Keresés
Magyar Nemzet
2019. május 24., péntek, Eszter, Eliza napja
Orbán Viktor: Mindent megteszek az Európai Néppárt sikeréért
Az EP-választás után „fájdalmas vita áll előttünk az irányvonalról”. A kormányfő kiemelte: nem akarja, hogy az EPP a politikai baloldallal kösse össze a sorsát, amely tönkreteszik Európát.
Szijjártó Péter: Európa erejét az erős államok adják
Magyarország, a gyerekeink, unokáink jövője a tét, ezért vasárnap mindenkinek el kell mennie szavazni. Európának új, bevándorlásellenes vezetőkre van szüksége — mutatott rá az EP-választás tétjére Szijjártó Péter.
FRISSÍTVE
Gulyás Gergely: Pontosan tudjuk, kik a szövetségeseink
Az Európai Néppárt és a jobboldali, Európai Konzervatívok és Reformisták közötti szövetséget hozna létre a hét végi választások után a Fidesz — nyilatkozta a Miniszterelnökséget vezető miniszter.
Berlin a családok helyett a migrációt támogatja
Miközben a magyar állam kétezermilliárd forintot fordít családtámogatásra, Berlin ennek az összegnek csaknem négyszeresét költi a migránsokra — derült ki a szövetségi pénzügyminisztérium hivatalos közléséből.
Theresa May bejelentette lemondását
A brit miniszterelnök kijelentette: a Konzervatív Párt új vezetőjének megválasztási folyamata az ő távozásának időpontja utáni héten kezdődik.
Kormányzati támogatással Innovációs és Tudásközpont létesül Zalaegerszegen
Az Innovációs és Tudásközpont kialakítása azt bizonyítja, hogy a BGE „komolyan számol Zalaegerszeggel”, és komolyan gondolta azt, hogy „Budapesten kívüli is” lehet jól működni – emelte ki Palkovics László.
A jövő héten kezdődik a jó minőségű olaj átvétele
Egyelőre nincs szükség a fogadásra, mert a Dunai Finomító ellátása zavartalan, a terveknek megfelelő – közölte a magyar olajipari vállalat.
Az Alapjogokért Központ videója az Európai Egyesült Államokról
2019. május 26., EP-szavazás Magyarországon. Az Alapjogokért Központ a nemzeti identitás és szuverenitás tiszteletén, a keresztény hagyományokon nyugvó, tehát a józan ész Európáját választja.
Átadták a Budapesti Szent Ferenc Kórház új épületszárnyát
A kórház fejlesztésének terve egybeesett a közép-magyarországi régió egészségügyi ellátását javítani kívánó kormányzati programmal, így az Egészséges Budapest Program forrásaiból is tudott részesülni a kórház.
Nagy István: Az üvegházak komoly erőforrást jelentenek a hazai zöldségtermesztésben
A Vidékfejlesztési program és egyéb támogatások révén ez év végéig közel kilencvenegy hektár üvegház épül – emelte ki az agrárminiszter.
Patakmedret alakítottak ki Tatán források vizének elvezetésére
Az önkormányzat két lépcsőben 477 millió forintos kormányzati támogatást kapott a karsztvízszint-emelkedés okozta sürgős feladatok végrehajtásához.
Nem maradhat következmények nélkül a háborúk során elkövetett szexuális erőszak
A kormány 12 millió forintot ad a Nemzetközi Vöröskeresztnek és az ENSZ nőjogi szervezetének, hogy segíteni tudják a konfliktusövezetekben szexuális erőszak áldozatává vált nőket és gyerekeket.
Nincs hatása a nukleáris biztonságra az atomerőmű 3. blokkja leterhelésének
A szabályozó és biztonsági rendszer hibája miatt volt szükség a terhelésre, a hiba elhárítása folyamatban van.
A Bundestag elnöke szerint nem szabad erőltetni a migránsok elosztását
Valahol megértem a kelet-európaiakat és úgy érzem, hogy fordítva ülünk a lovon, amikor azt mondjuk, hogy először az igazságos szétosztásról kell gondoskodni – vélekedett Wolfgang Schäuble.
Bártfai-Mager Andrea: Az állami vállalatok mutassanak példát a társadalmi felelősségvállalásban!
Az „Adj egy ötöst!” program hozzájárul ahhoz is, hogy a fiatalok a társadalom elfogadó és felelősen gondolkodó tagjaivá váljanak – emelte ki a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter.
A Strache-botrány nem befolyásolja a magyar választók vasárnapi döntését
Kampány indul a nyúlhús fogyasztásának népszerűsítéséért
Fontos gazdaérdek az EP-választási részvétel
Vasárnap este 11 óráig nem lehet nyilvánosságra hozni az EP-választás eredményeit
Vitázni szeretne Tóth Bertalan, pedig át sem venné a mandátumát

A Helyzet

Nemzetek tavasza
Jean-Claude Juncker és hasonszőrű tekintélyelvű társai magát a demokráciát populistázzák le az európai népek és a hazájukat szerető politikusok lekezelésével.
Megyeri Dávid

Tollhegyen

Aki előre szólt
Csurka István már az 1980-as években figyelmeztetett: Soros György azért hozta a pénzt, hogy ne legyen forradalom, hogy a rendszerváltás ne járjon elszámoltatással. Sikerült.
Pilhál György

Poszt-trauma

Empirikusan bizonyított a migráció pozitív hatása
Végre mindent megtudhatunk a migráció előnyeiről.

Poszt-trauma

Gyurcsányné elkottyintotta magát
A Híradó véletlenül a DK stratégiáját leplezhette le.

Poszt-trauma

Franciaország nem a franciáké! – Megszállták a párizsi repteret a „feketemellényesek”
Ízelítő a Európai Egyesült Államokból.

VÉLEMÉNY

A negyedéves bűvös szám
Egyértelműen sok az 5,3 százalékos gazdasági növekedés, mind Magyarország korábbi adatait, mind az Európai Unió többi országát tekintve igen kedvező.
Regős Gábor

VÉLEMÉNY

Szögek Európa koporsójában
Ha a migránskultusz és a genderideológia túldimenzionálásához még az Európai Egyesült Államok fantomja is társul, akkor ez azt jelenti, hogy e koporsónak lecsapjuk a fedelét is.
Csejtei Dezső

VÉLEMÉNY

Védelmi eszközök a hibrid háborúban
Az iszlám harcosai még nem álltak össze harci alakzattá Európában, mert konspirált életet élve lesből, sunyi módon támadnak merényletek formájában.
Földi László

Kultúra

Mint egy izgalmas kaleidoszkóp
Hogy függ össze a Balaton-felvidéki Kapolcska tehetségkutató tábor és a hozzá kapcsolt kisfesztivál a török néptáncos gyerekekkel és a vízi­malom-rekonstrukcióval?

Sport

Nem kirándulni mennek az NB I-be
„Legyünk mi a meglepetéscsapat! A magyar Leicester!” Nagyratörő szavak a Kaposvári Rákóczitól, nem véletlen, hogy csak szűk körben hangoztak el.
Nincs turizmus a terror árnyékában
Bevándorlásellenes uniós vezetőkre van szükség, a bevándorlás támogatása ugyanis a turizmust is azonnal térdre kényszerítené, a károkat pedig hosszú időbe telne helyrehozni.

LUGAS AJÁNLÓ

Balaton, te csodás!

LUGAS AJÁNLÓ

Lebegés Provence-ban

LUGAS AJÁNLÓ

A Magyar Nemzet hétvégi mellékletéből ajánljuk

LUGAS AJÁNLÓ

A szén és acél országa

Az orbáni modell

Kárpát-medence és Közép-Európa

Az orbáni modell

Nemzeti alapon álló, öntudatos társadalom

Az orbáni modell

A tudatosabb életért

Ez történt 100 éve

Kommunista rettegés a hun hordák támadásától

Ez történt 100 éve

Lukács György népbiztos katonákat tizedeltet

Ez történt 100 éve

A Lenin-fiúk folytatják a likvidálásokat

Ez történt 100 éve

A véres vörösterror kiteljesedik

Karc FM műsorajánló

Adóhatósági italrazzia a fővárosi bulinegyedben
A NAV kiemelt figyelmet fordít – egyebek mellett – a kiskereskedelemben forgalmazott alkoholtartalmú termékek minőségének ellenőrzésére, valamint a hamis, hamisított italok kiszűrésére.

Belföld

Novák Katalin: Családbarát matricákkal látják el a támogatott autókat
A program szélesebb körű ismertetésére színes szórólapot is kiadtak, ezen egyebek mellett az igénylés feltételei szerepelnek.
Fidesz: Aki nem akarja fizetni a migránskvóták árát, szavazzon a Fidesz-KDNP-re
Azokban az országokban, ahol engedtek a nyomásnak, és beengedték, betelepítették a migránsokat, ott az emberek már fizetik a migránskvóták árát – mondta Böröcz László.
Hétfőn újraindul a vonatközlekedés a Keleti pályaudvaron
Az elvégzett munkáknak is köszönhetően javulni fog a pályaudvar szolgáltatási színvonala és az eddigieknél jobban el lehet majd kerülni az esetleges üzemzavarokat.
Áder János látogatást tett a gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztiválon
A köztársasági elnök hangsúlyozta: idén minden eddiginél többet, csaknem 1500 filmet neveztek be, ez pedig jól mutatja a gödöllői mustra egyre növekvő rangját.

Külföld

Sargentini csak ártani akart
Nicolas Bay elmondta: az ENF-ben példaként tekintenek a magyar miniszterelnöknek az EB túlzott hatalmával szembeni ellenállására, és szerinte Macronnak is ezt kellene tennie.
Csehországban is megkezdődött az EP-választás
A csehországi voksolások hagyományosan kétnaposak. A választási helyiségek pénteken délután kettőtől este tízig, szombaton pedig reggel nyolctól délután kettőig tartanak nyitva.
Bocskai-díjjal tüntették ki Balog Zoltán miniszterelnöki biztost
A Polgári Magyarországért Alapítvány Kuratóriumának elnöke a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemen Bocskai István fejedelmet és a bibliát idézte: „harcolni és építeni kell”.
Írországban megkezdődött a szavazás, és népszavazást is tartanak
Az állampolgároknak 13 ír EP-képviselőt kell megválasztaniuk ellentétben a jelenlegi 11-gyel -, de közülük kettő majd csak akkor foglalhatja el a helyét, ha az Egyesült Királyság kilép az EU-ból.

Gazdaság

Segítség a babát váróknak az online kalkulátor
Ha az érdeklődő már tisztában van a személyre szabott konstrukció részleteivel, azt is ellenőrizheti, hogy teljesíti-e a támogatott hitel feltételeit.
Varga Mihály: Az unió a brüsszeli adminisztráció foglya
A pénzügyminiszter szerint Magyarországnak már vannak tapasztalatai az unión belüli nemzetgazdasági érdekek érvényesítésében, immár a második hétéves pénzügyi ciklusban vesz részt tagországként.
Palkovics László: Nincs egységes megoldás a jövő közlekedésére
A járműipar szereplőinek egy sor új kihívásnak kell megfelelniük, a megoldások pedig csak összetettek lehetnek – jelentette ki az innovációs és technológiai miniszter.
Nagy István: Természeti értékeink közös örökségünk, amelynek védelme komoly feladat
A tárcavezető kiemelte: nemzeti parkjaink ökoturisztikai szempontból is nélkülözhetetlen egységek, amelyek reprezentálják Magyarországot.

Kultúra

Rózsák között sétálhatunk Eszterházán
Létezik-e rózsa tövis nélkül? Aki ennek a dilemmának a végére szeretne járni, több ezer rózsatövet vizsgálhat meg Eszterházán, ugyanis ma nyitja meg ka­puit az Esterházy-kastély rózsakertje.
Támogatott színházak nem élnek a pályázati lehetőséggel
Csatlakozva az Örkény István Színházhoz a Katona József Színház is úgy döntött, hogy ebben az évben nem nyújt be pályázatot az NKA színházi kollégiumához.
Bástya a veteményes alatt
A Táncsics Mihály utcai bejárható régészeti helyszín és a Lőportár épületé­ben létrehozott tárlat is a BTM szakmai munkájára és kiállításaira irányítja az arra járók figyelmét.
Gabrielle, te gyönyörű!
Pierre-Auguste Renoir Fekvő női akt (Gabrielle) című festményével gyarapodott a Szépművészeti Múzeum, az impresszionista mester egyik kései remekművét a magyar kormány támogatásával vásárolták meg.

Sport

Trónfosztást ígér a hétvége
A legjobbkor szakította meg a hárommeccses nyeretlenségi sorozatát a Veszprém a Szeged ellen. A visszavágó formalitásnak tűnik, a korona hamarosan visszaköltözik a királynék városába.
Kozák Danuta továbbra is verhetetlen
Tegnap reggel megkezdődött és vasárnap késő délutánig tart Szolnokon a kajakosok és a kenusok első válogatója. A Holt-Tiszán ötvenkét egyesület 813 indulója jött össze.
Amit Varga Dénes tud, az felfoghatatlan
Faragó Tamás, Montreal olimpiai bajnoka arra hívta fel a figyelmet, hogy az olyan zsenik tudják a figyelem fókuszába emelni a sportágat, mint Varga Dénes.
Tizenegy gólos veszprémi siker a döntő első meccsén
A Veszprém házigazdaként 35-24-re legyőzte a címvédő Szegedet a férfi kézilabda NB I döntőjének első, csütörtöki mérkőzésén.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.