Keresés
Magyar Nemzet
2019. december 6., péntek, Miklós napja
Orbán Viktor: A magyar-japán kapcsolatok különlegesek
A magyar kormányfő kiemelte: Japán sikere nekünk fontos, mert a legnagyobb ázsiai befektető Magyarországon. Minél sikeresebb lesz Japán, annál nagyobb összegben fektethet be Magyarországon.
Kocsis Máté: Az állam nem támogathat bűncselekményeket eltussoló színházakat
A Fidesz frakcióvezetője a Magyar Nemzet cikkére reagálva azt írta: a Gothár-féle zaklatószínházak követelik a pénzt a kormánytól, miközben nem engednek betekintést az ügyeikbe.
Megkezdődik a 35 milliárd forintos debreceni oktatásfejlesztés
A döntés értelmében szakképző intézmények, egyetemi létesítmények újulnak meg, a megyeszékhelyen létrejön egy német nyelvű általános iskola és gimnázium is – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium.
A dzsihadisták hazatérnének, az illegálisok maradnának
Felizzott a hazatérni vágyó dzsihadisták ügye Hollandiában. Huszonhárom nő fordult a legfelső bírósághoz, hogy 56 gyermekkel együtt hazatérhessenek Szíriából.
Miniszterelnökség: Az MSZP beismerte, hogy hazudott
A párt azt ígérte, hogy az általuk is megszavazott parlamenti fizetésemelésük teljes összegét jótékony célra fogják fordítani.
Pert nyert Tőkés László, az őt magyar kémnek nevező egykori titkosszolgálati vezetők ellen
Másodfokon megnyerte a rágalmazás miatt indított pert Tőkés László azok ellen a volt titkosszolgálati vezetők ellen, akik egy televíziós műsorban magyar kémnek nevezték.
A köznevelési tárca valós érvek alapján dönt az iskolaérettségi vizsgálatról
A tárca a valós gyakorlat alapján fogja majd értékelni az új eljárást, és ha szükséges, módosítani fogja azt – szögezte le az Emberi Erőforrások Minisztériuma a közleményében.
A Mikulásé a főszerep vasárnap estig
Minden évben óriási szenzáció, amikor Joulupukki, a finn Mikulás Budapestre látogat, aki péntek délután a Vörösmarty téri karácsonyi vásárban várja a gyerekeket és a szülőket.
Komoly riválisa akadt a török elnöknek
Ha minden a tervek szerint halad, Törökországban legközelebb csak 2023-ban tartanak választásokat. Néhány közvélemény-kutatás máris azt mutatja, hogy meg lehetne szorongatni Erdoğant.
Hatalmas bírságot kapott a Facebook
Megállapították, hogy a Facebook Ireland Ltd. jogsértést követett el, amikor ingyenesként hirdette szolgáltatását nyitóoldalán és a Súgóközpontjában.
Nyílt levelet írt Karácsonyéknak a CÖF-CÖKA
Nyílt levélben fordult Karácsony Gergely főpolgármesterhez és László Imre XI. kerületi polgármesterhez a Civil Összefogás Fórum (CÖF) és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA).
Bosznia újabb migránstábort zár be
A vucjaki sátortáborban a hideg és a havazás ellenére továbbra is mintegy 500-600-an tartózkodnak, holott a település lakói többször is felhívták a figyelmet az ott lakó illegális bevándorlók okozta problémákra
Conchita Wurst a bécsi Stephansdomban
Egy újítással könnyebb lesz aludni a repülőn
Fidesz: Gyurcsányék meg sem szavazták a pedagógusok védelmét
Újabb üteméhez érkezett a Budapest-Hatvan vasútvonal rekonstrukciója

A Helyzet

A turizmus aranykora
Karácsony Gergely megválasztása óta azon fáradozik, hogy az életre keltett balliberális panoptikum figuráit jól fizető álláshoz juttassa.
Kiss Gergely

Tollhegyen

Joghézag
Napokon belül távozhat az előzetesből a Kun-Mediátor Kft. 12 mil­liárdos csalással vádolt egykori vezetője, D. Sándorné Bróker Marcsi, mert lejár az előzetes letartóztatásban tölthető három év.
Pilhál György

Poszt-trauma

Ennyire független a kutatás, amely be akarja sározni a kormányt
Fecseg a felszín, hallgat a mély.

Poszt-trauma

Gyurcsány Karácsony-fája
Milyen meglepetések várnak a fa alatt a budapestiekre?

Poszt-trauma

Vágó István végre kiteljesedhet
A kvízprofesszor megtalálta a számítását.

VÉLEMÉNY

Hálózattal a hálózat ellen!
Órákat töltünk a virtuális térben, az internet rabságában. Ott minden elérhető, a szobából sem kell kilépnünk ahhoz, hogy megteremtsük a létezésünk feltételeit.
Földi László

VÉLEMÉNY

Tisztesség és balítélet, avagy megtagadható-e a nemzet?
A nemzet az összetartozás megfoghatatlan, mégis létező köteléke, amely a „nem vagy egyedül” katartikus élményét, erejét adja.
Szili Katalin

VÉLEMÉNY

Adventi üzenet ateistáknak és ripacsoknak
Mit szólnának vajon a gyűlölködők, ha csengőhang kíséretében megérkezne a figyelmeztetés: Advent van, ideje kiesni a bohóc szerepéből!
Jeszenszky Zsófia

Kultúra

Családalapítással csak könnyebb
Fel kell nőnie végre annak a harmincas és negyvenes éveiben járó generációnak, amelynek tagjai a lét elviselhetetlen könnyűségét választották az elmúlt húsz évben.

Sport

Álma a Recco–FTC döntő
Ratko Rudić szerdán a Kondorosi úton járt élete első klubcsapatával, a Pro Reccóval, amely 2015 után újból Bajnokok Ligája-diadalra tör. Bár ehhez az FTC-nek is lesz néhány szava.
Egyetlen rossz jegy miatt szúrta meg tanárát a diák
Egy középiskolás diák késelte meg fizikatanárnőjét a tanóra közben Győrben. A fiatalt néhány másodperc alatt lefogták társai, az oktatót pedig kórházba szállították, állapota stabil.

LUGAS AJÁNLÓ

Tessék az ajtót betenni!

LUGAS AJÁNLÓ

Metszéspontok

LUGAS AJÁNLÓ

A Magyar Nemzet hétvégi mellékletéből ajánljuk

LUGAS AJÁNLÓ

Bartók szekéren

Ez történt 100 éve

Megnevezi a rendőrség Tisza István gyilkosait

Ez történt 100 éve

Horthy megerősíti az államhatalmat

Ez történt 100 éve

A román hadsereg kivonult, a Nemzeti Hadsereg bevonult

Karc FM műsorajánló

Dézsi Csaba Andrást jelöli Győr polgármesterének a Fidesz és a KDNP
A kardiológus főorvos személyében olyan, jól ismert, köztiszteletben álló embert jelöl a kormánypárt, aki több mint 25 éve a politikai közösségük tagja.
Suzuki: Intenzív struktúraváltás az autóiparban (X)
A Magyar Suzuki szerint struktúraváltás történik az iparágban, nincsen válság. Az ágazatra jellemző innovációs folyamatok zajlanak most, mutat rá Dr. Urbán László, a vállalat vezérigazgató-helyettese.
Egy bútor is lehet intelligens (X)
A bútorok felhívják a figyelmet az energiatudatosságra, napenergiából származó áramot biztosítanak és találkozási, közösségi pontként is kiválóak.

Belföld

Föl a fejjel! – Orbán Viktor üzent a kézis lányoknak
A rendkívül balszerencsés vereséget követően a kormányfő a Facebook-oldalán küldött biztatást a csapat tagjainak.
Túlóráztatnak a józsefvárosi önkormányzatnál miután megszavazták, hogy nem túlóráztatnak
Elbocsátottak egy családanyát az önkormányzattól, mert nem vállalta a túlórázást. Annak ellenére, hogy a kerület új vezetése az elsők között döntött arról: nem kötelezi a kerületben dolgozókat túlmunkára.
Felmentésüket kérték a vörösiszapper vádlottjai
A vörösiszapper mind a tizenhárom vádlottja tagadta bűnösségét és felmenését kérte pénteken az utolsó szó jogán felszólalva a Győri Ítélőtáblán.
Fidesz-KDNP: A teljes ellenzék ma is a migránskvóta mellett áll
A 2016-os kvótanépszavazáson a magyarok 98 százaléka nemet mondott a kötelező kvótákra – emlékeztetett Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője.

Külföld

Francia sztrájk a reformok ellen
Megállt az élet Franciaországban, ahol mintegy hetven vidéki városban a rendőrség szerint több mint 510 ezren vonultak az utcára, hogy tiltakozzanak a kormány tervezett nyugdíjreformja ellen.
Merkel Auschwitzban mély szégyenérzetről beszélt a németek által elkövetett bűntettek miatt
A német kancellár és a lengyel miniszterelnök közösen tett látogatást az egykori náci német auschwitz-birkenaui haláltáborban az emlékhelyet ápoló alapítvány létrehozásának 10. évfordulója alkalmából.
Szijjártó Péter: A kulturális együttműködés kiváló hátország a kapcsolatok fejlesztéséhez
A tárcavezető beszédében felidézte: 150 évvel ezelőtt az Osztrák-Magyar Monarchia és Japán szerződést kötött barátságukról, a kereskedelemről és a hajózásról.
Felmelegítenék a kvótarendszert a németek
A visegrádi négyek – Lengyelország, Szlovákia, Csehország és Magyarország – már többször egyértelművé tették, hogy nem fogadnak el semmilyen kötelező kvótán alapuló elosztást.

Gazdaság

Feljebb srófolta növekedési várakozásait a valutaalap
Az IMF tovább javította Magyarország idei és jövő évi gazdasági bővülésére vonatkozó előrejelzését: a 2019-est 4,9 százalékra, a 2020-ast pedig 3,5 százalékra emelte a novemberben várt 4,6 és 3,3 százalékról.
Magyarországon 6000 kilométer közutat újítottak fel 2010-2019 között
Mosóczi László, az ITM államtitkára hangsúlyozta, a közúthálózat szolgáltatási színvonala alapvetően befolyásolja az ország és egyes térségei, városai gazdasági fejlődését, a helyiek életminőségét.
Csökkent a jövedelmi egyenlőtlenség
Átlagosan 151 250 forint volt a magyarok havi nettó jövedelme tavaly, amely a munkabér mellett az egyéb juttatásokat is tartalmazza. A havi összeg mintegy 14 ezer forinttal volt magasabb, mint 2017-ben.
Az építőipar termelési értéke idén éves szinten 25-30 százalékkal emelkedhet
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium helyettes államtitkára elmondta: az építőiparban 340 ezer ember dolgozik, a munkavállalókat az ágazatban tevékenykedő több mint 100 ezer cég foglalkoztatja.

Kultúra

Magyar Világ 1938-1940 címmel kiállítás nyílt a második világháború előtti utolsó békeévekről
Eddig nem mutatta be ezt a korszakot önálló kiállítás, pedig érdemes megismerni az ekkor élt emberek gondolkodását, motivációit, erkölcseit – mondta a tárlat megnyitóján Kásler Miklós.
Káel Csaba: Az értékeinkről kell filmet csinálni
Magyarország olyan gazdag, olyan sorsok – történelmi, de akár mai sorsok – is vannak, amikkel foglalkoznunk kell, be kell mutatni – fogalmazott filmügyi kormánybiztos.
Elismerés a Liget Budapest Projektnek
A Hír TV Paletta című műsorának csütörtöki adásában a Liget Projekt elismerése mellett szó volt arról is milyen programokkal várják az érdeklődőket a 103. Széchenyi Lakoma és Bálon.
Fekete Péter: Nem fordulhat elő itthon, hogy kiszolgáltatott helyzetbe kerüljenek művészek
A kulturális államtitkár a Hír TV Magyarország élőben című műsorában azt mondta, ha az önkormányzatok nem tudják saját forrásból működtetni a színházakat, akkor kérhetik az állam segítségét.

Sport

Összeomlás Japánban, sokkoló vereség Románia ellen
Magyarország a negyedik helyen végzett a csoportjában, és ezzel lemaradt a világbajnokság középdöntőjéről. Hogy lesz ebből olimpiai szereplés?
Elkezdődött a budapesti teqball-világbajnokság
A világbajnok brazil labdarúgó, Ronaldinho a sztárvendége a budapesti teqball-világbajnokságnak, amelyet péntektől vasárnapig rendeznek meg a budapesti Hungexpo területén.
Minőségi játékosok maradnak le a rangadóról
2014. május 7-én járt legutóbb Veszprémben a Szeged kapusaként Mikler Roland. Péntek este újra tiszteletét teszi abban az arénában, amely nem is olyan rég még a munkahelye volt.
Óva int a csodavárástól
A Győrrel az előző szezonban triplázó Danyi Gábor hivatali kötelességéből adódóan követi a női kézilabda-világbajnokság eseményeit, bár elsősorban Ferencváros-játékosokat lát a magyar válogatottban.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …