Keresés
Magyar Nemzet
2019. augusztus 18., vasárnap, Ilona napja
Kozma Imre 1989-ről: Új reményt kaptak nálunk a keletnémetek
„A keletnémet emberektől elvették az ősök örökségét és más ideológiát akartak rájuk erőltetni. Ebből lett elege sokaknak” – mondta Kozma Imre atya a harminc évvel ezelőtti eseményekre visszaemlékezve.
Fenntartható Sziget?
Már évek óta kimondott tény, hogy a Szigetet nem nekünk, magyaroknak szervezik, hanem a külföldi vendégek igényeire szabják, akárcsak a fővárosi bulinegyedet.
Csökkenhet az olajkereslet
A globális olajkereslet csökkenését, ezen belül is az OPEC-olaj iránti kereslet mérséklődését és a szervezeten kívüli termelők kínálatának növekedését jelezte az év hátra lévő részére és 2020-ra az OPEC.
Hiába kérlelik Ausztráliát a szigetek
A szénbányászat leállítását kérték Ausztráliától a csendes-óceáni szigetországok vezetői, akiknek otthonait súlyosan veszélyezteti a globális tengerszint-növekedés, ám kemény elutasításba ütköztek.
Célt értek a pályázati források
Közel 190 ezer nyertes pályázat, 1317 milliárd forintnyi meghirdetett és 480 milliárd forint kifizetett támogatás — ez a mérlege a 2014 és 2020 között elérhető Vidékfejlesztési program eredményeinek.
Angela Merkel: A németek mindig hálásak lesznek Magyarországnak
„Magyarország hozzájárult ahhoz, hogy megtörténhessen a német egyesülés csodája” – hangsúlyozta a német kancellár. Hozzátette: a folyamathoz a térség más országaiból is hozzájárultak.
Gyopáros Alpár: A sok nyertes pályázó igazolja a Magyar falu program sikerét
A kormánybiztos kérdésre elmondta, hogy jövőre is negyvenmilliárd forintos lesz a falusi életminőséget javító pályázati keret.
A magyarok mindig megfizették az árát, ha elfeledkeztek a nemzet elsőségéről
Kocsis Máté kiemelte: „korunk eseményeit fürkészve mindenki számára világos lehet, hogy a jövőben sincs más feladatunk, mint a Szent István-i úton járni.
Kásler Miklós: A rokonok megbecsülése a magyarok jövőjének záloga
A magyarok származástudata, önazonossága, egymás iránti tisztelete és szeretete, rokonaik megbecsülése egyben a jövőjük záloga – mondta a tárcavezető az V. Ősök Napja ünnepélyes megnyitóján.
Gulyás Gergely: Útfelújításokra és közösségi szolgáltatásokra szolgál a Magyar falu program
Gulyás Gergely a Zala megyei Kiskutason arról beszélt, hogy a Magyar falu program célja a következő években a falusi létforma népszerűsítése.
Ismét tízezrek vonultak utcára Hongkongban
A Hongkongban hónapok óta tartó tüntetéshullámot a már felfüggesztett, de egyelőre vissza nem vont, a kiadatási törvény módosítását célzó törvénytervezet váltotta ki.
Nagy István: A borfesztiválhoz hasonló rendezvények formálják a Balaton-régió arculatát
Nagy István szólt arról is, hogy a Somló, bár Magyarország legkisebb borvidéke, de ismertsége, turisztikai vonzereje messze túlmutat területi nagyságán.
Sürgősen meg kell operálni Jean-Claude Junckert
Észak-Korea nem akar tárgyalni Déllel
Rákóczi utolsó országgyűlésének emléket állító domborművet avatott Grezsa István Kárpátalján
Közeleg a bankjegyek cseréjének határideje

A Helyzet

A szükséges jó
A szakadék széléről kellett visszahúzni az országot 2010-ben az Orbán-kormánynak, de ennél sokkal többet tett az elmúlt kilenc évben.
Kis Ferenc

Tollhegyen

Megszülettek, lopni kezdtek
Az MSZMP-vagyon körüli disznóságokat kutató Dézsy Zoltán filmrendezőt nemrég a hárommilliárdra taksált Villányi úti „Foxi Maxi”-székház átjátszásának története gondolkodtatta el.
Pilhál György

Poszt-trauma

Hova is megy a CEU?
Elkaptunk egy levelet!

Poszt-trauma

A Charlie Hebdo szintjére süllyedt egy karikaturista Németországban
A migránsokra hivatkozva mindent lehet.

Poszt-trauma

Nevek alapján tilt a Facebook
Nem először.

VÉLEMÉNY

József Ágost herceg bukása
Tekintettel arra, hogy az ismétlődő pletykák ellenére József Ágost sohase kívánt király lenni, eltávolítása már megelőlegezte, hogy az antant nem engedi IV. Károly visszatérését a magyar trónra.
Ligeti Dávid

VÉLEMÉNY

A telefon őrültjei és áldozatai
Soha az emberiség története során nem kerültünk olyan szoros, általános, tömeges, folyamatos és intenzív függésbe tárgytól, mint a harmadik évezredben az okostelefontól
Ballai Attila

VÉLEMÉNY

Orwell megjósolta a Facebook-világot is
Az a baj ezekkel a fránya összeesküvés-elméletekkel, hogy mindig kiderül róluk, a legkevésbé sem összeesküvés-elméletek, sokkal inkább gyakorlatok, mondjuk ki: igazak.
Apáti Bence

Kultúra

Az igazságot kutató püspök
Az unitáriusok másfél évszázados álma válik valóra azáltal, hogy Kolozsváron, szülővárosában állít szobrot egyházalapító első püspökének, Dávid Ferencnek.

Sport

Aki nélkül nem volt négyes
Horváth Gábor, a kajak négyessel kétszeres olimpiai bajnok, sportága többi nagyságával egyetemben várja a szegedi világbajnokság rajtját.
Célt értek a pályázati források
Közel 190 ezer nyertes pályázat, 1317 milliárd forintnyi meghirdetett és 480 milliárd forint kifizetett támogatás — ez a mérlege a 2014 és 2020 között elérhető Vidékfejlesztési program eredményeinek.

LUGAS AJÁNLÓ

Szent István dzsipje

LUGAS AJÁNLÓ

Kedélyjavító intézkedés

LUGAS AJÁNLÓ

Gróf a pincében

LUGAS AJÁNLÓ

Haladár, az aranyhalfiú

Ez történt 100 éve

Elfogatóparancsot adnak ki a népbiztosok ellen

Ez történt 100 éve

Visszatér a piros-fehér-zöld a Friedrich-kormány alatt

Ez történt 100 éve

A kommün megbukik, a vezetők szöknek

Karc FM műsorajánló

Kásler Miklós: A rokonok megbecsülése a magyarok jövőjének záloga
A magyarok származástudata, önazonossága, egymás iránti tisztelete és szeretete, rokonaik megbecsülése egyben a jövőjük záloga – mondta a tárcavezető az V. Ősök Napja ünnepélyes megnyitóján.

Belföld

Pusztul Zugló római-parti üdülője
Várnai László elmondta: a polgármesteri hivatalnak többször is felvetette, hogy néhány tíz millió forintból megoldható lenne az épület felújítása, amely diákok nyári táboroztatására is berendezhető lenne.
Nagy Blanka nem tudta, hogy mibe is vágta a fejszéjét és most sem tudja
Nagy Blanka is indul az önkormányzati választáson. Kacsoh Dániel, a Magyar Hírlap lapszerkesztője elmondta ő sajnálja Nagy Blankát, amiért önkormányzati képviselő-jelöltként indul.
Gripenek hasítják majd Budapest egét
Ejtőernyős ugrással és Gripen vadászgépek manőverezésével hangoltak tegnap az augusztus 20-i budapesti légi bemutató főpróbáján a honvédség szolnoki helikopterbázisán.
Kötelezettségszegési eljárást indíthat Romániával szemben az EB
Akkor történhet ez meg, amennyiben a Kisebbségi Jogvédő Intézetnek sikerül alátámasztani, hogy az 1989-es romániai visszaállamosításkor a magyar kisebbség viszonyában rendszerszintű jogsértés történt.

Külföld

Trump jó befektetést lát Grönlandban
Az Egyesült Államok nem ma figyelt fel az ásványkincsekben gazdag, Dániától roppant távolságra levő, rendkívül ritkán lakott és szinte teljesen kiaknázatlan szigetre.
Biztonsági vészhelyzetet hirdettek Barcelonában
Katalónia fővárosa, ahova évente 32 millió turista érkezik, nem tudja kezelni a megszaporodó erőszakos bűncselekményeket.
Csendben emlékeztek meg a barcelonai és cambrilsi terrortámadások áldozatairól
A 2017. augusztus 17-én és 18-án végrehajtott merényletekben tizenhatan meghaltak, több mint 150-en megsérültek, köztük egy magyar állampolgár is.
Merkel felújítaná a Sophia-műveletet
A Sophia ugyan ma is létező misszió a Földközi-tengeren, ám az Európai Unió márciusban az egyetértés hiánya miatt felfüggesztette az embercsempész-hálózatok felderítését végző hajók járőrözését.

Gazdaság

Javult az internetszolgáltatás, de még rengeteg a panasz
Számos olyan tényező szóba jöhet, amely az internethálózat minőségétől és leterheltségétől függetlenül befolyásolhatja a minőséget.
ÁSZ-jelentés: Jól gazdálkodott a vagyonkezelő
Az MNV Zrt. tulajdonosi joggyakorlása alá 2017-ben összesen 131 gazdasági társaság tartozott, amelyek vagyona – a 2016-os beszámolók alapján – összesen mintegy 1978 milliárd forintot tett ki.
Strandpapucs helyett iskolatáska, füzet kerül a családok kosarába
A karácsony után a július és szeptember közötti időszak a második legnagyobb vásárlási szezon az év során a kiskereskedelemben.
Gion Gábor: Megjelent az iskolások pénzügyi ismeretének bővítését elősegítő pályázat
Főként azon tevékenységek támogatása kerül a pályázat középpontjába, amelyek a különféle iskolai tantárgyak anyagait gyakorlatorientált módszerekkel képesek ötvözni.

Kultúra

Benedek Elek meséi mindig képesek kapaszkodót nyújtani
Benedek Elek élete utolsó pillanataiban is dolgozott. Ma kilencven éve, amikor agyvérzést kapott, ezeket a szavakat írta le: „…fő, hogy dolgozzanak...„
Megnyílt a 33. Mesterségek Ünnepe a budai Várban
„Ünnep van. Egyrészt Magyarország születésnapjára készülünk, másrészt pedig arra, hogy a munkának, a mesterségeknek újra rangot és elismerést szerezzünk” – mondta a fesztivál megnyitóján Nagy István.
Koncertek, szellemes felvezetéssel
Még három napig tart a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál, a Kaposfest, amelynek léte bizonyíték arra, hogy jelentős érdeklődés van még a komolyzene iránt.
Gőzerővel készülnek az ötvenedik debreceni virágkarneválra – galéria
Most első alkalommal közösen emlékeznek azokra, akik egykori szervezői, résztvevői, ötletgazdái voltak az először 1966-ban megrendezett virágkarneválnak.

Sport

A címvédő Ferencváros hazai győzelemmel mutatkozott be
Az FTC pályaválasztóként 38 találkozó óta nem kapott ki a bajnokságban, és sorozatban 12. NB I-es meccsét nyerte meg otthon. A kaposváriak ellenben a harmadik meccsüket is elveszítették a szezonban.
Még a nagymamák is megállítják
Jövő keddtől ifjúsági úszó-világbajnokság tölti meg ismét nézőkkel a Duna Arénát, de az érdeklődés fókuszában változatlanul a kvangdzsui felnőtt-vb aranyérmese és világrekordere, Milák Kristóf áll.
Bicsák a top tízben a tesztversenyen
Bicsák Bence dicséretes eredményként hetedik lett a triatlonosok olimpiai tesztversenyén Tokióban, amely egyben a ­kvalifikációs sorozat egyik állomása is volt.
Ma már beszáll a Fradi is
A Fradi sajnos kiesett a BL-ből, így biztosan javítani akar ellenünk, de mi is győzni akarunk – mondta Szakály Attila, a Kaposvár középpályása.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.