időjárás 22°C Ipoly 2022. augusztus 13.
logo

Tollhegyen

A Helyzet

HÍRZÓNA

Misztrál

Húsz éve élek Nagymaroson. Van itt egy olyan intézmény, amelynek az a neve: Misztrál Fesztivál.

Aktuális

FÓKUSZBAN

Titkolják távlati programjukat a szocialisták

Nem a szociáldemokraták munkaprogramjával van gond, hanem titkolt távlati céljaikkal ― fejti ki Bethlen István. Az amerikai nagykövet szerint hazánk mindig a civilizáció élén haladt, ezért megérdemli a segítséget.

Bethlen rendreutasítja az Ébredő Magyarokat

Az Ébredő Magyarok küldöttsége az Országházban újságírókat inzultál és követelőzően lép fel a miniszterelnökkel szemben is. Eckhardt Tibor négy lap betiltását javasolja, ám kiderül: a vád ingatag.

Hamis hírek Horthy távozásáról

Azt terjesztik, hogy a kormányzó lemond. Bethlen István elmondja: Horthyval nevettek a cikken. Hazaérkezik az oroszországi hadifoglyok utolsó része, akiket csak magyar kommunistákért cserébe engedtek el.

2022. augusztus 14. vasárnap 10:30

A Tabulatúra Régizene Együttes koncertje a Margitszigeten

A Tabulatúra Régizene Együttes a középkori, a reneszánsz, és a korabarokk, valamint a történelmi Magyarország területén valaha elterjedt magyar vonatkozású zene megismertetését, bemutatását tűzte maga elé célul. Műsoraikban kiemelt fontosságot tulajdonítanak nemzeti hagyományaink és történelmi múltunk zenei emlékeinek, ezért historikus hangszereken, lehetőség szerint korhű hangszerelésben játszanak, ami a koncertek hangulatát és az előadás hitelességét is emeli.
2022. augusztus 14. vasárnap 18:30

Muzsikuslegendák: Ligeti András

A 2021 szeptemberében elhunyt Kossuth-díjas hegedűművész és karmester művészetét számos rádió- és hanglemezfelvétel örökítette meg. Karmesterként széles repertoár jellemezte: nemcsak a romantikusok és a XX. századi szerzők műveit vezényelte, hanem barokk és klasszicista zeneszerzők műveit is. A koncertezés mellett pedig operaelőadásokat is dirigált. Az ő pályáját idézi fel Némethy Attila, a Bartók Rádió Muzsikuslegendák című műsorának augusztus 14-i adásában.
2022. augusztus 14. vasárnap 19:00

Balaton RETROspektív – tárlatvezetés és filmvetítés

Glázer Tamás, a Tóretró Blog szerzője könnyed és élvezetes stílusban kalauzolja végig a közönséget a Balaton RETROspektív című kiállítás emblematikus tárgyai mögött meghúzódó, eddig ismeretlen történeteken augusztus 14-én 19 órától. A séta után balatoni témájú sikerfilmek, a Zimmer Feri és a Szerelmes biciklisták várják az érdeklődőket a Várkert Bazár szabadtéri vetítésén. Az események ingyenesen látogathatók.
2022. augusztus 14. vasárnap 20:00

Cirkuszhercegnő – operett a Magyar Nemzeti Cirkusz sátrában

Kálmán Imre operettjének, a Cirkuszhercegnőnek ilyen egyedi formában történő bemutatása a Moravetz Produkció és a Magyar Nemzeti Cirkusz közös vállalkozása. Az akrobata számok, lovas-produkciók, szerves részét képezik az előadásnak, így a színház, a zene, a cirkuszművészet ilyen egysége méltán számíthat a nagyközönség érdeklődésére. Igazi családi produkció, nagyszülő, szülő és gyermek, közös, felhőtlen szórakozása.
2022. augusztus 14. vasárnap 20:30

Animációs koncert Szarvason

A Samodai-Szives Duó a számukra írt, nekik ajánlott kortárs magyar trombita-ütőhangszeres műveket adja elő augusztus 14-én 20:30-tól a Szarvasi Vízi Színházban, mialatt Nagy Katalin Matild grafikusművész szimultán homokfestéssel vizuális történetet jelenít meg a zenére reflektálva. Ám a különleges esten a zenészek sem mentesülnek a folyton változó képek hatása alól, így történetüket akként alakítják, ahogy azt a formák, színek diktálják nekik.
2022. augusztus 14. vasárnap 21:35

Duna TV: Az édes élet

A hatvanas évek mitikussá vált alkotásában egy vidékről felkerült fiatal újságíró próbálkozik az előrejutással a római Via Veneto filmcsillagokat, nagypolgárokat és gazdag arisztokratákat felvonultató világában. A lesifotós Paparazzóval az oldalán mindenütt ott van, ahol történik valami, miközben azt reméli, hogy saját életének is értelmet adhat valahogyan. A film jelenetei közül néhány egy korszak önmagán jóval túlmutató jelképévé vált.
Ajánlók
több mutatása

Elhunyt Anne Heche

Halálát barátnője, Nancy Davis jelentette be, aki Instagramján tisztelgett a színésznő előtt.