időjárás -3°C Márió, Sára 2022. January 19.
logo

Tollhegyen

Több tucatnyian lépnek ki a Jobbikból

Az egri alapszervezet feloszlatásával annak tagjai a Jobbikból is kilépnek. Sneider Tamás szerint a baloldallal való összefogás egyik sorsdöntő gyengesége mutatkozik meg ebben a feloszlásban is.

HÍRZÓNA

A Revolut lóg a levegőben

Az intézmény Litvániában szerzett engedélye révén végez hitelezési és betétgyűjtési tevékenységet.

Matolcsy György: Jegybankok a 2020-as évtizedben

2021-ben egy új pénzügyi rendszer alakult ki a világban. Évtizedünkben előre haladva egyre jobban kirajzolódnak majd az új rendszer alapvonásai, közöttük a jegybankok még erősebb szerepe.

Aktuális

FÓKUSZBAN

Sportoljunk-e náthásan?

Ha gyengének érezzük magunkat, láz, köhögés is jelentkezik, akkor semmiképp sem javasolt sportolni.

Más községek is népszavazást követelnek

Ausztriából magyarokat utasítanak ki, akár a többi utódállamból. Bethlen István derűlátó a magyar–osztrák tárgyalásokat illetően. Thomas Mann budapesti látogatásán Móricz Zsigmondot és Ady Endrét méltatja.

Lendva is Magyarországhoz akar tartozni

Ünnepélyes keretek között adják vissza Sopront Magyarországnak Újévkor. A délvidéki határkiigazító bizottság javaslatára 28 Zala és Vas megyei községet visszakapnánk.

2022. January 19. Wednesday 12:05

Bartók Rádió: Népzene itthonról – Petrás Mária

Az ősi moldvai kultúrában gyökerezik Petrás Mária művészete. A Mária-kultusz jelenik meg kerámia-domborműveiben, énekesként pedig archaikus magyar vallási szövegekkel és népdalokkal ismerteti meg a közönséget koncertjein, többek között a Muzsikás együttes gyakori fellépőjeként. Petrás Mária 65. születésnapja alkalmából hangfelvételeiből válogat a Bartók Rádió Népzene itthonról című műsor január 19-i adása.
2022. January 19. Wednesday 18:00

Tóth Ilona pere igazságügyi orvosszakértői szemmel

A Budai Polgári Közösség következő Szalon Estjének vendége, – január 19-én, szerdán este 18 órától – Dr. Sótonyi Péter, Magyar Corvin-lánccal kitüntetett, Széchenyi-díjas patológus, aki előadásában a történészek, jogászok által is évizedekig kutatott 56-os ügyről és az azt követő perről szól, igazságügyi orvosszakértői szemmel.
2022. January 19. Wednesday 18:00

Egri csillagok a Nemzeti Színházban

Gyerekeknek szól a Nemzeti Színház Egri csillagok előadása, amelyet Vidnyánszky Attila rendezésében január 19-én tekinthetnek meg az érdeklődők 18 órától. A különleges színpadi átiratot Zalán Tibor József Attila-díjas magyar költő, író, dramaturg készítette el a teátrum számára. A Nemzeti Színház és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes közös produkcióját erős mozgásos és zenei jelenlét jellemzi.
2022. January 19. Wednesday 19:00

Tartuffe a Térszínházban

Az érzések kuszasága és a szeretetnek álcázott önzés a társas színlelés förtelmes színterévé teszi Orgon otthonát. Ezt használja ki Tartuffe, az álszent. A szétzüllött család esélytelen a profi szélhámossal szemben. Moliére egyik legismertebb, ötfelvonásos vígjátékát január 19-én tekinthetik meg az érdeklődők a Térszínházban.
2022. January 19. Wednesday 19:00

Az Egérfogó – Agatha Christie színdarabja Győrben

Agatha Christie művei a mai napig életünk részét képezik. Számtalan novellája és regénye mellett a krimik koronázatlan királynője bizony színdarabokat is írt. Az Egérfogót, karakteres szereplőivel, egyedi hangulatával és furfangos cselekményével, önök is láthatják a Veres 1 Színház előadásában. Legközelebb január 19-én a győri Vaskakas Bábszínházban adják elő a darabot.
2022. January 19. Wednesday 19:00

Keresztesek egykor és ma – online DOKU Filmklub

A Faludi filmklubok online, interaktív formában folytatódnak. A január 19-i alkalommal Varsányi Ferenc Keresztesek egykor és ma című 2019-es ismeretterjesztő filmjét tekinthetik meg az érdeklődők, online formában. A regisztrálók részt vehetnek a 20 órától kezdődő Zoom beszélgetésen is, ahol a rendezőt Orbán Ágnes, a beszélgetés moderátora kérdezi.
Ajánlók
több mutatása

Panír alatt

A rántott hús mára Közép-Európa egyik legnépszerűbb ételévé vált, de könnyen lehet, hogy a Kárpát-medencében az első helyen áll.

Autonóm gyilkosok

A civil társadalom nem tudja kordában tartani a hadiipar fejlesztőit.

Az Újhold királynője

Kabdebó Lóránt irodalomtörténész Nemes Nagy Ágnes távolságtartásáról és szenvedélyéről beszélt.

Elnöki tűzparancs

Orosz–amerikai tárgyalások állnak a nemzetközi figyelem középpontjában. A helyzet nem megnyugtató.

Életre, halálra

Nem cifrázom. Apósomék kitelepültek, Samu maradt. Elvitték munkaszolgálatra, ahol eltűnt. Eltemetni sem tudtuk tisztességgel.