Keresés
Magyar Nemzet
2019. március 20., szerda, Klaudia napja
Az Európai Néppárton kívül is van élet
A Fidesz helyzete kényelmes, inkább az Európai Néppárt van lépéskényszerben, hiszen a magyar kormánypárt kizárásával jelentősen meggyengülne az Európai Parlament jelenlegi legnagyobb pártcsaládja.
Jól ismerték a hatóságok a lövöldözőt
Terrorista vagy piti bűnöző az utrechti támadó? — ez a kérdés foglalkoztatta kedden a holland sajtót a három halálos áldozatot követelő lövöldözés nyomán.
Kifizetőhellyé tenné a DK Rákospalotát
A kerület baloldali vezetése nem veszi figyelembe a Fidesz–KDNP-frakció módosító javaslatait, amelyek egyebek mellett a városrész fejlesztését és a közalkalmazottak béremelését célozzák.
Kiegyenlítettebbek a lakásépítések
A korábbi évekkel szemben valamivel kiegyenlítettebb ­területi megoszlást mutatnak a tavalyi lakásépítési adatok, de így is a fővárosban és környékén adták át az új ingatlanok felét.
Theresa May szerint is válságban van a szigetország
Élet-halál harcot vív a brexitalkujáért Theresa May, akinek az e heti uniós csúcstalálkozón mindenképp kezdeményeznie kell a brit kilépés halasztását.
Fegyveresek támadták meg a brazil atomerőműbe uránt szállító konvojt
A támadás azután érte a konvojt, hogy a speciális kamiont kísérő rendőrök a közelben eldördülő lövések miatt az út mellett szétszóródva védekező állást vettek fel.
Ellenzéki képviselők bérét csökkentették
Az Országgyűlés a parlamenti munka akadályozásáért 36 ellenzéki képviselőtől több mint negyvenmillió forintnyi tiszteletdíjat vont meg.
Szeviép-vezető: Tízmilliókért újítottuk fel Ujhelyi házát
Ujhelyi Istvánnak harminc-negyven millióért újították fel a házát, Botka László pedig félmilliárd forintot tartott vissza egy jelentős beruházásnál, ami hozzájárult a Szeviép fizetésképtelenségéhez.
Kérdéses, hogy a Fidesz maradhat-e a néppártban
Az Európai Néppárt közgyűlésén Orbán Viktor is felszólal, és határozottan kiáll a Fidesz eddig is hangoztatott, a migrációt elutasító és a keresztény értékeket védelmező álláspontja mellett.
Itt szabadon lehet vitázni a migrációról
Európában az első, de világszinten is jelentős, a globális migráció témájával foglalkozó szakmai konferenciát tartanak a hétvégén a fővárosban a Mathias Corvinus Collegium szervezésében.
Pénztárcánkon érezzük a migrációt
Nem adják fel a sárgamellényesek
Novák Katalin: Továbblépünk a családbarát Magyarország felé vezető úton
Szijjártó Péter megnyitotta a magyar kulturális évadot Izraelben
A kormány kitart a tankönyvellátás megújult rendszere mellett

A Helyzet

A terror új arcai
Jottányit sem engednek a nyitott társadalomból Új-Zéland és Hollandia vezetői, tehát azé a két országé, amelyre pár nap leforgása alatt lecsapott a terror.
Szőcs László

Tollhegyen

Egy húron pendültünk
Harminc évvel ezelőtt, 1989. március 11–12-én tartotta első országos gyűlését az akkor még mozgalomként jegyzett Magyar Demokrata Fórum.
Pilhál György

Poszt-trauma

Kamu alapelvek a facebookon
Ahol még az emberi minimum is hiánycikk.

Poszt-trauma

Sargentini nem nyugszik és pesszimista
Már ő is meg akarja mondani, mik a kereszténydemokrata értékek.

Poszt-trauma

Szabó Tímea szavaival adott mattot az ellenzéknek Orbán Viktor
Nagyon nekifeszültek.

VÉLEMÉNY

Kudarc vár az ellenzéki összefogásra
Most kezd igazán nyilvánvalóvá válni, hogy mekkora – valószínűleg végzetes – politikai hiba az ellenzék részéről, hogyha összehozzák a teljes összefogást.
Botond Bálint

VÉLEMÉNY

Kevés hős, sok kisember
Nagyjából ugyanazok, akik napjainkban azon kajánkodnak, hogyan merészel a magyar bolha „ráköhögni” Európára, gond nélkül kérik számon az 1944. március 19-i, általános ellenállás elmaradását.
Ballai Attila

VÉLEMÉNY

Német tankok magyar földön
A német megszállást követő kollaboráció és ellenállás kérdése olyan téma, amelynek részletes feldolgozása a jövő magyar történészeire vár.
Veszprémy László Bernát

Kultúra

A kirekesztés veszélyes
Döbrentei Kornéllal Nagy Lászlóról, a skorpiókról és a szellemi éhségről beszélgettünk, valamint arról, hogy a költészet egy kissé olyan, mint a tengerészet.

Sport

Már Amerikából is válogat a kapitány
Június 27-én kezdődik a női kosárlabda Európa-bajnokság, de Székely Norbert szövetségi kapitány már javában dolgozik a felkészülés megszervezésén.
Itt szabadon lehet vitázni a migrációról
Európában az első, de világszinten is jelentős, a globális migráció témájával foglalkozó szakmai konferenciát tartanak a hétvégén a fővárosban a Mathias Corvinus Collegium szervezésében.

LUGAS AJÁNLÓ

Siska András esete az ulánussal

LUGAS AJÁNLÓ

Trágya

LUGAS AJÁNLÓ

Gettósított öregkor

LUGAS AJÁNLÓ

Nukleáris csapásirányok

Karc FM műsorajánló

Itt szabadon lehet vitázni a migrációról
Európában az első, de világszinten is jelentős, a globális migráció témájával foglalkozó szakmai konferenciát tartanak a hétvégén a fővárosban a Mathias Corvinus Collegium szervezésében.

Belföld

Több mint 41 millió forintos büntetést kaptak a randalírozó ellenzéki képviselők
Az Országgyűlés harminchat ellenzéki országgyűlési képviselő tiszteletdíját csökkentette a tavaly december 12-i plenáris ülésen történtekkel összefüggésben.
Néhány órát tartózkodott Budapesten a merénylő
Csak néhány órát tartózkodott Budapesten az új-zélandi terrorcselekmény elkövetője, és a Terrorelhárítási Központ (TEK) eddigi ismeretei szerint ezalatt nem lépett kapcsolatba senkivel.
Az MKP elutasít a Fidesz EPP-ből történő kizárását célzó minden javaslatot
Az EPP tagpártjaként az MKP küldöttsége is részt vesz a szervezet politikai gyűlésének március 20-i ülésén, amelyen megvitatják a Fidesz kizárására vonatkozó indítványokat.
Orbán Balázs: A teljes ellenzék az európai birodalom gondolatát képviseli
A Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára szerint a nemzeti szuverenitást egyedül a kormány és a kormánypártok képviselik.

Külföld

Zajlanak a tárgyalások a Fort Trumpról
Lengyel és amerikai sajtóbeszámolók szerint javában zajlanak a tárgyalások Washington és Varsó között egy állandó amerikai katonai bázis telepítéséről.
Tőkés László: Nem történt kisebbségpolitikai változás az Európai Unióban
A képviselő elmondta: hogy a mintegy 50 milliói kisebbségi sorsa, úgy a kommunista múlt sem üti meg a nyugat-európai fejlett demokráciák ingerküszöbét.
Donald Trump a radikális baloldal iránti elfogultság miatt bírálja a közösségi médiát
Twitter-bejegyzésében az amerikai elnök úgy vélte, hogy a Facebook, a Twitter és a Google a radikálisan baloldali demokratákat népszerűsíti.
Takács Szabolcs: Továbbra is a migráció kérdése befolyásolja az EU politikáját
A bizottság egyik nyilvánosságra került bevándorláspárti dokumentumából is az látszik, hogy az unió továbbra sem megállítani, hanem kezelni szeretné a migrációt – nyilatkozta az államtitkár.

Gazdaság

Életet ment a sofőrteszter
Felkeresett bennünket Papp Ferenc feltaláló, aki régóta dolgozik egy olyan eszköznek a kifejlesztésén, ami hatékonyan megakadályozná az autóvezetésre alkalmatlan sofőrök számára az elindulást.
Nagy István: Közép-Európa legkorszerűbb kertészeti központja épül
Ezzel a fejlesztéssel az Agrárminisztérium azon céljai valósulnak meg, hogy versenyképessé váljon a magyar mezőgazdaság és széles körben elterjedt legyen a precíziós technológia.
Kiemelt szerepe van Magyarország és az USA együttműködésének a gazdaság teljesítményében
Az Egyesült Államok az első számú exportpartnere az országnak Európán kívül, az oda irányuló magyar export tavaly csaknem 10 százalékkal nőtt, elérte a 3,5 milliárd dollárt.
Európában erősítene Kína
A kínai elnök Európában igyekszik megerősíteni gazdasági kapcsolatait: Hszi Csin-ping (Xi Jinping) Franciaországban és Olaszországban tárgyal a héten.

Kultúra

Lujos, ennek már olyan szoborillata van
Nő báránnyal – az MTVA fotóarchívumában egy 1968. október 31-i fotón a szobor mellett az alkotóját is láthatjuk, a ma már Lujos mesterként ismert akkori végzős diákot.
Az elidegenedés drámája
Steinbeck remekművében az első perctől tudható a vég, a mesterien felépített regényből született dráma mégis úgy fokozza a feszültséget, hogy egy pillanatra sem engedi el a néző figyelmét.
Mátyás levéltári öröksége
Hunyadi János és Mátyás király címeresleveleiből reprezentatív forráskiadványt jelentetett meg a Magyar Nemzeti Levéltár (MNL).
Hatvan éve is zengett: Jó ez a fény
A Pécsi Kamarakórus különleges elsőséggel büszkélkedhet: az országban ez az egyetlen kórus, amelynek egyhuzamban legtovább áll ugyanaz a karnagy, Tillai Aurél az élén.

Sport

Dzsudzsák Balázs megosztja a szurkolókat
A Szlovákia elleni nyitány jelentőségét nehéz lenne eltúlozni, s Marco Rossi, a mieink szövetségi kapitánya is ezt hangsúlyozta hétfőn Telkiben.
Tiszta fejjel, tiszta szívvel
A labdarúgás történetében Magyarország először lesz házigazdája világméretű eseménynek, s ez akkor is dicsőség és felelősség, ha csupán az egyik a tizenkettő közül.
Áprilisban lesz a teniszezők közgyűlése
A tagszervezetek képviselői április 16-án szavaznak az elmúlt év szakmai beszámolójáról és megválasztják a nemrég lemondott elnökségi tag, Bogyó László utódját.
Eljegyezte magát Budapesttel
Hosszú Katinka és klubja, az Iron Swim tagadhatatlanul húzós márkanév a sport világában; a magyar főváros pedig a világban, hiszen az egyik legkedveltebb turisztikai desztináció.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.