időjárás -3°C Barbara, Borbála 2021. December 4.
logo

A Helyzet

Tarlós cáfolja a főpolgármestert

Budapest korábbi főpolgármestere lapunknak elmondta, hogy a Mocsárosdűlő beépítésére 2010 és 2019 között sem előterjesztés, sem határozat nem született.

Teljes a honvédség H145M-flottája

A kiszolgálóeszközökkel együtt összesen mintegy 105 milliárd forintba került a Magyar Honvédség könnyű, többcélú helikopterképességének újraépítése.

HÍRZÓNA

Mindenki egyenlő, de van, aki egyenlőbb

A német alkotmánybíróság még 2020 májusában mondta ki, hogy az uniós jog nem írhatja felül a tagállami jogot, ha az EU hatáskörtúllépést valósít meg.

Bravó, Kocsis Máté!

Bajnai Gordon magyarázkodására így kell válaszolni: gúnyosan, nevetségessé téve azt, ami nevetséges.

Litty-lötty

A politikai korrektség őrült mozgalma onnan indul ki, hogy ha az emberek fejében a fogalmakat megváltoztatjuk, a gondolkodásuk is megváltozik.

Aktuális

Hatalmas az a kár, amelyet Bige László és cégei okoztak

– Bige László annak a Márki-Zay Péternek a kampányát támogatja, aki Hódmezővásárhelyen földadó bevezetésével üzente meg a gazdálkodóknak, hogy tőle milyen agrárpolitikára számíthatnak – mondta az Agrárgazdasági Kamara elnöke.

FÓKUSZBAN

Megalakul a második Bethlen-kormány

Prohászka Ottokár az egységes párt megalkotása mellett érvel. Mivel Bethlen Istvánt és erős konzervatív pártprogramját minden érintett elfogadja, újabb kormánya létrejöttének nincs akadálya.

2021. December 4. Saturday 11:00

Emlékezés Szent-Ivány Józsefre Sajógömörön – online

December 4-én, 11 órai kezdettel Sajógömörön, az evangélikus templomban emlékeznek Szent-Ivány Józsefre, gömöri mecénásra, politikusra, művelődésszervezőre és egyháztámogatóra, a sajógömöri evangélikus gyülekezet felügyelőjére, az egykori Szlovákiai Magyar Evangélikus Szövetség világi elnökére. Előadás tart Simon Attila történész. A járványügyi helyzet miatt a rendezvény online követhető a Sajógömöri Imaközösség Facebook-oldalán.
2021. December 4. Saturday 14:30

Karc FM: Horizont

Joe Biden amerikai elnök mintegy 110 országot hívott meg a december 9-én és 10-én megrendezendő virtuális csúcstalálkozóra, amelynek központi témája a demokrácia lesz. A meghívottak listáján nem szerepel sem Kína, sem Törökország, sem Oroszország, sem Magyarország. A témáról Kiss Istvánnal, a Danube Institute ügyvezető igazgatójával beszélget a Horizont szombati adásában a szerkesztő-műsorvezető, Kottász Zoltán.
2021. December 4. Saturday 15:00

Salvador Dalí – A halhatatlanság nyomában

A Várkert Bazár A művészet templomai című ismeretterjesztő sorozatának következő része a szürrealizmus mestere, Salvador Dalí és múzsája-alkotótársa, Gala életén és művészetén vezeti végig a nézőket. Az átfogó portréfilm 1929-től kezdve követi nyomon Dalí életpályáját – ekkor csatlakozott a szürrealistákhoz, és ugyanebben az évben ismerte meg Galát – egészen 30 évvel ezelőtti, 1989. január 23-án bekövetkezett haláláig.
2021. December 4. Saturday 15:00

Filmvetítés az tatai Angolkertben

December 4-én szombaton filmvetítés lesz a tatai Angolkertben, az Esterházy Kiskastélyban. A gyerekeknek a Karácsonyi ének című mesefilmet vetítik, míg a felnőtt közönségnek egy különleges fekete-fehér, 1940-es amerikai filmmel kedveskednek. A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött!
2021. December 4. Saturday 19:00

A kereszt alatt – a Térszínház adventi előadása

2021 adventjére egy különleges előadással készül a Térszínház, amely Szűz Mária fájdalmát helyezi a középpontba. A kereszt alatt című szcenírozott oratóriumban életre kel a Winkler-kódex devóciós passiója, a Mária-siralom, valamint fiatal zeneművészek tolmácsolásában elhangzik Pergolesi Stabat Mater című oratóriuma.
2021. December 4. Saturday 20:00

Ismerős Arcok koncert Miskolcon

A tavaly elmaradt Trianon 100 turné után idén emlékezik meg a 101 évvel ezelőtti békediktátumról az Ismerős Arcok együttes. Ebből az alkalomból Lehetnénk egyek mind… címmel országos megemlékező esteket szerveznek, melynek december 4-i állomása Miskolc. A koncert vendége Simó József előadóművész, aki válogatott versekkel és szemelvényekkel teszi még katartikusabbá a zenekar dalait.
Ajánlók
több mutatása

Sörre bor mindenkor

Magyar gyökerű, igényes, kreatív bisztrókonyhát visznek, jó minőségű alapanyagokra támaszkodva, nemzetközi kitekintéssel.

Hímes beszéd, hímtelen rét

A Toldiból vett idézet az egyik klasszikus példa arra, hogy vannak olyan verssorok, amelyeknek szinte egyetlen szavát sem ismerik a diákok.