Keresés
Magyar Nemzet
2019. július 23., kedd, Lenke napja
A magyar és a szerb államfő jelenlétében felavatták Hunyadi János zimonyi szobrát
A köztársasági elnök rámutatott, hogy 1456 nyarán, amikor a veszély Nándorfehérvár felé közeledett, Hunyadi hajóhaddal érkezett a Duna zimonyi szakaszára, ahová a most felavatott szobra tekint.
Amerikai misszionárius: Irakban folyamatosan romlik a keresztények helyzete
Benedict Kiely atya Irak északi részén járva azt tapasztalta, hogy a helyi keresztényeknek az Iszlám Állam nevű terrorszervezet helyett most a síita muszlimok fenyegetődzéseitől kell tartaniuk.
Gigabüntetést kell fizetnie a Microsoft magyarországi vállalatának
Az amerikai igazságügyi minisztérium azt jelentette, hogy a cégre korrupció miatt 8,7 millió dolláros büntetést róttak ki.

Vizes VB

Hosszú Katinka a nyolcadik mennyországban

Vizes VB

Kozma Dominik döntős 200 méter gyorson

Vizes VB

Szabó Szebasztián országos csúccsal ötödik 50 méter pillangón
A tegnap jövője élhetetlen városokban
A világon egyetlen olyan ország van, ahol találomra felépítenek egy várost, az pedig rohamos sebességgel benépesül, szinte függetlenül attól, hol található.
Zelenszkij pártjának biztosan meglesz a többsége az ukrán parlamentben
A Nép Szolgája 82,17 százalékos feldolgozottság mellett az előre hozott parlamenti választáson a pártlistákra leadott szavazatok alapján 42,9 százalékkal áll az első helyen.
Matteo Salvini: Kudarc volt a párizsi migrációs találkozó
Az olasz belügyminiszter úgy vélte, a megbeszélést megfelelő előkészület nélkül hívták össze és teljesen szokatlanul Párizsba, miközben Finnország az EU soros elnöke.
Túl a Naprendszeren
A Nemzetközi Űrállomáson folyamatosan dolgoznak űrhajósok, de már állandóan lakott holdbázisról, emberes marsi utazásról hallani. Ezek a legmerészebb elképzelések.
Tarlós István elhalasztotta a Szentendrei út felújítását
Egy óbudai lakos feljelentette az ügyészségen az engedélyt kiadó III. kerületi önkormányzatot, de ha pontatlan információkat közölt az ügyészséggel, annak következménye lehet.
Fülöp Attila: A nevelőszülői hálózat megerősítése a cél
Minden gyermeknek családban van a helye, és a nevelőszülői hálózat erősítésével megteremtik a családi élet melegét azoknak a gyermekeknek is, akiknek a vér szerinti családjukban ez nem adatott meg.
Palkovics László: A mérnöki tudás alapozza meg a gazdasági fejlődést
A kormányzati intézkedések helyes iránya mellett a magyar szakemberek nemzetközi elismertségét is igazolja, hogy tavaly 98 külföldi cég indított nagyberuházást Magyarországon.
Fogva tartott migránsokat szabadított ki a görög rendőrség
A görög biztonsági erők országszerte ismételten szembesülnek olyan esetekkel, amelyekben embercsempészek migránsokat tartanak fogságban válságdíj fejében.
Századvég: A magyarok elsöprő többsége a védőoltások mellett áll
A Művészetek Völgye csatlakozott a balatoni kerékpáros fejlesztésekhez
Nacsa Lőrinc: A baloldal mindenre hajlandó a hatalomért
Kattintás előtt nem árt a kontroll
Fidesz-KDNP: A kormány tiltsa be a szennyvíziszap behozatalát!

A Helyzet

Hírünk a világban
Borítékolható, hogy ez az esemény összekovácsolja a nemzetet, hiszen egy olyan, különleges alkalom, amely egyszerre tart igényt globális érdeklődésre, miközben magyar sikereket tartogat.
Ch. Gáll András

Tollhegyen

Ujhelyi haragszik
Ursula von der Leyen még nem tudja – honnan is tudhatná –, hogy nyilatkozatai előtt egyeztetnie kell Ujhelyi Istvánnal, ellenkező esetben magára haragítja a szocialista EP-képviselőt.
Pilhál György

Poszt-trauma

Tajtékzik Ujhelyi Von der Leyen miatt
Érdekes kérdés: ki az antidemokratikus és ki a sunyi?

Poszt-trauma

Kilövési engedély Kolinda Grabar-Kitarovićra?
A balliberális sajtó céltábláján a horvát elnök.

Poszt-trauma

Méretes pofont kapott Gyurcsány Ferenc
Egy csapásra atomjaira hullott a teória.

VÉLEMÉNY

A zöldek eltitkolnak valamit
Akik azt állítják, hogy a klímaváltozás komolyabb fájdalom, áldozat és lemondás nélkül, jelenlegi életmódunk pusztán környezettudatos finomhangolásával megállítható, azok eltitkolnak valamit a választók elől.
Heckenast László

VÉLEMÉNY

A megbélyegzett közösség
Nincs meggyőzés, nincs nemzeti minimum, nincs tisztelet a szokásjoggal, néha még a leírt szabályokkal szemben sem, csak bojkott, verbális erőszak, agitáció és félrevezetés van az Európai Parlamentben.
Bencze Izabella

VÉLEMÉNY

Az Antifa-lelkület bugyrai
Az Antifa nem egyszerűen egy erőszakos banda, amely néha lecsap. Az Antifa szerves része a nemzetközi baloldalnak, ami jól tetten érhető abban, hogy rendszerint következmények nélkül tarthat terrorban másokat.
Teveli Zoltán

Kultúra

Szerelmek és sötét vermek
Azt gondolná az ember, hogy könnyed nyári szórakozásra, kósza kis színházi kalandra csábít a Sztalker-csoport és a Gyulai Várszínház közös előadása, amely Shakespeare legnépszerűbb komédiáját mutatja be.

Sport

Újra világbajnok Hosszú Katinka 200 méter vegyesen
Hosszú – aki sorozatban negyedszer nyerte meg ezt a számot – a magyar küldöttség második dobogósa a Koreai Köztársaságban.

Fricz Tamás blogja

Donáth Anna az EP-ben: Ennél már nincs lejjebb
Donáth elhiszi azt, hogy egész Európa szerint a Fidesz patás ördög, ezért csak ki kell mondani a bűvös szót, hogy ez a képviselő „fideszes”, és máris mindenki szörnyülködve nyomja meg a NEM gombot,
Budapest ismét megrendezheti a vizes világbajnokságot
Julio C. Maglione, a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) elnöke úgy fogalmazott, hogy a magyar főváros a valaha volt legjobb világbajnokságot rendezte két évvel ezelőtt.

LUGAS AJÁNLÓ

Méhe

LUGAS AJÁNLÓ

Hív a gyár

LUGAS AJÁNLÓ

Far-hát

LUGAS AJÁNLÓ

Skorpiók

Ez történt 100 éve

Kun Béla kiprovokálja a katonai intervenciót

Ez történt 100 éve

Szamuely viccet csinál az akasztófából

Ez történt 100 éve

Horthy a megtévesztett vöröskatonákat várja

Karc FM műsorajánló

A szocialisták háttérembere profitál a szennyvíziszapból
A korábbi Wallis-vezér, Winkler Gyula járt jól azzal, hogy több tízezer tonnányi szennyvíziszapot importáltak magyar cégek Horvátországból.

Belföld

Rétvári Bence: Idén is 130 ezer gyerek vehet részt az Erzsébet-táborok programjain
Az államtitkár hozzátette, a nyári szünetben a családoknak és a gyerekeknek is az a legjobb, ha tartalmas programok várják a fiatalokat a szünidő heteiben, idén összesen tizenegy héten át.
Szövetségben indul a Fidesszel Nemesi Pál szegedi független polgármesterjelölt
A polgármesterjelölt közölte, egyetért azzal, hogy valamennyi szegedi érdeke, hogy a határ védelme erős legyen, ne érkezhessenek a városba ellenőrizetlenül bevándorlók.
Szijjártó Péter: Kötelezővé akarják tenni a világ legveszélyesebb migrációs csomagját
Az ENSZ Globális Migrációs Csomagjának végrehajtását nem szavazták meg a V4-országok, ami jól mutatja szövetségünk egységét – mondta Szijjártó Péter.
Panaszkönyv: A nagy szúnyogriasztó teszt
A nyári estéket alaposan megkeseríti a rengeteg szúnyog: csapkodunk, menekülünk és megpróbáljuk őket távol tartani magunktól. De mennyire hatásosak és milyen anyagokat tartalmaznak a riasztó szerek?

Külföld

Megbuktatnák a kormányzót a szegény végváron
A napok óta tartó megmozdulások előzménye, hogy nőgyűlölőnek és homofóbnak tartott megjegyzések, illetve trágárságok is szerepelnek Ricardo Rosselló kormányzó kiszivárogtatott magánbeszélgetéseiben.
Törvénysértő hajóskapitányból a bevándorláspártiak hősnője lett
Új arccal bővült a migrációs válság nyomán az Európai Unióban dúló politikai küzdelem, Carola Rackete, a Sea-Watch 3 egykori kapitányának személyé­ben.
Szankciókkal büntetheti Iránt London
Jeremy Hunt brit külügyminiszter ma tájékoztatja az alsóházat a Stena Impero svéd tulajdonú, de brit lobogó alatt közlekedő tartályhajó iráni lefoglalásának fejleményeiről.
Nyert Zelenszkij pártja
Az elnök pártjára a választáson részt vevők 43,9 százaléka szavazhatott. A második helyen a Medvedcsuk által irányított Ellenzéki Platform – Életért párt végzett 11,5 százalékkal az exit poll szerint.

Gazdaság

Megelőlegezett uniós támogatások
Még mindig akadozva érkezik Brüsszelből az európai uniós támogatás, a háttérben elhúzódó számlaviták állnak. Aggodalomra nincs ok, ám mégsem jó, ha homokszem akad a forráselosztás gépezetébe.
Magyar részvétellel épül a világ legnagyobb kapacitású szuperszámítógépeinek egyike
A közös vállalat keretében pályázati formában egy éven belül három nagy és további öt kisebb HPC központ jön létre konzorciumban, több tagállam összefogásával.
Erős hátszéllel tör piacra a műhús
Alig néhány év múlva mindenki számára elérhetővé válnak a húsfélék kiváltására hivatott olcsó álhúsok, laboratóriumi húsok. Az újításokat óriási összegekkel támogatják a befektetők, habár valódi kereslet nincs.
Rómával, Londonnal, Párizzsal verseng Hévíz
Európa húsz legkeresettebb turisztikai desztinációja közé került Hévíz. A nyugat-balatoni gyógyfürdőhely egyébként számos vendégvonzó intézkedéssel készül a nemzetközi megmérettetésre.

Kultúra

Csak gyimesi forrásból: makacs, ősi erejű népzene
Fegyelmezett, katonás, zsigeri, belső izzású zene ez, egy olyan világ zenéje, ahol az emberélet olcsó, a becsület drága, és a természet zord szépsége bármikor halálos is lehet. Igen, ez a kosteleki népzene.
Cirkuszt mint falat kenyeret
A cirkuszt és kenyeret felkiáltás természetesen mit sem ér, amíg esztelen gladiá­torviadalokat és értelmetlen erőpróbákat értünk rajta.
Hunyadi glóriát érdemelne
Az 1456. július 22-i nándorfehérvári diadalt eddig csak egy kis emlékkő hirdette a belgrádi várban. Ma a város zimonyi, Duna-parti sétányán egy erőt sugárzó Hunyadi János-szobrot avatnak fel.
„Sütött rám ez a zene, akár a nap”
A cigányzene is olyan különös kultúrtörténeti manifesztum, amit mindenki ismer vagy ismerni vél minálunk, a Kárpát-medencében.

Sport

Feltámadt halottaiból a női pólócsapat
Legjobbjaink hétfőn a Nambu egyetem uszodájában 7-6-ra legyőzték Olaszországot, az elődöntőben Spanyolország következik.
Csupán két századon múlt a dobogó
Egyelőre minden halad a maga útján Kvangdzsuban, a 18. vizes világbajnokságon: női pólósaink szombaton 17-6-ra legyőzték Új-Zélandot a nyolcaddöntőben, s a férfiak is jól jártak.
Egyetlen találatra az aranytól
Az utóbbi két évben faktum volt, hogy a koreaiaké a földkerekség legerősebb kardcsapata, de tegnap hajszálon múlt, hogy a mieink erre rácáfoljanak.
Ledeckyt sokkolták, Szunt levegőnek nézték
Érdekes események zajlottak a medencén kívül is az úszóversenyek nyitányán a Nambu egyetem uszodájában a kvangdzsui vizes világbajnokságon.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.