időjárás 2°C Melinda , Vivien 2022. december 2.
logo
Futball-vb Katar 2022
null

HÍRZÓNA

Aktuális

FÓKUSZBAN

Romboló az ellenzék, nem liberális

Linder Béla volt hadügyminiszter felszólítja a franciákat, csatolják hazánkat a kisantanthoz. Horthy szerint világszerte előretör a nemzeti eszme, s azé a jövő, akiben a legerősebben él.

A magyarmentő olasz ezredes kitüntetése

A bécsi magyar kommunisták álhíre szerint Horthy és Mussolini megállapodott egy Jugoszlávia és Ausztria elleni offenzíváról. Pogány népbiztos New Yorkban szélsőbaloldali újságot szerkeszt.

Betiltja a kormány a fasiszta tábort

Rakovszky Iván belügyminiszter szerint a fasiszták célja a kormány hatalmának aláásása. Klebelsberg Kuno kultuszminiszter a tehetség szerinti előmenetel fontosságát hangsúlyozza.

2022. december 2. péntek 17:00

Eredeti Semmelweis kéziratot is árvereznek

Orvostörténeti, szépirodalmi és történelmi ritkaságok is sorjáznak a Hereditas antikvárium december 2-i nagyárverésén. Az eseménynek ezúttal is a Festetics-palota ad otthont 17 órától. Az aukción az a világszenzációnak számító irat viszi a prímet, amelyet maga az anyák megmentője, Semmelweis Ignác írt saját kezűleg. De a tételek között ott találjuk Arany János egyik levelét és Kazinczy Ferenc auto­gráf verskéziratát is.
2022. december 2. péntek 18:00

Adventi jótékonysági est Székesfehérváron

A Ráti Szent Mihály Gyermekotthon (Kárpátalja) és a Gyulafehérvári Református Egyházközség (Erdély) javára rendeznek adventi jótékonysági estet Székesfehérváron december másodikán 18 órától a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. Az est fővédnöke Steinbach József református püspök és Spányi Antal katolikus püspök.
2022. december 2. péntek 19:00

Little G Weevil koncert a Zsolnay Kulturális Negyedben

Little G Weevil zenészt a széles magyar közönség a 2014-es évi X-Faktor mentoraként ismerte meg. Ezen az estén a gitáros, énekes, zeneszerző a saját szerzeményei és kedvenc blues klasszikusai közül válogat a tőle megszokott közvetlen, történetmesélős, energikus stílusban. A koncerten közreműködik a Little G Weevil Acoustic Band és Mr. Jambalaya.
2022. december 2. péntek 19:00

Taiwan Dox

A tajvani filmeké a főszerep december 2-án és 3-án a Corvin moziban, az ingyenesen látogatható Taiwan Dox filmfesztiválon, ahol az elmúlt évek legjobb öt tajvani dokumentumfilmjét mandarin nyelven, magyar és angol felirattal tekinthetik meg az érdeklődők. Láthatnak alkotást a Yankees dobójaként sztárrá vált tajvani baseball-játékosról, a sziget kamasz-sorsairól, a helyiek és a tenger kapcsolatáról, de történelmi témájú és sámánizmussal foglalkozó dokumentumfilmeket is vetítenek.
2022. december 2. péntek 20:00

Zagyva Banda 20 – jubileumi lemezbemutató koncert és táncház

December 2-án 20 órától jubileumi koncerttel örvendezteti meg a Fonó Budai Zeneház közönségét a hazai fiatal muzsikusgeneráció egyik meghatározó zenekara, a 2002-ben alakult Zagyva Banda. A zenekar tagjai elkötelezett művelői a magyar népzenének. Repertoárjukban a Kárpát-medence magyarságának és más nemzetiségeinek népdalai és táncmuzsikái szerepelnek. Az együttes 2015 óta az észak-amerikai diaszpórában végez kulturális missziót.
2022. december 3. szombat 09:00

Kárpát-medencei Mézfesztivál és Termelői Vásár Zalaegerszegen

Tizennyolc mézlovagrend felvonulásával december 3-án kétnapos Kárpát-medencei mézfesztivál kezdődik a zalai megyeszékhelyen. A 17. alkalommal megrendezett eseményen a méz fogyasztását és jótékony hatását népszerűsítő programokkal találkozhatnak az érdeklődők. A szervezők célja, hogy a méz alapvető élelmiszerként szerepeljen a magyar családok étrendjében.
Ajánlók
több mutatása

Sörre bor

Ahogy a sörfőzők is szeretik a jó borokat, úgy a borász társadalom is értékeli a különleges söröket.