Keresés
Magyar Nemzet
2019. december 8., vasárnap, Mária napja
Enni, inni, venni
Szemet gyönyörködtető karácsonyi fények, forralt bor, ínycsiklandó illatok és kézműves mütyürök. A legtöbbünknek valószínűleg ez jut eszébe a karácsonyi vásárokról.
Két fogoly még nem csinál békét
Ritka fogolycserére került sor az Egyesült Államok és Irán között a hét végén: Washington a bő egy éve fogva tartott tudóst, Teherán a három éve raboskodó egyetemi hallgatót engedte szabadon. 
Lőfegyvert is találtak a hongkongi tüntetőknél
Tizenegy embert letartóztatott vasárnap a hongkongi rendőrség, miután fegyvereket, közöttük egy félautomata pisztolyt és 105 töltényt, valamint tőröket és késeket foglaltak le egy belvárosi helyszínen.
Inog az Amerikába vetett bizalom
Átalakulóban van az egypólusú, az Egyesült Államok egyeduralmára alapuló világrend. Washington már nem akarja, de talán nem is tudja eljátszani a „világcsendőr” szerepét.
Soltész Miklós: A közösség életében ki kell emelni a hűséget
Az államtitkár a Dabas-Sári plébániatemplom alapításának 300. évfordulója alkalmából tartott ünnepi hálaadó szentmisén köszönetet mondott a Dabas-Sári közösségnek.
Az összeomlás szélén Washington és Phenjan kapcsolata
Vasárnap újabb rakétatechnológiát tesztelt Észak-Korea, a kelet-ázsiai remeteállam akciójára nem sokkal a fegyverkísérletek felfüggesztésére adott, egyéves határidő lejárta előtt került sor.
Csapadékosabb idő várható a jövő héten
Jellemzően esőre kel számítani, az északi hegyekben hó is eshet. Lehűlésre nem kell készülni, a maximumok fagypont felett alakulnak, néhol 10 fok közeli értékek is lehetnek.
Nemzeti minimum
Egyre többször hallani, hogy a Bánk bánt nem fogadják be a középiskolások, a magyartanárok számára teherré vált annak tanítása, sőt egyesek ki is hagyják a magyaróráról.
XXI. Század Intézet: Az ellenzéki képviselők viselkedése miatt kell kialakítani a szankciórendszert
Deák Dániel, az intézet vezető elemzője elképzelhetetlennek nevezte, hogy akár az Egyesült Államokban, akár Nyugat-Európában hasonló módon viselkedjenek a politikusok.
Több mint harminc javaslat elfogadásával zárhatja idei munkáját a parlament
A képviselők emellett megválaszthatják az Országos Bírósági Hivatal (OBH) új elnökét és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa tagjait is.
Bezáruló csapda
Tizenhárom francia katona a Maliban történt helikopterszerencsétlenségben vesztette életét. Harminchat év óta ez volt a francia hadsereg második legnagyobb vesztesége, amelyet egy napon elszenvedett.
M1: Várhatóan a jövő hét elején kiengedik a kórházból a megkéselt tanárnőt
Csütörtökön egy 17 éves fiú, a Győri Szakképzési Centrum Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumának tanulója késelte meg tanárát.
Európán belül Magyarországon a legmagasabb a gyermekek átoltottsága
Horváth Ildikó felhívta a figyelmet, hogy már megjelent az influenza A vírusa Magyarországon, de csak januárban várható a fertőzés elterjedése, így még most sem késő beadatni az influenza elleni védőoltást.
Tűz pusztított egy újdelhi piacon
Second hand reggeli
Irán rövidesen bemutatja urándúsító centrifugái új generációját
A vásárlóknak kedvez az újabb lakáspiaci fordulat
Bakondi György: Több határszakaszon is növekszik az illegális migránsok aktivitása
Varga Zs. Andrást választották a Velencei Bizottság alkotmánybírósági albizottságának alelnökévé

A Helyzet

Húsz esztendőm hatalom…
Ha tizenöt éves vagy, te vagy a legalkalmasabb világmegváltónak, de ha huszonkét éves, végzős joghallgató vagy és konzervatív, akkor nem vagy alkalmas ifjúságügyi helyettes államtitkárnak.
Bayer Zsolt

Tollhegyen

Pótszék
A Gothár-ügy legújabb fejleménye, hogy Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető Facebook-oldalán közölte: azon van, hogy a kormány változtasson a kultúra finanszírozásának gyakorlatán.
Pilhál György

Poszt-trauma

Ennyire független a kutatás, amely be akarja sározni a kormányt
Fecseg a felszín, hallgat a mély.

Poszt-trauma

Gyurcsány Karácsony-fája
Milyen meglepetések várnak a fa alatt a budapestiekre?

Poszt-trauma

Vágó István végre kiteljesedhet
A kvízprofesszor megtalálta a számítását.

VÉLEMÉNY

A Momentum identitástipró ideológiája
Azokat az értékeket, amelyeket elődeink csendes hangyamunkával megteremtettek, a momentumosok most zsetonként herdálják el az egyre mélyebbre züllő európai politikai kaszinóban.
Deme Dániel

VÉLEMÉNY

Nácikra szavazó zsidók
Aki figyelemmel kísérte az idei önkormányzati választást, az tapasztalhatta, hogy viták és konfliktusok kísérték az ellenzéki oldal összefogásának azt a kérdését, hogy szabad-e a Jobbikkal is közösködni.
Békés Bence

VÉLEMÉNY

Itt a 2010 előtti világ újracsomagolva
Nem feltétlenül rossz a választói emlékezet felfrissítése szempontjából, hogy hosszú idő után a balliberális erők újra meg tudják mutatni a gyakorlatban, hogy kik is ők valójában.
Deák Dániel

Kultúra

Magyarország a díszvendége az idei vatikáni betlehem-kiállításnak
A vatikáni betlehemi-kiállítást szervező Rino Fisichella érsek, az Új Evangelizáció Pápai Tanácsának elnöke megnyitó beszédében köszönetét fejezte ki Magyarországnak a Vatikánba küldött betlehemekért.

Sport

Késely Ajna bronzérmes 400 méter gyorson
Késely Ajna bronzérmet nyert 400 méter gyorson vasárnap, a Glasgow-ban zajló rövidpályás úszó Európa-bajnokság zárónapján.
Ráégett a DK-ra a győri zsarolási ügy
Egyre több jel mutat arra, hogy a DK-nak és személy szerint a Gyurcsány Ferenchez közel álló Czeglédy Csabának komoly szerepe volt Borkai Zsolt megbuktatásában.

LUGAS AJÁNLÓ

A sugárzáson túl

LUGAS AJÁNLÓ

Mosolygó halál

LUGAS AJÁNLÓ

Fára mászás

LUGAS AJÁNLÓ

Fulladásos tünetek

Ez történt 100 éve

Lukács György kevesli a kiömlött polgárvért

Ez történt 100 éve

Megnevezi a rendőrség Tisza István gyilkosait

Ez történt 100 éve

Horthy megerősíti az államhatalmat

Karc FM műsorajánló

Láng Zsolt: Stadionstopból kórházstop lett Budapesten
A Fidesz fővárosi frakcióvezetője hangsúlyozta: egyelőre türelmesek a főpolgármesterként még tapasztalatlan Karácsony Gergellyel, ám elvárják, hogy a főváros lássa el a saját feladatait.

Belföld

Áder János: Sorsdöntő évek előtt állunk
Ezek az évtizedek meghatározzák a következő száz, de lehet, hogy ezer éveket is – hangoztatta a köztársasági elnök a győri Révai Miklós Gimnáziumban pályaválasztás előtt álló diákoknak tartott klímaelőadásában.
A hvg.hu szerint zaklatás történhetett az Új Színházban
A portál arról ír, hogy az eset 2016 elején történt, és hogy az egyik vezető színészt érte vád az intézmény egyik nem művész alkalmazottjától.
A NKE megszüntette Lattmann Tamás közalkalmazotti jogviszonyát
A Nemzeti Közszolgálati Egyetem közleménye szerint az egyetemi docens közösségi médiában tett megnyilvánulása egyetemi polgárhoz méltatlan és elfogadhatatlan.
Letartóztatták a tanárára késsel támadó diákot
Csütörtökön egy 17 éves fiú, a Győri Szakképzési Centrum Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumának tanulója késelt meg egy 51 éves tanárnőt.

Külföld

Szijjártó Péter: A Velencei Bizottság szerint is szembemegy a nemzetközi joggal az ukrán nyelvtörvény
Amint a kárpátaljai magyarok visszakapják az elvett jogaikat, Magyarország újra támogatni fogja Ukrajna NATO-integrációs folyamatát – tudatta Szijjártó Péter.
Az üzemanyag adójának emelése ellen tüntetnek a francia teherszállítók
A fuvarozók 15 olyan útszakaszon nehezítették a forgalmat, ahol sok külföldi teherszállító közlekedik, elsősorban a főváros körüli régióban, de az ország más pontjain is.
Németh Zsolt: 2019 áttörést jelentett a magyar-amerikai kapcsolatokban
„Helyreállítottuk azt a fajta politikai szintű párbeszédet, amely méltó a köztünk meglévő történelmi, kulturális és szövetségesi kapcsolatokhoz” – értékelt a külügyi bizottság elnöke.
Von der Leyen Etiópiában: Afrika számíthat az Európai Unióra
Az Európai Bizottság elnökének december 1-jei hivatalba lépése óta ez az első látogatása az unión kívülre, és ezt a migráció és a biztonság kérdéseinek szenteli.

Gazdaság

Hazai gyártású műholdak az űrben
Az új-zélandi Mahia-félszigetről felbocsátott két magyar űreszköz 360 kilométer magasságban kering. A start tökéletesen sikerült, az összes műholdat a tervezett pályára állították.
Varga Mihály: Újabb gazdaságvédelmi lépésekre van szükség
Magyarország felzárkózásához a magyar gazdaság növekedésének a következő években is legalább két százalékponttal meg kell haladnia az uniós átlagot – mondta a pénzügyminiszter.
Válaszúton a hazai tojástermelés
Az idén sem lesz hiány tojásból a karácsonyi szezon előtt, ráadásul a lapunknak nyilatkozó termelők többsége szerint az árak sem emelkednek majd tovább.
Nem mindegyik adó csökkentésére van szükség
Az Állami Számvevőszék elemzése szerint érdemi eredmények várhatók az adócsökkentésektől, az áfa mérséklése ugyanakkor – az utóbbi idők történései miatt – igencsak megfontolandó.

Kultúra

A Kedvenc a legjobb európai film 2019-ben
A 18. század elején játszódó kosztümös film volt a legsikeresebb alkotás az Európai Filmakadémia (EFA) gáláján, négy jelölésből négyet váltott díjra.
Elárverezték Andy Vajna gyűjteményét Budapesten
Az aukció bevételének egy része jótékonysági célt szolgál, melyet Andy Vajna özvegye a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet Gyermekszív Központja számára adományoz.
Az egyik legismertebb csapda, amelyikből nincs menekvés
Joseph Heller, aki 1999. december 12-én hunyt el, kétségkívül a modern világirodalom egyik legjelesebb prózaírója, és ezen státus eléréséhez A 22-es csapdája is bőségesen elegendő lett volna.
Több mint 13 ezer közönségszavazat érkezett a Magyarország 365 fotópályázatra
A közönségdíjakat és a zsűri szakmai elismeréseit szerdán adják át Budapesten, a Bálna rendezvényközpontban – mondta el az MTI-nek a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

Sport

Liu Shaolin duplázott 500 méteren
A szombati után a vasárnapi 500 méteres versenyt is megnyerte Liu Shaolin Sándor a rövidpályás gyorskorcsolyázók világkupa-sorozatának sanghaji állomásán.
Puskás Ferenc emléke előtt tisztelegtek Monte-Carlóban
Világ Sportlegendái Díjjal ismerték el posztumusz Puskás Ferenc labdarúgót Monte-Carlóban – közölte az MTI-vel vasárnap a Puskás-ügyek hivatalos nagykövete.
Magyar siker Argentína ellen
A magyar női kézilabda-válogatott 34-26-ra legyőzte Argentína csapatát a Japánban zajló olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság alsóházi rájátszásában, vasárnap.
Két vb, köztük egy Seiko
A Vértes Agorája bejáratánál, majd odabent, a kávéházi asztalnál egy csodálatos pályafutás élményeit osztja meg velünk a Bányász 67 esztendős legendája, Csapó Károly.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …