időjárás -5°C Timót 2022. January 24.
logo

A Helyzet

HÍRZÓNA

A holdalatti mozgalom

Talán olyan fiatalok alkotják majd, akikben megvan a tehetség ahhoz, hogy igazi költők-írók legyenek.

Aktuális

FÓKUSZBAN

Szent Gellért, a Góliát

A budapesti Szent Gellért-szobor felavatása évében, 1904-ben adták ki ezt a különleges képeslapot.

Revolveres fenyegetés a Házban

Bethlen István miniszterelnök ismerteti az általános egyenlő választójogra épülő javaslatát, amely szerint szavazhat minden 24 éves, írni-olvasni tudó férfi, és bevezeti a nők választójogát is.

Más községek is népszavazást követelnek

Ausztriából magyarokat utasítanak ki, akár a többi utódállamból. Bethlen István derűlátó a magyar–osztrák tárgyalásokat illetően. Thomas Mann budapesti látogatásán Móricz Zsigmondot és Ady Endrét méltatja.

Lendva is Magyarországhoz akar tartozni

Ünnepélyes keretek között adják vissza Sopront Magyarországnak Újévkor. A délvidéki határkiigazító bizottság javaslatára 28 Zala és Vas megyei községet visszakapnánk.

Játékból is lehetünk migránsok

Több magyar vonatkozása is van azoknak a társasjátékoknak, amelyek az illegális migráció iránti érzékenyítéshez is alkalmazhatók.

Nem akarunk újabb hidegháborút!

Magyarország egyelőre nem tervezi a hazai diplomaták és családtagjaik Ukrajnából történő evakuálását – mondta Szijjártó Péter hétfőn Brüsszelben.

2022. January 25. Tuesday 13:54

M5: Bolond április

Gidát egyetemi társai a csinos, fiatal özvegyasszonnyal, Katinkával ismertetik össze. A húszéves fiú azonnal beleszeret az asszonyba. Megbeszélik, hogy hétvégén Gida leutazik Esztergomba, ahol Katinkának férje után örökölt háza van. Mindketten várakozással tekintenek a gáláns kaland elé, de a háziasszony túlzó gondossága mindent elront. Bőséges vacsora várja a fiút, otthagyni nem szabad semmit! Gida rosszul lesz.
2022. January 25. Tuesday 16:00

Babzsák – Egy zsák komolyzene a legkisebbeknek!

A pécsi Kodály Központ otthonossá tett konferenciatermében újra szeretettel várja a pocaklakókat, totyogókat, tipegőket és szüleiket a Buborék Kvartett, azaz Vass Ágnes, Hoffner Kinga, Misányi Gabriella, Herczeg Nóra, a Pannon Filharmonikusok muzsikusai, valamint Hrubi Zsuzsi zeneterapeuta. Mert a zenehallgatást nem lehet elég korán kezdeni!
2022. January 25. Tuesday 17:00

A természet megőrzése – könyvbemutató és kerekasztalbeszélgetés

Az MCC Press gondozásában nemrég jelent meg Francesco Giubilei A természet megőrzése című könyve, amelynek kapcsán a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Klímapolitikai Intézete könyvbemutatót és kerekasztal-beszélgetést szervez. Ez utóbbin részt vesz a szerző Francesco Giubilei, Calum T. Nicholson környezeti kérdésekben is publikáló szociálantropológus, migrációkutató, valamint Litkei Máté a Klímapolitikai Intézet igazgatója.
2022. January 25. Tuesday 19:00

A Győri Balett előadása a Müpában

Miért ne kerülhetnének egymás társaságába nagyon is eltérő világok? A Győri Balett kétrészes estjén pontosan ez történik: a csapat művészeti vezetője, Lukács András Stravinsky inspirálta, éteri szépségű, minimalista koreográfiája után az együttest igazgató Velekei László nagyszabású, a mágikus realizmus hatásáról tanúskodó cselekményes balettje következik. Klasszikus és kortárs, szép és rút, harmónia és zavar nem kioltja, hanem kiegészíti egymást, így adva teljes képet világunkról.
2022. January 25. Tuesday 19:00

Szeretünk Kárpát-medence – jótékonysági gála

Az idei első Szeretünk Kárpát-medence jótékonysági gála január 25-én 19 órakor lesz a Stefánia Palotában. A kedvezményezettek ismét kárpátaljai és csángó gyerekek. Az esemény fővédnöke Schmittné Makray Katalin, olimpiai ezüstérmes tornász. Közreműködik Benkő András kobozművész, Bikics Tibor Bálna, Császár Angela színművész, a Duna Művészegyüttes, Erdős Róbert operaénekes, Kautzky Armand színművész, Kiss Kata énekes, Schnell Ádám színművész, valamint Takács Bence előadóművész.
2022. January 25. Tuesday 19:00

Csongor és Tünde – a budapesti Újszínház előadása

Utak, választások újra, meg újra, és folyton dönteni kell. Ezt az utat járja végig a szerelmes Csongor is. Mindig az eszményi nőt keresve, általa választva a helyes utat, mert Tünde szemében ismeri fel saját magát. A Csongor és Tünde bemutatásával az Újszínház egy számára teljesen új és rendkívül fontos kísérletet vállalt, mellyel egy igényes, látványos, izgalmas és érvényes, interaktív beavató színházi előadás létrehozásán túl, több generáció együttes megszólítására törekedtek.
Ajánlók
több mutatása

Panír alatt

A rántott hús mára Közép-Európa egyik legnépszerűbb ételévé vált, de könnyen lehet, hogy a Kárpát-medencében az első helyen áll.