Keresés
Magyar Nemzet
2019. november 13., szerda, Szilvia napja
A nyugati világ megfékezné az afrikai népességrobbanást
Az afrikai népességrobbanás és az annak következtében súlyosbodó migrációs válság lehet a mozgatórugója a kedden kezdődött, az ENSZ Népesedési Alapjának égisze alatt szerveződött kenyai konferenciának.
Fülöp Attila: Áátlagosan 36 százalékkal nő a szociális intézmények támogatása
A kormányzat a múlt évben a munkát megkezdte, elindított egy, a nevelőszülői munkát bemutató kampányt, amelyet most a fogyatékosság- és az idősügy területén is folytatni szeretne.
Bakondi György: Intenzíven nő a migránsok száma Magyarország határainál
A tiltott határátlépést megkísérlők száma az idén már meghaladta a tízezret – közölte a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.
Vörös szőnyeget kapott Lukasenka
A fehérorosz államfő 2016 óta először tesz hivatalos látogatást egy európai uniós tagállamban azt követően, hogy megszüntették az országával szembeni szankció­kat.
Rétvári Bence: Ma már más képet mutatnak az iskolák, mint tíz éve
Az államtitkár példaként a két éve indult Csodaszarvas Iskolai Közösségi Programot említette, ami teljesen másfajta pedagógiai módszereknek nyit teret.
Megteremtik a munkavállalók védelmét a nagyszülői gyedet igénybe vevőknek
A kormány januártól bevezeti a nagyszülői gyedet, amely lehetőséget ad arra, hogy a munkaerőpiacon aktív nagyszülő az unoka kétéves koráig otthon maradhasson a gyermekkel.
Bátrabban vállalunk banki adósságot
Nyár közepe óta növekedett a korábban hitellel nem rendelkező adósok tábora, míg a negatív adóslista évről évre rövidül.
Portréfilm Gera Zoltánról az M4-en
A film csütörtökön, a válogatott edzése előtt kerül adásba. A tréninget 16.30 és 17.15 között élőben közvetíti az M4 Sport, amely bemutatja az új arénát is.
Közös ünneplés a magyar barátokkal
Nagy örömmel fogadták a krakkóiak a nemzeti ünnepükre közös megemlékezésre érkező magyar civileket. A szentmise után a városon végigvonuló menet egyik fő attrakciója volt a magyar delegáció.
Gyárfás: Nincs mit beismernem!
A várakozásoknak megfelelően Gyárfás Tamás a Fővárosi Törvényszék tegnapi perelőkészítő ülésén nem ismerte be Fenyő János meggyilkoltatását, így februárban megkezdődik a bizonyítási eljárás.
Az évszázad hibája
Robin Alexander éveken át dolgozott Merkel kancellár mellett. Ezt az időszakot írja le briliáns módon, elemezve a migránsválság kezdetétől, 2015-től Die Getriebenen című könyvében.
Magyarország díszvendégként vesz részt Kína egyik legjelentősebb hi-tech eseményén
A magyar pártok támogatják a nemzeti régiókról szóló kezdeményezést
Egyetértenek a felek az állami cégek bérrendezéséről
Sajtó: A Trump-Zelenszkij beszélgetés kiszivárogtatóját negyedmillió dollárral támogatták
Európa élvonalában a magyar bíróságok

A Helyzet

Ezen múlik minden
A korábbi és a mostani politikai felfogás között világos a különbség: nem mindegy, hogy a pénzt honnan teremti elő az állam és az sem mindegy, mire fordítja.
Jakubász Tamás

Tollhegyen

Szegény Kazinczy!
Ma van a magyar nyelv napja. Százhetvenöt éve, 1844. november 13-án emelte hivatalos nyelvvé a magyart V. Ferdinánd király.
Pilhál György

Poszt-trauma

Csupa nagybetűkkel, hogy Gyurcsányék is értsék
NINCS KÓRHÁZI LÉTSZÁMSTOP.

Poszt-trauma

Örök élet és ingyen sör jöhet a Ferencvárosban
Robbanhat a poénbomba.

Poszt-trauma

Dániának elege lett
Amit szabad Jupiternek...

VÉLEMÉNY

Megvan a Szent István-szobor helye!
Bízzunk benne, hogy az új főpolgármester nem akar úgy bevonulni a történelembe, hogy ő volt az, aki kitiltotta Szent Istvánt a róla elnevezett Szent István parkból.
Megyeri Dávid

VÉLEMÉNY

A helyes magatartás a kivárás
Ki kell várni, hogy merre halad az unió: tovább erőltetik-e a föderalizmust vagy visszatérünk az egyenrangú nemzetek együttműködéséhez.
Boros Imre

VÉLEMÉNY

Nem térkép
Európa csendes, újra csendes, és bár a vélt bizonyosságot felváltotta valamiféle szorongató bizonytalanság, azért ez is valami. A csendességben jobban megy az ismerkedés, mint a lövészárkokban.
Hegyi Zoltán

Kultúra

Bodnár István gyerekversei fülbemászó kis etűdök
Nincs ezekben a költeményekben semmi különösebben meglepő, formabontó vagy szenzációs, egyszerűen alázattal és érzékenyen igyekeznek beavatni a magyar nyelv szépségeibe a gyermekeket.

Sport

Hazatért, de gyorsan távozott
A két győzelem melletti tíz döntetlen láttán elfogyott az eddigi edző, László Csaba iránti türelem – mi tagadás, a szurkolók részéről is.
Karácsony mérlege: öt ígéretből nulla
Karácsony Gergely egy hónapja, a választás előtti napon öt olyan vállalást tett, amelyet ígérete szerint hivatalba lépése első napján teljesíteni fog.

LUGAS AJÁNLÓ

Vérző férfiak

LUGAS AJÁNLÓ

Haza, haza, haza!

LUGAS AJÁNLÓ

A butaság kálváriája

LUGAS AJÁNLÓ

Álmok Múzeuma

Ez történt 100 éve

Nemzeti konszenzus Horthy személyéről

Ez történt 100 éve

Egyre nő a tisztelet a meggyilkolt Tisza iránt

Ez történt 100 éve

Károlyi Mihály földosztása is csalás volt

Karc FM műsorajánló

Osztogat és tisztogat az ellenzék
Amint az október 13-i önkormányzati választáson a balliberális pártok megszerezték egy-egy nagyváros vezetését, szinte azonnal megkezdték a tisztségek, a jól fizető pozíciók elosztását.

Belföld

Városnézésre is jut idejük a diákoknak
Heteken belül elérhető lesz a 9. és 11. évfolyamos diákok jövőre induló ingyenes külföldi nyelvtanfolyamainak kurzuskínálata.
Ma van a magyar nyelv napja
Az Anyanyelvápolók Szövetsége 2011 óta nyolcadik alkalommal emlékezik meg ünnepi gálával arról, hogy 1844. november 13-án fogadták el a magyar nyelvet hivatalossá, azaz államnyelvvé tévő törvényt.
Erdő Péter a négyszáz éve mártírhalált halt kassai vértanúk tiszteletére mutat be szentmisét
A kassai vértanúk boldoggá avatási eljárását még 1628-ban elindította Pázmány Péter bíboros, esztergomi érsek, de végül csak 1905-ben X. Piusz pápa engedélyezte nyilvános tiszteletüket.
Egyszerűbb ügyintézés a kormányhivatalokban
Tuzson Bence államtitkár bejelentett egy csomagot, amelynek célja a fővárosi és a megyei kormányhivatalok működésének egyszerűsítése.

Külföld

Nemcsak Trump, hanem Orbán ellen is vallanak
Hazai diplomáciai körökben attól tartanak, George Kent helyettes államtitkár szerdán megismétli azt az állítását: Orbán Viktor kormányfő is befolyásolta Trump álláspontját Ukrajnát illetően.
Ideiglenes elnökké nyilvánította magát a bolíviai szenátus egyik alelnöke
A hivatali sorban felette állók mind lemondtak, a parlament mindkét háza pedig határozatképtelenség miatt nem tudta kijelölni Evo Morales ideiglenes utódát.
Varga Judit: Uniós ügyekben több pontban is egyetért Párizs és Budapest
A látogatás fő célja az volt, hogy részletesen megismertesse a magyar álláspontot az új, több éves európai uniós költségvetéssel kapcsolatban.
Hatalmi vákuum alakult ki Evo Morales távoztával
Mexikóvárosba repült tegnap Evo Morales hivatalosan leköszönt, de lényegében elűzött bolíviai elnök, miután menedékjogot kért és kapott a mexikói kormánytól.

Gazdaság

Egyre fogy a levegő a csalók körül
A pénzügyi kormányzat kedden benyújtotta a jövő évi adóváltozásokról szóló törvényjavaslatokat az Országgyűlésnek. A mostani törvényjavaslat kiterjeszti a dolgozó nyugdíjasokat megillető járulékmentességet.
Befektetői lakásboom a Balatonnál
Továbbra is gőzerővel folynak a Balaton partján zajló lakásépítések, noha az ötszázalékos forgalmi adó kivezetésével előbb-utóbb minden bizonnyal lecseng a nagy beruházási láz.
Újabb gazdaságvédelmi és a versenyképességet javító törvényjavaslatot nyújtott be a Pénzügyminisztérium
Négy járulékfajta olvad a társadalombiztosítási járulékba jövő július 1-jétől a Pénzügyminisztérium által benyújtott törvényjavaslat szerint.
Az új ellenség neve: SUV
Amikor az Európai Unió bevezette a belső égésű motorok kibocsátásának szabályozását, az a cél vezette, hogy csökkenjen a közúti közlekedés környezetterhelése a kontinensen.

Kultúra

A kamera másik oldalán
November 7-én nyílt meg Szebeni András Balogh Rudolf-díjas magyar fotóművész, érdemes művész kiállítása a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Kisgalériájában.
Támogatja a kulturális bizottság a hírközlési hatóság 2018-as beszámolóit
Karas Monika, az NMHH elnöke fontosnak nevezte, hogy nem a bírságolás a médiahatóság célja, hanem az, hogy az érintettekkel együttműködve juttassák nyugvópontra a vitás kérdéseket.
Kontroll és anya nélkül
Ön élne egy fedél alatt olyan emberrel, aki gyakran dührohamot kap, késsel hadonászik, ön- és közveszélyes? És ha ez a labilis ember még csak kilencéves? És ha a saját gyereke?
„Semmi sem idegen tőlem, ami emberi”
A könyvnek talán azok a legelevenebb és leginkább élettel teli részei, amelyek a valós Janus Panno­nius-versek kiváltó helyzeteit, előképeit írja meg prózában, szabadjára engedve a szerzői fantáziát.

Sport

Magyar óriás, orosz törpe
Méltó módon tisztelgett kedden a Komjádi-uszodában a magyar férfivízilabda-válogatott Szívós István emléke előtt: a világliga nyitányán kiütötte Oroszországot.
Székesfehérvár futballünnepre készül 2021-ben
Cser-Palkovics András polgármester örömtelinek nevezte, hogy Székesfehérvár az új stadionjával az U21-es labdarúgó Európa-bajnokság házigazdája lehet.
Ünnepi várakozás és vészhelyzet
A stadion már kijutott az Európa-bajnokságra, most rajtunk a sor – jegyezte meg találóan Marco Rossi a hétfői sajtótájékoztatón.
Öt junior világbajnok a fedélzeten
A 28 fős keret megnevezése után a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Kim Rasmussen kihirdette a decemberi olimpiai kvalifikációs világbajnokságra az utazó játékosok névsorát.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …