Keresés
Magyar Nemzet
2019. október 19., szombat, Nándor napja
Megkezdődött az olasz békemenet
A tömegben az olasz és a Liga hivatalos zászlója mellett katalán lobogókat is a magasba tartanak, de a magyar trikolór is felbukkan „Szabadságot Magyarországnak, szabadságot Európának!” felirattal.

Olasz tüntetés

Nem csak a kormány, de a baloldali főpolgármester ellen is tüntetnek Salviniék

Olasz tüntetés

Ma megmutatja erejét Salvini és az olasz jobboldal
A szuperkötvény lett a favorit a piacon
Az Államadósság-kezelő Központ harmadik negyedéves, friss adatai szerint mára egyértelműen a Magyar Állampapír Plusz lett a legkeresettebb konstrukció a piacon.
A londoni alsóház döntött: tovább halogatják a Brexit-megállapodás jóváhagyását
Elfogadta szombat délután a londoni alsóház azt a módosító indítványt, amelynek célja a Bexit halasztása mindaddig, amíg a megállapodás jogi szövegét a parlament törvénybe nem iktatja.
Varga Mihály: Új alapokra helyeződhet Magyarország és az IMF kapcsolata
Krisztalina Georgieva megválasztásával kapcsolatban Varga Mihály úgy vélekedett: az IMF-nek egy Európát, különösen Közép- és Kelet-Európát értő vezetője lett.
Máris sor került a Karácsony-Bajnai találkozóra
Alig néhány nappal főpolgármesterré választása után Karácsony Gergely máris sort kerített az egykori miniszterelnökkel, Bajnai Gordonnal való találkozójára is.
Kádár keresztelője
A kádári restauráció talán legszebb jelképe a Sztálin-szobor talapzata. A forradalomban ledöntött bálványt a megtorlások után nem kellett és nem is lehetett „testi” valójában restaurálni.
Sokan hagyják el a belső pesti kerületeket
Mintegy hatezerrel többen mentek el tavaly a fővárosból, mint amennyien állandó lakosként odaköltöztek, Pest megyében viszont az állandó lakosok száma 15 ezer fővel nőtt.
Sajtódíjat kapott lapunk munkatársa
A Polgárőrség Sajtódíját a polgárőrmozgalomról rendszeresen és hitelesen végzett tudósítások elismeréseként adták át kollégánknak a testület szombati ünnepi rendezvényén.
Eldugult szűrő
Diákverésről, százmilliós kártérítésről érkeztek a hírek. A két és fél ezres Heves megyei kisváros lakosai azt kérdezik: tudják-e, ki az igazi károsult Gyöngyöspatán?
Erdélyben tart közgyűlését a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája
Pacsay-Tomassich Orsolya államtitkár üdvözölte, hogy a HÖOK az alapszabályában megfogalmazottak szerint felelősséget érez a külhoni magyar hallgatókért.
Lelassult a bővülés Kínában
Kialakult az a vélekedés, hogy Kína a világgazdaság motorja: ha gyorsabban növekszik, húzza az egész világot, ha lassabban, akkor viszont baj van. A helyzet ennél azért összetettebb.
Megkezdődött a transzatlanti vámháború
A tarifaemelés válaszlépés arra, hogy az EU már nemcsak az Egyesült Államok, hanem a WTO szerint is törvénytelen állami támogatásban részesítette az Airbus repülőgépgyártó konzorciumot.
Boris Johnson megnyitotta a szombati vitanapot
Menczer Tamás: A kormány a Brexit során is a magyar érdekeket tartja szem előtt
Százezren képzettség nélkül
Francia–holland vétó az EU bővítésére
Hat kerületben nem jogerős a választás eredménye
Rendet és nemzeti hadsereget vár az ország

A Helyzet

Gazdatest
Soha nem szabad alábecsülni, soha nem szabad a rá való odafigyelésben egyetlen pillanatra sem ellankadni: a bolsevik a Föld legagresszívabb invazív fajai és legkitartóbb túlélői közé tartozik.
Orbán János Dénes

Tollhegyen

Harangszó Rómából
Nagygyűlést hirdetett ma délutánra Rómába Salvini volt olasz belügyminiszter – az ország minden tájáról várja a nemzetben, a határok védelmének kötelességében hívő, az illegális migrációt elutasító olaszokat.
Pilhál György

Poszt-trauma

Gyurcsányék az SZDSZ hangján gyalázzák a magyarokat
El a kezekkel a kommunistáktól!

Poszt-trauma

Abortusz mint prevenció
A szimbolikus ügy nem tartozik a főpolgármester kompetenciája alá.

Poszt-trauma

Meddig tarthatja meg ebül szerzett pozícióját Mohács polgármestere?
Nagyon erős felkiáltójel került a végül „megválasztott” Csorbai neve mellé.

VÉLEMÉNY

Impeachment zárt ajtók mögött
Az az eljárás, amelynek előkészítését megkezdték a demokrata többségű képviselőház szakbizottságai, Donald Trump Fehér Házból való elmozdítását célozza.
Szőcs László

VÉLEMÉNY

A közvélemény-kutatásról őszintén
Ismert, hogy a Nézőpont Intézet több fővárosi felmérése Tarlós István különböző mértékű előnyét mutatta a kampány egyes szakaszaiban, a Medián és a Publicus pedig már idejekorán a verseny közel kiegyenlített állását jelezte.
Mráz Ágoston Sámuel

VÉLEMÉNY

A korszellem befolyása Budapestre
Tarlóstól még a jobb, szebb és fejlődő Budapest sem kell nekik – itt tartunk, sajnos, az ország világlátásbeli, életvitelbeli, értékrendi stb. megosztottságában. Vagyis ott, ahol a part szakad.
Fricz Tamás

Kultúra

„Én mindig az életről írok”
Sissel-Jo Gazan dán írónő A dinoszaurusz tolla című krimije idén jelent meg a Jaffa Kiadó gondozásában. A korábban kutató-biológusként és kulturális újságíróként is dolgozó szerző Budapestre látogatott.

Sport

Bajnokok Ligája-döntő újratöltve
Legutóbb tavaly szep­temberben vendégeskedett Magyarországon a Vardar, 27-25-re győzött, s az a veszprémi vereség Ljubomir Vranjes edző állásába került.
Baljós árnyak a városházán
A Gyurcsány-Demszky-korszak bizalmi emberei köszönhetnek vissza Karácsony Gergely főpolgármester hivatali stábjában. Többek között olyan nevek bukkannak fel, mint Lamperth Mónika, Gál J. Zoltán.

LUGAS AJÁNLÓ

Óra alatt kukorékol

LUGAS AJÁNLÓ

Kártyaszoba

LUGAS AJÁNLÓ

A Magyar Nemzet hétvégi mellékletéből ajánljuk

LUGAS AJÁNLÓ

Szabad sikítani!

Ez történt 100 éve

A magyar zsidóság elhatárolódik a kommunizmustól

Ez történt 100 éve

Lukács György, a büró Szamuelyje

Ez történt 100 éve

Károlyi félanalfabéta feljelentőlevele
Tisztelt Előfizetőnk!
Ezúton értesítjük Önt, hogy a Magyar Idők Kiadó Korlátolt Felelősségű Társaság 2019. szeptember 30-i hatállyal a Mediaworks Hungary Zrt.-be beolvadt, a cég jogutódja a Mediaworks Hungary Zrt.
Lackner elkente a saját felelősségét
Az MSZP több nappal a Fidesz mögött kullog az etikai tisztogatás terén. Ráadásul korrupciógyanúba keveredett kispesti önkormányzati képviselőjüknek meghagyták a kiskaput a visszatérésre.

Belföld

Messzire vezethet a piaci maffia ügye
A NAV-razziát lebukáshullám követte a nagybani piacon, ahol legutóbb R. Ernőt, a milliárdos árbevételű Rózsaker Kft. tulajdonosát és fiát tartóztatták le félmilliárd forintot meghaladó áfacsalás miatt.
Mint a jó bor, olyan az igazán jó sajt
Menedzseri pozícióját dobta félre, hogy sajtokat készítsen Kun Anita, aki az elmúlt években számos hazai és nemzetközi díjat is besöpört a görögszénamagos sajtjával.
Győzött a fantasy Jókai Mór felett
A diákok háromnegyede örül, ha könyvet kap ajándékba, mégis egyre kevesebben és egyre kevesebbet olvasnak a gyerekek a kutatások szerint.
Gyurcsányék Szabó Ervinért kardoskodnak
Elfogadhatatlan, hogy a Fővárosi Könyvtár még mindig Szabó Ervin nevét viseli – nyilatkozta egy történész annak kapcsán, hogy a DK a hazai kultúra egyik legnagyobb alakjának nevezte.

Külföld

A voksokért harcol Boris Johnson
Bár Boris Johnson „nagyon magabiztos” azzal kapcsolatban, hogy a londoni parlament alsóháza a mai szavazáson elfogadja a legújabb EU-megállapodást, a számok nem támasztják alá a kormányfő optimizmusát.
A kelet- és közép-európai összefogás sikeréhez rendezni kell az őshonos kisebbségek helyzetét
Ha minden ország visszamegy a demokratikus alapokhoz, akkor ezeket a kérdéseket félelem és probléma nélkül lehet kezelni – szögezte le Kalmár Ferenc miniszteri biztos.
Több mint félmillióan vonultak utcára Barcelonában
A barcelonai önkormányzat adatai szerint eddig több mint 700 szemetes konténert égettek el az utcai rendbontásokban, a vandalizmussal okozott kár értéke pedig meghaladja a másfélmillió eurót.
Potápi Árpád János: A magyar nemzetpolitika sikeres éveket tudhat maga mögött
A Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára a felvidéki Nagymegyeren előadást tartott a Pro Civis társulás által idén már kilencedik éve megrendezett Önkormányzati Szabadegyetemen.

Gazdaság

Jól fogynak itthon a külföldi utazások, töretlen a bizalom
A bőséges nyári idény után is kedvező utószezoni forgalomra számítanak az utazási irodák. Egyes mediterrán térségekben a nyárhoz képest kellemesebb időjárásban telhet a nyaralás.
Nem vált rabszolgává a munkavállaló
A munkáltatók elenyésző része élt a januártól megemelt túlórakeret bevezetésével – tudta meg a Magyar Nemzet a munkaadói és munkavállalói képviseletektől.
Lehet jelentkezni a Modern gyárak éjszakájára
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium harmadik alkalommal rendezi meg a Modern gyárak éjszakáját 2019. november 15-én, a programra már lehet jelentkezni – hívta fel a figyelmet a szaktárca.
Három napelemparkot állítottak üzembe 18,4 megawatt kapacitással
Százhalombattán az olajfinomító területén, Tiszaújvárosban és Füzesgyarmaton állított üzembe napelemparkot, összesen 18,4 megawatt teljesítménnyel a Mol – közölte a vállalat ügyvezető igazgatója.

Kultúra

A Kilimandzsáró hava
Széchenyi Zsigmond vadászszenvedélyéről készült munka egyszerre természetfilm és egy deklasszált nemzedék látlelete a huszadik század lángokban pusztuló képeivel.
Különleges skandináv krimi
A jól megválasztott közeg, az érdekfeszítően megrajzolt karakterek és az ijesztő gyilkosságok ellenére A dinoszaurusz tolla mégis sok mindenben különbözik egy hagyományos krimitől.
Jótékonysági est Zongoraáriák címmel
Liszt Ferenc születésnapjának alkalmából a Magyar Állami Operaház az Őrzők Alapítvánnyal közösen minden évben jótékonysági koncertet rendez a Tűzoltó utcai gyermekklinika betegeinek javára.
Miniszobrok szabadságból
Kolodko Mihály alig tíz négyzetméteres műtermében, Vácon születnek azok az apró szobrok, melyeknek mára nagy rajongótábora van: többen szoborvadászatot is szerveznek.

Sport

Alberték rekordja is a tét
Fradi-Újpest. Talán az egyetlen mérkőzés a magyar labdarúgás jelenéből, amelynek nem kopott meg a rangja. Mint rendesen, ma is telt ház előtt csap össze a két csapat.
El Clásico: elhalasztva decemberre
A spanyol bajnokság csúcsrangadó­ját, a Barcelona–Real Madrid mérkőzést a katalóniai tüntetések miatt el kell halasztani.
Négy magyar arany a maratoni kajak-kenu vb második napján
Négy arany-, két ezüst- és két bronzérmet szereztek a magyar versenyzők a maratoni kajak-kenu világbajnokság második napján a kínai Saohszingben.
Káosz Barcelonában, az El Clásicót is elhalasztják
A katalóniai tüntetések miatt október 26-a helyett decemberben rendezik meg a Barcelona-Real Madrid rangadót a spanyol labdarúgó-bajnokságban.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …