Keresés
Magyar Nemzet
2019. február 20., szerda, Aladár, Álmos napja
Jelentősen bővülnek a családok lehetőségei
Kedvező esetben akár 35 millió forinttal is számolhatnak otthonteremtéshez a fiatal családok a jú­lius 1-jétől életbe lépő családvédelmi akcióterv újabb bőkezű támogatásaival.
Szent István emlékévet rendeznének 2020-ban
Szent István-emlékévvel erősítené a magyarság összetartozás-tudatát 2020-ban id. Lomnici Zoltán volt főbíró, az Emberi Méltóság Tanácsának elnöke.
Élvezi a törődést a diaszpóra
Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkársága a diaszpórában élők minden korábbinál nagyobb létszámát éri el programjainak köszönhetően.
A közvélemény a Jobbikot ítéli a legantiszemitábbnak
A legantiszemitább, legrasszistább és legradikálisabb pártnak tartják a Jobbikot a magyarok – derült ki a Nézőpont Intézet Magyar Nemzet számára készített reprezentatív közvélemény-kutatásából
Több pénz folyt be a vasúti pályahasználati díjból
A bevételnek alig húsz százalékát fizették a cargomagánvasutak, pedig ebből a forrásból támogathatná a vasútvállalat a személyszállítást.
Palkovics László: A kutatás, a tudomány és az innováció kiemelt érték
A kormányzat szándéka egyáltalán nem az, hogy bármilyen bizonytalanságot fenntartson a kutatókban, hanem az, hogy egy jobban működő rendszert teremtsen – mondta a miniszter.
Szijjártó rendre utasította a riportert: Ne sértegesse a magyarokat!
Az a körülbelül 200 ezer magyar, aki az Egyesült Királyságban él, hozzájárul az EU sikeréhez, és az Egyesült Királyságéhoz is. És ezért büszkék lehetünk rájuk – fogalmazott.
Kovács Zoltán: A cél, hogy Európa visszatérjen a józan ész talajára
Európa jelenleg nem jó úton jár, különösen az illegális migráció tekintetében – mondta a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár az M1 aktuális csatornán.
Ausztriába utazik Áder János
Az államfő megbeszélést folytat Alexander Van der Bellennel és részt vesz a Semmelweis Ignác tiszteletére állított szobor avatásán a Bécsi Orvostudományi Egyetem kampuszán.
Megvonták a brit állampolgárságot egy nőtől, aki gyerekként csatlakozott az Iszlám Államhoz
Két jó barát
Nyolc éve folyik dezinformációs kampány Magyarország ellen
Takács Szabolcs: Egyértelmű a kapcsolat a Soros-hálózat és az Európai Bizottság között
Fehér ló

A Helyzet

Szilánkok
A szépséges imázs lassan szilánkokra töredezik, kivillan a kékes-csillagos közös érdek mögül a nagy és gazdag és becsületes országok nagyon is határozott önérdeke.
Sitkei Levente

Tollhegyen

Koporsót fog szegelni
Nem fizeti be a neki kiszámlázott ötvenezer forintos rendőrségi büntetést Komjáthi Imre szocialista alelnök és forradalmár, így tíz nap elzárás vagy hatvan óra közmunka között választhat.
Pilhál György

Poszt-trauma

Karácsony lépéskényszerben
Az ígéret szép szó...

Poszt-trauma

Szabad sajtot (is)!  
Rejtő után, ellenzékileg.

Poszt-trauma

A Kétfarkú Kutya Párt gyomorforgató akciója
Humor és ízlés nélkül!

VÉLEMÉNY

Egy nap a székelyeknél
Európa nem hagy bennünket védtelenül két civilizáció ütközőpontjában, hanem eljön közénk a jóság, a béke és a szeretet hatalma, hogy vigasztalást hozzon. Eljön közénk Ferenc pápa.
Izsák Balázs

VÉLEMÉNY

Esély a továbblépésre
A családban gondolkodó magyar emberek és a nemzet érdeke ma az Európa-szerte demográfiai kihívásokkal küszködő nemzetállamok korában különösen egybeesik.
Király Nóra

Napi Terror

Kultúra

Séta egy ismerős kertben
Két helyszínen, a Pesti Vigadóban és a Bálna Budapest Művészeti Központ Piactér kiállítóterében is kiállítás nyílt Badacsonyi Sándor grafikus- és festőművész munkáiból.

Sport

Csak lőttek, de nem találtak
A labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a Liverpool-Bayern München és a Lyon–Barcelona találkozón sem született gól.
A közvélemény a Jobbikot ítéli a legantiszemitábbnak
A legantiszemitább, legrasszistább és legradikálisabb pártnak tartják a Jobbikot a magyarok – derült ki a Nézőpont Intézet Magyar Nemzet számára készített reprezentatív közvélemény-kutatásából

LUGAS AJÁNLÓ

Haláljó

LUGAS AJÁNLÓ

Edzők aranykora

LUGAS AJÁNLÓ

Kirakós

LUGAS AJÁNLÓ

Koszovói dominó

Karc FM műsorajánló

Élvezi a törődést a diaszpóra
Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkársága a diaszpórában élők minden korábbinál nagyobb létszámát éri el programjainak köszönhetően.

Belföld

Baloldali pártok és muszlim szavazóik különös nyugat-európai szövetsége
A nyugat-európai baloldali pártoknak azon törekvéséről jelentetett meg egy tanulmányt a Migrációkutató intézet, amelyet a fenti tömörülések a muszlim bevándorlók szavazataiért folytatnak.
Kovács Zoltán: Készülnek azok a tervek, amelyeket az Európai Bizottság tagad
A magyar kormány be tudja bizonyítani, hogy készülnek azok a tervek, amelyeket az Európai Bizottság tagad – mondta a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár.
Fülöp Attila: Kulcskérdés a nevelőcsaládok támogatása
A kormány stratégiai kérdésként kezeli a családok támogatását, ezen belül kulcskérdésnek tartja, hogy segítse a nevelőcsaládokat.
Szabadszállás idén több száz millió forintot fordíthat fejlesztésekre
A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében új autóbusz-állomást és családsegítőt építenek, közkonyhát, bérlakásokat újítanak fel és bővítik a polgárőrségnek helyet adó épületet.

Külföld

Abe Trump barátságáért küzd
Japán számára kulcsfontosságú a közvetlen veszélyt jelentő Észak-Korea atommentesítése; erre azonban csak az Egyesült Államok vezénylésével van esély.
Mintegy kétszáz család ragadt az Iszlám Állam utolsó szíriai zárványában
A terrorszervezet fegyveresei akadályozzák, hogy az ott maradt civilek elmenekülhessenek – közölte kedden Michelle Bachelet, az ENSZ emberi jogi főbiztosa.
Terrorizmussal kapcsolatba hozható migránsokat találtak Boszniában
Hivatalos adatok szerint a tavalyi évben több mint 24 ezer illegális bevándorló haladt át Bosznia-Hercegovinán Nyugat-Európa felé.
Három, korábban az Iszlám Államhoz csatlakozott nő kéri hazatérését Boszniába
Egy 22 éves szarajevói nő levélben fordult a bosznia-hercegovinai hatóságokhoz, és azt kérte, hogy két másik nőtársával és kiskorú gyermekeikkel együtt hazatérhessenek Boszniába.

Gazdaság

Három gyerek, két szülő, hét ülés
Nem túlzás, hogy hétszemélyes autót vegyenek a háromgyerekes szülők? Bizony nem, ritka ugyanis, ha elfér egy sorban három jól kipárnázott, biztonságos gyerekülés.
Magyarország eleget tesz az EU légszennyezés-csökkentési követelményeinek
A szomszédos államokból 30 százalékkal több szennyező kerül a légtérbe, mint amennyi innen távozik, a földrajzi viszonyok miatt ráadásul télen feldúsulnak a levegőben a káros anyagok.
Nagy István: Mezőhegyes megkerülhetetlen a magyar agrárium jövője szempontjából
A kormány egy évtizeden keresztül évente 17 milliárd forintot fordít öntözésfejlesztésre, egyszerűbbé és olcsóbbá kívánják tenni a gazdák vízhez jutását – mondta az agrárminiszter.
Magyar cégek külföldi piacszerzését is segíti a klímafinanszírozás
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium által biztosított vissza nem térítendő támogatás célja többek között az, hogy csökkentse a klímaváltozás kedvezőtlen hatásait.

Kultúra

Fodor Gergely: Legyen újra a magyarok mindennapjainak része a Budai Vár
Fodor Gergely kiemelte: a Nemzeti Hauszmann Program következő hároméves ciklusában rendbe teszik a várbeli sétányokat, parkokat és kerteket.
Hetedik alkalommal tartják meg a magyar konyha hetét Kárpátalján
A február 28. és március 3. között megrendezett eseményen 30 étterem és vendéglátóhely kínálja a megye hat járásában kedvezményes áron magyar ételeit.
A francia kultúra ünnepe
A magyar kormány számára is nagyon fontos, hogy a frankofón kultúrát és a francia nyelvet hazánkban népszerűsítse.
Reprezentatív válogatás jelent meg a tavalyi év legjobb novelláiból
Az év novellái 2019 című kötet szerkesztője a könnyedebb hangvételű írások közül a Magyar Nemzet két munkatársának művét is külön kiemelte.

Sport

Apa lett, mégis pályára lép
A Liverpool és a Bayern öt-öt alkalommal hódította el a trófeát, a Real Madridon, a Barcelonán és a Milanon kívül nincs még klub, amely olyan BL/BEK-pedigrével rendelkezne, mint e két nagy rivális.
Letette esküjét a téli Universiadéra utazó magyar csapat
A március 2. és 12. közötti eseményen először szerepel magyar jégkorongcsapat, ez és a nagy létszámú küldöttség is jelzi a téli sportágak erősödését.
Hirscher és Shiffrin, a velünk élő történelem
A vasárnap befejeződött vb-n újfent bebizonyosodott, hogy a jelenkor legjobb alpesi sízője a férfiaknál Marcel Hirscher, a nőknél pedig Mikaela Shiffrin.
Kubatov ébresztőt fújt
A Ferencvárosi Torna Club elnökének kritikájával, bírálatával az egyesület két legendás labdarúgója is maximálisan egyetért.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.