időjárás 13°C Jeromos 2022. szeptember 30.
logo

Orbán Viktor: Brüsszel hazudott a szankciókról

HÍRZÓNA

Aktuális

FÓKUSZBAN

Elutasítjuk a fasiszta mozgalmat

Bukarestben a román király elleni merénylettel vádolnak magyar tiszteket, de adattal nem szolgálnak kormányunk kérésére sem. Liberális képviselők a bécsi baloldali emigrációval tárgyalnak hazajövetelükről.

A kisantant meggátolná népszövetségi tagságunkat

A baloldal támadása az interparlamentáris unió ülésén az ellenkező hatást váltotta ki – jelenti ki Bethlen István. Horthy Miklóst a kisantant vezetői elleni összeesküvésben való részvétellel rágalmazzák.

Visszatérhet a korábbi vagyonnyilatkozati rendszer

Míg a hazai vagyon­nyilatkozati rendszer a vagyonelemek összetett rendszerezésére épül, az uniós csak jövedelmi sávokat határoz meg, az EP-képviselőknek nem kell konkrét összegeket feltüntetniük.

2022. szeptember 30. péntek 14:00

Őszi borfesztivál Villányban

Borbarangolások, pincetúrák, táncházak, gyerekprogramok és koncertek várják a látogatókat a hagyományos szüreti felvonulással is kiegészülő Villányi Vörösbor Fesztiválon szeptember 30. és október 2. között. A 34. alkalommal megrendezendő borászati, gasztronómiai, kulturális fesztivál csaknem száz kulturális programmal, közöttük majdnem harminc koncerttel és hasonló számú borászat termékeivel várja a pihenni, szórakozni vágyókat.
2022. szeptember 30. péntek 17:00

Kutatók éjszakája a Pécsi Tudományegyetemen

Csaknem kétszáz programmal, műtők, laboratóriumok és kutatóhelyek bemutatásával várja az érdeklődőket a Pécsi Tudományegyetem (PTE) szeptember 30-án a Kutatók éjszakáján. Az esemény keretében az orvosi karon egyebek mellett a csontkamrák és koponyaházak kulturális, tudományos hátterét ismerhetik meg az érdeklődők képes bemutatóval, de a gyógyszerkutatások során keletkezett véletlen felfedezésekről is érdekességeket tudhatnak meg a látogatók.
2022. szeptember 30. péntek 17:00

Kutatók éjszakája: A Mikromat is kipróbálható lesz a Neumann Társaság programján

Kovács Mihály piarista tanár legendás kibernetikai építőkészletének, a Mikromatnak a replikáit is kipróbálhatják a látogatók szeptember 30-án a Kutatók éjszakáján, a Budapesti Piarista Gimnáziumban, a Neumann Társaság és a Piarista Rend közös programján, amelyen ismeretterjestő előadásokat és interaktív bemutatókat is tartanak.
2022. szeptember 30. péntek 17:00

Kutatók Éjszakája az Országos Széchényi Könyvtárban

Európa-szerte szeptember utolsó péntekén rendezik meg a Kutatók Éjszakája elnevezésű ismeretterjesztő estet a tudomány és a kutatói életpálya népszerűsítésére. Az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) a magyar kulturális örökség papíralapú és elektronikus könyvtári dokumentumainak, valamint a világhálón megjelenő hazai webes tartalmaknak a megőrző és közvetítő intézménye. A látogatók szeptember 30-án 17 órától megismerhetik a nemzet könyvtárában végzett feladatok széles skáláját, emellett különleges ismeretekhez juthatnak.
2022. szeptember 30. péntek 17:00

90 éves a Tokaj-hegyaljai Szüreti Napok

A Tokaj-hegyaljai Szüreti Napok hazánk egyik legrégebbi szüreti eseménye, hisz 1932 óta ünneplik, így idén immár 90 éves a rendezvény. A szervezők a háromnapos ünnepen, szeptember 30-a és október 2-a között a „Fehér borok, színes kultúra” jegyében Tokajon a Kossuth téren várják az érdeklődőket. A tokaji bor évszázadok óta meghatározó szerepet játszik nemzeti identitásunk alakulásában, így az esemény célja ennek a kulturális hagyománynak az ápolása, illetve a világörökségi terület sokszínű közösségi értékeinek a bemutatása.
2022. szeptember 30. péntek 19:00

Agón ismét a Nemzeti Színházban

A világot megélni és megérteni akaró, sodródását látó, azt se elfogadni, se megváltoztatni nem tudó, érzékenyen gondolkodó, törékeny, önmagát is felemésztő Ember éles, fájdalommal és aggodalommal teli sikolya a Nemzeti Színház Agón című előadása. A legközelebb szeptember 30-án megtekinthető darabot nyolc színművész, négy operaénekes, a Honvéd Férfikar és egy 39 fős zenekar előadásában vitte színre Vidnyánszky Attila.
Ajánlók
több mutatása

Hol sörözzünk Brassóban?

„Számos brassói éttermet is bemutattam már, de arról még nem ejtettem szót, hogy helyi sörkülönlegességeket merre találni.”