európát, különösen Közép- és Kelet-Európát értő vezetője lett.
Lelassult a bővülés Kínában
Kialakult az a vélekedés, hogy Kína a világgazdaság motorja: ha gyorsabban növekszik, húzza az egész világot, ha lassabban, akkor viszont baj van. A helyzet ennél azért összetettebb.
Százezren képzettség nélkül
A technológiai beruházásokkal és a digitalizációval ki kellene váltani az élőmunka egy részét, és szükséges lenne csökkenteni az alvállalkozói láncok áttételeit az építőiparban.

Kultúra

„Én mindig az életről írok”
Sissel-Jo Gazan dán írónő A dinoszaurusz tolla című krimije idén jelent meg a Jaffa Kiadó gondozásában. A korábban kutató-biológusként és kulturális újságíróként is dolgozó szerző Budapestre látogatott.
Különleges skandináv krimi
A jól megválasztott közeg, az érdekfeszítően megrajzolt karakterek és az ijesztő gyilkosságok ellenére A dinoszaurusz tolla mégis sok mindenben különbözik egy hagyományos krimitől.
A Kilimandzsáró hava
Széchenyi Zsigmond vadászszenvedélyéről készült munka egyszerre természetfilm és egy deklasszált nemzedék látlelete a huszadik század lángokban pusztuló képeivel.
Jótékonysági est Zongoraáriák címmel
Liszt Ferenc születésnapjának alkalmából a Magyar Állami Operaház az Őrzők Alapítvánnyal közösen minden évben jótékonysági koncertet rendez a Tűzoltó utcai gyermekklinika betegeinek javára.

Sport

A címvédő Ferencváros legyőzte az Újpestet is
Az összecsapáson aratott győzelemmel Szerhij Rebrov együttese 41 mérkőzésesre növelte hazai bajnoki veretlenségi sorozatát, amellyel megdöntötte az 1969. május 4. óta fennálló klubrekordot.
Bajnokok Ligája-döntő újratöltve
Legutóbb tavaly szep­temberben vendégeskedett Magyarországon a Vardar, 27-25-re győzött, s az a veszprémi vereség Ljubomir Vranjes edző állásába került.
El Clásico: elhalasztva decemberre
A spanyol bajnokság csúcsrangadó­ját, a Barcelona–Real Madrid mérkőzést a katalóniai tüntetések miatt el kell halasztani.
Alberték rekordja is a tét
Fradi-Újpest. Talán az egyetlen mérkőzés a magyar labdarúgás jelenéből, amelynek nem kopott meg a rangja. Mint rendesen, ma is telt ház előtt csap össze a két csapat.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …