Keresés
Magyar Nemzet
2020. január 24., péntek, Timót napja
Baloldali politikusok is a Fidesz győri jelöltje mögött
Nyögvenyelősen indult és botrányokkal tarkítva folytatódott az ellenzéki pártok időközi önkormányzati kampánya Győrben, ahol a balliberálisok indulója, Pollreisz Balázs kényszerből vállalta a polgármesterjelöltséget.
Marad a negatív jegybanki kamat az eurózónában
Nem változtatott monetáris politikáján az Európai Központi Bank idei első kamatdöntő ülésén, az eszközvásárlási program is folytatódik.
Négymilliárdos kárt okozott Karácsony
A Közbeszerzési Döntőbizottság szerint szabálytalanul torpedózta meg Karácsony Gergely előterjesztése alapján a Fővárosi Közgyűlés a BKV hirdetési felületeinek értékesítését célzó pályázatot.
A fertőzött városból érkeztek Romániába
Romániában a kormány öt kórházat jelölt ki az esetleges kornavírusos betegek, valamint a fertőzés gyanújával beutaltak ellátására.
Frontot alkotnak a daganatos megbetegedésekkel szemben
A Közép- és Kelet-európai Onkológiai Akadémia azért is alakult, hogy a lehető legjobb gyakorlatokat dolgozzuk ki együtt a rák legyőzéséhez – mondta a Magyar Nemzetnek Andrej Dimitrie­vics Kaprin.
Cigánypasztoráció, a csepp remény
Az a cigány fiatal, akit megérint a keresztény hit, nagyobb esélyt kap a tisztességes életre – vallják a boldvai Egy csepp reménység hívő közösség tagjai.
Telitalálat a nagycsaládosok autócsere-programja
Gépjármű-márkakereskedők Országos Szövetségének elnöke szerint a legtöbb hétüléses autót vásárló koros, rossz műszaki állapotú járművét cseréli újra.
Nő a zöldfelület aránya a Városligetben
A Városliget parkjának teljes rehabilitációjára a kormány mintegy 15 milliárd forintot szán, ekkora összeget még nem fordítottak hazánkban kertépítési feladatokra.
Pluszpénz tartja sakkban az áruházi dolgozókat
Az alapbéren felül kínált pluszjuttatások ígéretével, illetve azok megvonásával tartják sakkban az áruházak dolgozóit a nagy multinacionális láncok – tudta meg a Magyar Nemzet.
Áder János magyar holokauszt-túlélőkkel találkozott Jeruzsálemben
A találkozó végén a köztársasági elnök gyertyát gyújtott a holokauszt áldozatainak emlékére, s a résztvevőkkel kölcsönösen a magyar-izraeli kapcsolatok további virágzását kívánták a két országnak.
Palkovics László: Fontos feladatai vannak Magyarországnak a drónközlekedésben
A HungaroControl éves gáláján a miniszter elmondta, az elmúlt időszakban jelentős változásokon ment át a repülőgépipar, ezért is dolgozta ki a kormány az ágazatra vonatkozó stratégiáját.
Budapesten lesz a Roszatom új régióközpontja
Közép-Európában a világ más részeihez hasonlóan reneszánszát éli ma az atomenergetika. A Magyar Nemzet értesülései szerint Budapestre telepíti közép-európai székhelyét a Roszatom.
A csehek leginkább a terrorizmustól félnek
A nemzetközi bűnözés az emberek 57 százaléka, míg a menekültválság 54 százalékuk szerint jelent rendkívüli veszélyt.
Varga Judit uniós szinten is szorgalmazza az áldozatok jogainak megerősítését
ITM: Az Európai Beruházási Bank is segíti a magyar klímacélokat
Robbanószerkezeteket találtak és egy embert őrizetbe vettek Kelet-Franciaországban
Bérlakásokat adna el Józsefváros polgármestere
Január 31-én 2,5 millió éves autópálya-matrica jár le

A Helyzet

Gyurcsánystop Győrben
Győr ismét választás előtt áll. A nyugat-dunántúli megyeszékhely korábbi polgármestere a magánéleti botránya miatt kénytelen volt lemondani, ezért hétfőtől új vezető áll a város élére.
Kis Ferenc

Tollhegyen

Miferink a patikában
Gyógyszertári kálváriájáról tudósít közösségi oldalán Gyurcsány Ferenc családapa és DK-pártelnök. Régről tudjuk, hogy riporter lapul a mozgalmas emberben, szereti az efféle beszámolókat.
Pilhál György

Poszt-trauma

Vihogó momentumos lányok Strasbourgban – videó
Arrogáns hangnem és bohóckodás.

Poszt-trauma

Mi fáj Bősz Anettnek?
A magyar zászló, vagy a magyar hús zavarja a képviselő asszonyt?

Poszt-trauma

Lendvai Ildikó a botcsinálta fociszakértő
Elgurult az a fránya pettyes.

VÉLEMÉNY

Egész pályás letámadás
A migránshelyzet után most cigányhelyzet lesz. Ez viszont már alapvetően más szint. Hiszen aki faji, vallási, etnikai alapon feszültséget gerjeszt, az már az ország alkotmányos rendjét támadja.
Horváth József

VÉLEMÉNY

Az ellenzék az ország érdekeivel is hadilábon áll
Az LMP még mindig ott tart, hogy a Paks II beruházás drága, veszteséges és klímavédelmi szempontból is előnytelen. A két új paksi blokkal kapcsolatban tízezermilliárd forintos költséget emlegetnek.
Hárfás Zsolt

VÉLEMÉNY

Liberális perlési politizálás, állj!
Az Európai Parlament bevándorláspárti többsége csalódott amiatt, hogy a kezdeményezésükre elindított 7. cikkely szerinti eljárásnak nincs eredménye.
Párkányi Eszter

Kultúra

Tortába vágó gyilkos kés
Mindenki vádlott lehet Szenteczki Zita Édes Anna-rendezésében, hiszen a kétfelvonásos stúdiódarab leginkább a bűnbakképzéstől óvna minket.

Sport

Hajszálnyira voltunk a csodától
Ritkán fáj annyira vereség, mint az a 10-11, amit tegnap elszenvedett a magyar női vízilabda-válogatott a spanyoloktól a budapesti Európa-bajnokság elődöntőjében.
Telitalálat a nagycsaládosok autócsere-programja
Gépjármű-márkakereskedők Országos Szövetségének elnöke szerint a legtöbb hétüléses autót vásárló koros, rossz műszaki állapotú járművét cseréli újra.

LUGAS AJÁNLÓ

Aktuálpolitika nélkül

LUGAS AJÁNLÓ

Újracsomagolva

LUGAS AJÁNLÓ

Jelenetek 2019-ből

LUGAS AJÁNLÓ

„Imádom!”

Ez történt 100 éve

Magyarország kegyetlen békediktátumot kap Párizsban

Ez történt 100 éve

Károlyi és a bolsevizmus rontotta a békeföltételeket

Ez történt 100 éve

„Hiszek a magyar nemzet évezredes igazában”

Karc FM műsorajánló

Nő a zöldfelület aránya a Városligetben
A Városliget parkjának teljes rehabilitációjára a kormány mintegy 15 milliárd forintot szán, ekkora összeget még nem fordítottak hazánkban kertépítési feladatokra.

Belföld

Kormány: Hamis és torz jelentést tett közzé a Soros-szervezet
A Transparency International egy Soros által pénzelt szervezet, amely az egész Soros-hálózattal együtt folytatja a Magyarország elleni támadást – írta közleményében a Kormányzati Tájékoztatási Központ.
Emmi: A gyöngyöspatai roma gyerekek érdekeit kell szem előtt tartani
Kiemelt feladatként foglalkozunk a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű tanulók megsegítésével, integrációjával – áll az Emmi közleményében.
Kicsi a valószínűsége a koronavírus megjelenésének az EU-tagállamokban
A január végi kínai újévi ünnepségek miatt jelentősen nő majd a Kínába tartó és a Kínán belüli utasforgalom, és ezzel növekszik a kockázat – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ.
Mérséklődik a hideg a hétvégén
Míg egyes helyeken napközben is csak plusz 1 fok lesz, másutt akár plusz 9 fokig is melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Külföld

Baktériumokból készül az élő beton
Losonczi Áron csongrádi építészmérnök 2001-ben kifejlesztett építőanyagának lényege, hogy a betonba optikai szálak mil­liói kerülnek, amelyek átvezetik a fényt a kemény anyagon.
Hűtőkamionba rejtőző migránsokat fogtak el Belgiumban
A belga szövetségi rendőrség rövid tájékoztatása szerint az eritreai és szudáni migránsok – közöttük három nő – a hűtőkamion rakománya közé rejtőztek azzal a céllal, hogy Nagy-Britanniába jussanak.
Europol: Tízezer migránst Nagy-Britanniába juttató embercsempészeket fogtak el
Az előállított embercsempészek főként afgán, szíriai, iraki és iráni migránsoknak szervezték meg az illegális határátkeléseket a nyugat-franciaországi Le Mans és Poitiers városaiból Nagy-Britanniába.
Négy embert kezelnek Skóciában az új koronavírusra jellemző fertőzési tünetekkel
A négy beteg légzőszervi megbetegedéssel került kórházba, és az elmúlt két hétben mind a négyen a vírusfertőzés kiindulópontjának tekintett kínai Vuhan városában jártak.

Gazdaság

Nem kerülhető meg a digitalizáció
A beruházások jelentik a fejlődés motorját a mezőgazdaságban, ezért is örömteli, hogy 2019 első háromnegyed évében a fejlesztések értéke elérte a 301 milliárd forintot.
Magyar sör nyert aranyérmet egy rangos nemzetközi versenyen
A nemzetközi szakemberekből álló zsűri 17 ország közel 50 sörfőzdéjének 200 söre közül választotta ki a magyar díjazottakat.
Atomenergia Hivatal: Biztonságosan üzemeltek az atomenergiát alkalmazó létesítmények
A nukleáris létesítményekben és a radioaktívhulladék-tárolókban 18 nukleáris biztonsági és 1 fizikai védelemhez, valamint 8 sugárvédelemhez kapcsolódó jelentésköteles eseményt vizsgált ki az atomenergia hivatal.
Tizenkilenc naperőművet épített az MVM Csoport Dél-Kelet-Magyarországon
Az MVM Csoport mindig is kiemelten kezelte az energiastratégiában megfogalmazott célokat, így a széndioxid- és karbonmentes villamosenergia-termelést.

Kultúra

Rockzenészek is támogatják a Székely Nemzeti Tanács aláírásgyűjtését
Erdélynek és Székelyföldnek is kiemelkedő szerepe van abban, hogy meg tudjuk őrizni a magyarságunkat – fogalmazott Pataky Attila.
Debreceni polgármester: Örömmel fogadjuk az új természettudományi múzeumot
Papp László közleményében Debrecen és a vidéki Magyarország nevében visszautasította Karácsony Gergely budapesti főpolgármester állítását.
Végéhez ért a Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek projekt
Projektértékelő konferenciával zárult csütörtökön a Szentendrei Skanzen és a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár (FSZEK) konzorciumi együttműködésében zajló három éves program.
Be van fejezve a nagy mű
A 4 óra 15 perc hosszúságú videóban 864 magyar színművész mondja fel Madách Imre: Az ember tragédiá­ja című művének egy-egy mondatát.

Sport

A harmadik helyért játszik a női vízilabda-válogatott
Ezzel eldőlt, hogy a viadalon szerezhető egyetlen olimpiai kvóta az oroszoké lesz, mivel a spanyolok indulása már biztos volt.
Tokiói kvótát szerzett a női asztalitenisz-válogatott
A magyar női válogatott 3-1-re legyőzte csütörtökön a házigazda portugálokat az asztaliteniszezők csapat olimpiai kvalifikációs versenyén, Gondomarban.
A debreceni kard megint szép lesz
Nemrég vívott, s nem is rosszul a magyar női kardcsapat tagjaként a világkupában a 16 éves Battai Sugár Katinka, aki a Debrecenben működő Békessy Béla Vívóklubból indult el a csúcsok felé.
Se elődöntő, se olimpiai selejtező
A Portugália elleni 34-26-os vereséggel eldőlt, hogy a magyar férfi kézilabda-válogatott a 7–10. helyen fejezi be az Euró­pa-bajnokságot.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!