Keresés
Magyar Nemzet
2019. július 20., szombat, Illés napja
Új korszak kezdődhet hazánk és Brüsszel kapcsolatában
Ursula Von der Leyen nyilatkozata igazolja a magyar kormánykoalíció politikáját, a Fidesz–KDNP tizenhárom európai parlamenti képviselője támogatta a jelöltet.
Még mindig tart a kártyaper
Több év után sincs végleges döntés a Mastercard és a Gazdasági Versenyhivatal között zajló eljárásban, amelyben a felügyelet megállapította, hogy a kártyatársaság korábban visszaélt gazdasági erőfölényével.
Nem szűnik a magyarellenes kampány Ukrajnában
A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnöke hangsúlyozta: az ukrán politikusok még mindig azzal vannak elfoglalva, hogy ellenségképet gyártsanak, és ehhez a magyar kisebbséget is „felhasználják”.
A robot nem vág hajat
Vonzerejüket vesztették a fodrászszalonok: míg öt évvel ezelőtt egy álláslehetőségre húszan tolongtak, addig ma jó, ha egy jelentkező akad – hangsúlyozta Lafferton Annamária fodrászati szakember.
Meghalt Heller Ágnes Széchenyi-díjas filozófus
Kilencvenéves korában elhunyt Heller Ágnes Széchenyi-díjas filozófus, akadémikus – közölte a Magyar Tudományos Akadémia pénteken az MTI-vel.
Spanyolország 30 millió eurót ad Marokkónak az illegális migráció féken tartására
A marokkói hatóságok adatai szerint az idén június végéig több mint 40 ezer illegális határátlépést akadályozott meg az észak-afrikai ország.
Alkotmányjogász: Ursula von der Leyen személyében egy józan hang jelent meg az európai politikában
Az Európai Bizottság új elnöke tisztában van azzal, hogy az EU nem cél, hanem eszköz arra, hogy a nemzetállamok sikeresek legyenek – hangsúlyozta ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász.
Bankot bírságolt meg elsőként a román adatvédelmi hatóság
Bő egy év türelmi idő után megszületett az első romániai bírságolás az EU GDPR rendeletének be nem tartása miatt. Az adatvédelmi hatóság mintegy 130 ezer euróra bírságolta az UniCredit Bankot.
Csereprogram
A médiaháború a kilencvenes évek elején nemcsak a parlamentben, hanem az újságírók között is zajlott. Az új helyzethez alkalmazkodó törvény megalkotása kudarcba fulladt.
DK-s zsarolás miatt nyomoznak
A tavalyi országgyűlési választásokra készülve egy hangfelvétel szerint a DK-s Varju László pénzt ajánlott fel Horváth Imrének, hogy az Újpesten népszerű, volt MSZP-s politikus lépjen vissza a javára.
Nyaralóhelyekre is hat a falusi csok
Nemcsak a lakóingatlanok, de a nyaralók piaca is folyamatosan drágul: tavaly egyes üdülőhelyeken húsz százalékot meghaladó volt az áremelkedés mértéke.
Sorsdöntő ukrán választás
Ukrajnában új parlamentet választanak július 21-én. Az előre hozott választásokat május 20-i beiktatási ceremóniáján rendelte el Volodimir Zelenszkij új államfő.
Nyilvános ülésen dönt a Kúria az ukrán kapitány óvadékáról
Hatalmas siker a családvédelmi akció
Fehérvári civilekkel együtt indul a Mi Hazánk
Szombathelyen Soros segíti az ellenzéket
Őszinte szavak vagy három százalék
A rendőrség vizsgálódik Karácsony hivatalának gyanús ügyeiben

A Helyzet

Ellenszélben
A kiveszőben lévő vidéki életformát ma zászlóra tűzni annyit jelent, mint szembemenni a korszellemmel. Márpedig most valami ilyesfélének vagyunk tanúi.
Pintér Balázs

Tollhegyen

Mi, Turul-szakkörösök
Egy felforgatóbeszéddel állt elő ez a Takaró Mihály. Ilyen szörnyűségeket mondott: nagyobb eséllyel marad magyar, aki elől elzárják a nemkívánatos külső hatásokat.
Pilhál György

Poszt-trauma

Kilövési engedély Kolinda Grabar-Kitarovićra?
A balliberális sajtó céltábláján a horvát elnök.

Poszt-trauma

Méretes pofont kapott Gyurcsány Ferenc
Egy csapásra atomjaira hullott a teória.

Poszt-trauma

Vona csak leépül szép csendben
Rajzfigurákkal beszélget a „törzsi háborúkról”.

VÉLEMÉNY

A véletlen tervszerűsége
Az újdonsült veszprémi polgármesterjelöltben könnyű felismerni az ellenzéki ország­gyűlési képviselők vidéki hasonmását, aki tévészékház híján egy zebránál csinált bolondot magából.
Ircsik Vilmos

VÉLEMÉNY

A normalitás nem lehet illegalitásban
Nem az a legfőbb kérdés, hogy miért akart népviseletbe öltözve provokálni egy transznemű Hollókőn, hanem hogy Magyarországon egyáltalán eljárás alá vontak és elmarasztaltak emiatt egy vállalkozást.
Hetzmann Róbert

VÉLEMÉNY

Az igazságot be kell tiltani!
Carola Rackete és a szélsőliberális németországi sajtó logikája szerint amint egy afrikai belemártja a lábujját a Földközi-tengerbe, azonnal Európába kell szállítani.
Apáti Bence

Kultúra

Ötven éve lépett először ember a Holdra
1969. július 16-án startolt az Apollo–11, majd nyolcnapi űrutazás és a holdra szállás végrehajtása után leszállóegysége július 24-én visszatért a Földre.

Sport

Gólt lőni a szülőhazának...
Magyarország női vízilabda-válogatottja szombaton 17-6-ra legyőzte Új-Zélandot, és ezzel bejutott a negyeddöntőbe, ahol hétfőn magyar idő szerint 11.30 órakor a világliga-ezüstérmes Olaszországgal találkozik.

Fricz Tamás blogja

Novak Djokovics, a lenézett „kelet-európai” teniszbajnok
Boris Becker nem bírta tovább, és a vasárnapi wimbledoni férfi egyes döntő után a BBC-ben beszólt a közönségnek.
A rendőrség vizsgálódik Karácsony hivatalának gyanús ügyeiben
A rendőrség feljelentéskiegészítés keretében már vizsgálja a zuglói polgármester hivatala és a kerület sportcentruma közötti több száz millió forintos irreális követelés és pénzmozgás ügyét.

LUGAS AJÁNLÓ

Bukaresti játszmák

LUGAS AJÁNLÓ

Örökölt passzivitás

LUGAS AJÁNLÓ

A Magyar Nemzet hétvégi mellékletéből ajánljuk

LUGAS AJÁNLÓ

Megkésve, hátráltatva

Ez történt 100 éve

Szamuely viccet csinál az akasztófából

Ez történt 100 éve

Horthy a megtévesztett vöröskatonákat várja

Ez történt 100 éve

Tetőzik a vörösterror – 1919 legvéresebb hete
Megújítás Széchenyi szellemében
A kutatóhálózat és a finanszírozás átalakítása azért, hogy az Akadémia a magyar nemzet ügyét jobban szolgálja, pontosan olyan tett, amit Széchenyi kívánatosnak tartott volna a maga idejében.
Magyar Suzuki Zrt: Köszönjük minden munkatársunknak a 27 év kiemelkedő eredményeit! (x)
Továbbra is azt tesszük, ami a feladatunk: gépjárműveket – köztük hazánk legnépszerűbb autóját, a Vitarát – gyártunk és értékesítünk, több ezer magyar ember számára nyújtva biztos megélhetést.

Belföld

Novák Katalin: Több mint 12 ezer család vette igénybe a Családvédelmi Akcióterv valamelyik támogatását
A család- és ifjúságügyért felelős államtitkár az akciótervet mérföldkőnek nevezte a magyar családtámogatások történetében, amely iránt töretlen az érdeklődés.
Szili Katalin: A sátoraljaújhelyi diaszpóratábor megjeleníti a nemzetpolitikát
Csaknem 30 évvel a rendszerváltás után „eljutottunk oda”, hogy az egész nemzet együtt gondolkodik, együtt dobog a szíve – mondta a miniszterelnöki megbízott.
Németh Szilárd: Európa számára a migráció több évtizedre a legnagyobb kihívás lesz
Az államtitkár rámutatott: az Afrikából és Ázsiából Európába irányuló migrációt legalább két tényező még hosszú időn keresztül erősíti majd, ezek a népességrobbanás és az éghajlatváltozás.
Új töltősort adtak át Szikszón egy energiaitalokat gyártó üzemben
Az eseményen Varga Mihály pénzügyminiszter hangsúlyozta: a kabinet az adócsökkentés kormánya kíván maradni a jövőben is, ezért tovább folytatja az adóterhek mérséklését és az adórendszer egyszerűsítését.

Külföld

Háttérkép: Európai identitás nincs, pedig igény – az lenne rá…
A Hír TV Háttérkép című műsorában Bayer Zsolt két állandó közgazdász vendége – Bogár László és Boros Imre – egy tematikus adás keretében az európai identitás kérdését próbálták közérthetően megfogalmazni.
Ursula von der Leyen érteni véli a kelet-közép-európai érdekeket
Von der Leyen már a megválasztásával is bizonyította: képes többféle érdekcsoport, pártcsalád nyelvén beszélni, legutóbbi nyilatkozatából is kitűnik, hogy kompromisszumkész.
Nagyobb belga részvételt vár el az USA a terrorellenes küzdelemben
Az amerikai kormány felkérte Belgiumot, hogy katonák és harci eszközök további telepítésével „még hangsúlyosabban járuljon hozzá” az Iszlám Állam szíriai csoportjainak felszámolásához.
Magyar Levente: Az ukrán hatóságok ne ellenséget, hanem partnert lássanak a helyi magyarságban!
A külügyi államtitkár azt is elmondta: az ukrajnai választásba Magyarország semmilyen módon nem kíván beavatkozni, de azt reméli, hogy lesz magyar képviselet az ukrán törvényhozásban.

Gazdaság

Könnyen elhelyezkedhetnek a fiatalok és a képzetlenek
Tovább támogatja a kormány a következő években a 25 év alatti fiatalok, valamint a munkaerőpiaci szempontból hátrányos helyzetű csoportok elhelyezkedését a teljes foglalkoztatottság elérése érdekében.
Államtitkár: Fiatalokra és tudatos fogyasztókra van szükség a mezőgazdaságban
Feldman Zsolt arról is beszélt: a „Vesd bele magad!” program a közös kertészkedéssel családokat építő tevékenység is egyben, és közösségi szinten a kormány családokat erősítő céljait is szolgálja.
Kétezernél is több mérnökhallgató vesz részt a zalaegerszegi tesztpályán zajló versenyen
Vigh László országgyűlési képviselő, a tesztpálya miniszteri biztosaként felidézte, hogy az elektromos és autonóm autók tesztelésére alkalmas pályának májusban már át is adták az első ütemét.
Pásztor István: Folytatódik a vajdasági gazdaságfejlesztési program
A program új fejlesztési ciklusának köszönhetően jövőre további nagy beruházások valósulhatnak meg – közölte a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke.

Kultúra

Százezer síp szólal meg
Filmvetítéssel, zenegéppel, orgonabemutatóval, mini orgonakoncertekkel és gyerekprogramokkal várja az érdeklődőket az Orgonák éjszakája rendezvénysorozat.
Repülőcirkusszal zárják a nyaralást az Erzsébet-táborok lakói
Fekete Péter elmondta, hogy mintegy 250 gyerek érkezett a határon túlról, Kárpátaljáról, de jöttek gyerekek vidékről is, hogy együtt nézhessék meg a produkciót.
A színpadon nincs helye semmifajta mesterkéltségnek
Tizedik alkalommal rendezik meg augusztus 13. és 19. között a Kaposfest komolyzenei fesztivált Baráti Kristóf és Várdai István művészeti vezetésével.
Balerinák millenniumi budapesti helyszíneken
A Ballerina Project Hungaryval együttműködve több művészeti ág összekapcsolásával ismét a millenniumi Budapestet mutatja be a Hőskor névre keresztelt projekttel.

Sport

Aranytusokkal egészen az aranyig
Férfipárbajtőrben a három főtáblás versenyzőnk közül Nagy Dávid a 64 között kiesett, Siklósi Gergely és Rédli András viszont nagy tettet vitt véghez.
Siklósi Gergely parádés vívással világbajnok
A párbajtőröző Siklósi Gergely látványos és eredményes vívással aranyérmet nyert pénteken a budapesti olimpiai kvalifikációs vívó-világbajnokságon.
Varga Csaba felért a 8080 méteres Hidden Peak csúcsára
Varga Csaba erdélyi alpinista magyar idő szerint 11.10-kor jelentkezett be a csúcsról: „Sziasztok! Fent vagyok a csúcson – baromi nehéz volt, indulok lefelé!”
Az újabb akadály a Fradi BL-tervei előtt
Egy helyen minden, amit a 25-szörös máltai bajnok FC Vallettáról tudni érdemes.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.