időjárás 26°C Jácint 2022. augusztus 17.
logo

HÍRZÓNA

Klaus Schwab, a leninista

Tudnunk kell, milyen nézeteket vall a világuralomra törő globális elit egyik meghatározó tagja.

Misztrál

Húsz éve élek Nagymaroson. Van itt egy olyan intézmény, amelynek az a neve: Misztrál Fesztivál.

Aktuális

FÓKUSZBAN

Razziákkal az árdrágítók ellen

A drágaság letörésére razziákat tartanak, s százötven embert letartóztatnak. Az ellenzék támogatja a kormány adópolitikáját. Az erdélyi zsidókat a román kormány a magyarsághoz számítja, amit ők maguk régóta kérnek.

Titkolják távlati programjukat a szocialisták

Nem a szociáldemokraták munkaprogramjával van gond, hanem titkolt távlati céljaikkal ― fejti ki Bethlen István. Az amerikai nagykövet szerint hazánk mindig a civilizáció élén haladt, ezért megérdemli a segítséget.

Bethlen rendreutasítja az Ébredő Magyarokat

Az Ébredő Magyarok küldöttsége az Országházban újságírókat inzultál és követelőzően lép fel a miniszterelnökkel szemben is. Eckhardt Tibor négy lap betiltását javasolja, ám kiderül: a vád ingatag.

A mozgással mindenre hatással lehetünk

Pető András módszerével a központi idegrendszeri sérült, a koraszülött, az eltérő izomtónusú és a megkésett pszichomotoros fejlődésű gyermekek is jól fejleszthetők.

2022. augusztus 18. csütörtök 15:00

Bujtor Filmfesztivál Balatonszemesen

Sokszínű programkínálattal várja az érdeklődőket a Bujtor Filmfesztivál augusztus 18. és 21. között Balatonszemesen, ahol többek között veteránautós felvonulás, retro utcabál és makettkiállítás is lesz. Augusztus 18-án A Pogány Madonna, augusztus 19-én Az oroszlán ugrani készül, augusztus 20-án pedig A három testőr Afrikában című film várja a nézőket. A filmvetítések előtt közönségtalálkozókat szerveznek.
2022. augusztus 18. csütörtök 18:00

Fergeteges koncertek és óriási buli várható a Szent István Nap nagyszínpadain

Négy különböző helyszínen várják Budapesten a könnyűzene szerelmeseit augusztus 18-21. között a Szent István Nap programsorozatán. A Retro Tabán, a Road Movie Live, a Szabadrét Fesztivál és az Utcazene Fesztivál színpadain a magyar zenei élet olyan ismert előadói lépnek fel, mint Nagy Feró és a Beatrice, az EDDA művek, az Ivan&the Parazol vagy a Csík zenekar.
2022. augusztus 18. csütörtök 18:00

Bölcső a hegyek között – Tamási125 kiállítás nyílik a MOMKult előtt

Augusztus 18-án, 18 órakor avatják fel a MOMKult Kulturális Központ előtti Sirály sétányon a 125 éve született Tamási Áron (1897-1966) írónak tiszteletet állító, szabadtéri, utazó kiállítást. A 16 tablót felvonultató tárlat augusztus 18. és szeptember 22. között tekinthetik meg a látogatók a XII. kerületi helyszínen, ami azért is jelentős, mert maga Tamási Áron – aki egykor az Alkotás utcában lakott – számos szállal kötődött a Hegyvidékhez.
2022. augusztus 18. csütörtök 18:00

Aurevoir lemezbemutató koncert a Budapest Parkban

Hatalmas élménynek ígérkezik az Aurevoir ethnobeatzenekar lemezbemutató koncertje augusztus 18-án a Budapest Parkban. Délután hattól a magyar, ír és délszláv népzene, illetve a hatvanas évek beatkorszakának különleges egyvelegére rophatja a nagyérdemű, és az egyszer biztos, hogy a zsámbéki gyökerű, többszörösen Fonogram-jelölt turboetno nyolcasfogat rendesen odateszi magát! Koncert után a Góbé zenekar húzza a talpalávalót a táncos lábaknak a nyár egyik legnagyobb szabadtéri táncházában.
2022. augusztus 18. csütörtök 19:00

Rege a tihanyi visszhangról – zenés mesejáték Tihanyban

Kíváncsi hogyan keletkezett a tihanyi visszhang a mondák szerint? Mi köze van ehhez Aranyannának, a néma pásztorlánynak? A hullámoknak parancsoló Hullámkirálynak és fiának Tihany hercegnek? Aki szeretne többet tudni a visszhang keletkezéséről, túlmenően a tudományos magyarázatokon, tekintse meg az előadást, amiből megtudhatja az igazságot. Szórakoztató és egyben tanulságos történet szerelemről és emberekről egy mitikus világból.
2022. augusztus 18. csütörtök 20:00

A Keller Quartet és Berecz Mihály hangversenye

Augusztus 18-án 20 órától a Keller Quartet Josepf Haydn, Wolfgang Amadeus Mozart és Antonín Dvorák műveit játssza Berecz Mihály zongoraművész közreműködésével a sárospataki Művelődés Házában. A harmincegy éve komolyzenével és dzsesszel szórakoztató Zempléni Fesztivál keretein belül megvalósuló hangversenyre jegyeket 4900 forintos áron lehet vásárolni.
Ajánlók
több mutatása

Készpénz vagy kártya?

Számos kereskedő nem kedveli a kártyás fizetést, így igyekeznek rászorítani a vevőket a készpénzhasználatra.