időjárás 4°C Ferenc , Olívia 2022. december 3.
logo
Futball-vb Katar 2022

Növelnék az aktív katonák számát

Felgyorsítja és kibővíti a kormány a haderőfejlesztési programot, amelynek célja egy megfelelő elrettentő képességű nemzeti haderő kiépítése.

Tollhegyen

null

HÍRZÓNA

Aktuális

A világ belakása

Az értékek fontosságát hangsúlyozza a fiatal költő, Kopriva Nikolett.

FÓKUSZBAN

Romboló az ellenzék, nem liberális

Linder Béla volt hadügyminiszter felszólítja a franciákat, csatolják hazánkat a kisantanthoz. Horthy szerint világszerte előretör a nemzeti eszme, s azé a jövő, akiben a legerősebben él.

A magyarmentő olasz ezredes kitüntetése

A bécsi magyar kommunisták álhíre szerint Horthy és Mussolini megállapodott egy Jugoszlávia és Ausztria elleni offenzíváról. Pogány népbiztos New Yorkban szélsőbaloldali újságot szerkeszt.

Betiltja a kormány a fasiszta tábort

Rakovszky Iván belügyminiszter szerint a fasiszták célja a kormány hatalmának aláásása. Klebelsberg Kuno kultuszminiszter a tehetség szerinti előmenetel fontosságát hangsúlyozza.

2022. december 4. vasárnap 09:00

Adventi meglepetések a múzeumban

Ingyenesen látogatható családi napot szervez december 4-én, vasárnap a Magyar Természettudományi Múzeum, amelyre ajándékokkal, Mikulás-kereső játékkal, arcrekonstrukciós szobrászművészeti bemutatóval, mézkóstolással, gyermekkoncerttel és még sok más izgalmas programmal várják a család minden tagját. A Csurgó Zenekar gyerekkoncertje délelőtt fél tizenegykor kezdődik az intézmény kupolacsarnokában.
2022. december 4. vasárnap 10:00

Szezonzáró a Mikulással a Vasúttörténeti Parkban

A Mikulás december 4-én, vasárnap ellátogat a Vasúttörténeti Parkba, hogy ismét felejthetetlenné tegye a szezonzáró eseményt. A Park ünnepi díszben, sok színes programmal vár minden látogatót idén utoljára, hiszen legközelebb csak 2023 tavaszán nyitja ki újra kapuit az érdeklődők előtt. A szezonzáró rendezvényen a gyerkőcök egyik kedvence, az Apacuka zenekar adja majd a talpalávalót, emellett pedig az ünnepi varázslatról Kőhalmi Ferenc interaktív bűvész showműsora gondoskodik majd.
2022. december 4. vasárnap 11:00

Ezüsterdő lakói – bábelőadás a Benczúr Házban

Egyszer volt, hol nem volt, a hetedhét országon is túl, az Óperenciás tengeren is túl, volt egyszer egy csengő-bongó ezüsterdő. Ember azt nem látta, mesebeli táj az! Mesebeli erdő két lakója Serteperte és Tébláb. Így kezdődik a Batyu Színház ünnepváró bábjátékának története, amelyet a Benczúr-ház adventi programsorozatának részeként tekinthetnek meg az érdeklők december 4-én, vasárnap 11 órától.
2022. december 4. vasárnap 17:00

A mikepércsi templomban tart világpremiert Roby Lakatos

December 4-én, Advent második vasárnapján ad közös koncertet az elismert prímás Roby Lakatos, és a világ egyik legjobb tangózenekaraként számon tartott lengyel Gang Tango az Arco Nobile filharmonikus zenekarral a mikepércsi református templomban 17 órától. A World tangos koncerten 10 ország tangó muzsikája csendül fel a különleges környezetben sok meglepetéssel kísérve.
2022. december 4. vasárnap 18:16

M2 Gyerekcsatorna: Vuk

A rókacsaládban gyermekáldás érkezett. Mind életrevaló, de egy különösen csintalan. A szülők úgy vélik, nagyapjára ütött és ezért a Vuk nevet adják neki. Amikor árván marad, nagybátyja, a híres Karak veszi pártfogásába, befogadja barlangjába és vadászni tanítja. Vuk ügyes tanítványnak bizonyul, és Karak legnagyobb örömére bátor rókává fejlődik.
2022. december 4. vasárnap 19:00

Advent második vasárnapja a Budapest-Belvárosi plébániatemplom

Különleges programmal kedveskednek a híveknek advent második vasárnapján a Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templomban. A műsor csobányolással kezdődik, melyet a bonyhádi székhelyű Bukovinai Székelyek Országos Szövetségének csoportja mutat be. A csobányolás Krisztus születését megjelenítő, dramatikus, házaló színjáték, mely mára a bukovinai székely népcsoport jelképévé vált, 2013-ban került a szellemi kulturális örökség nemzeti jegyzékére.
Ajánlók
több mutatása

Sörre bor

Ahogy a sörfőzők is szeretik a jó borokat, úgy a borász társadalom is értékeli a különleges söröket.