Keresés
Magyar Nemzet
2019. március 20., szerda, Klaudia napja
Népszerűek a bevándorlásellenes pártok
A terrortámadás miatt beszüntették hétfőn a kampányt a holland politikai pártok, amelyek már hónapok óta készülnek a szerdai tartományi választásokra.
Nem adják fel a sárgamellényesek
A Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára úgy látja, maradnak a sárgamellényes tüntetők Franciaország utcáin, mivel az, hogy a tizennyolcadik hétvégén vannak kint, arra utal: nem adják fel.
Novák Katalin: Továbblépünk a családbarát Magyarország felé vezető úton
A miniszterelnök által február 10-én bejelentett hét pontból négy július elsején lép hatályba, a mostani törvényjavaslat ezekkel foglalkozott.
Életet ment a sofőrteszter
Felkeresett bennünket Papp Ferenc feltaláló, aki régóta dolgozik egy olyan eszköznek a kifejlesztésén, ami hatékonyan megakadályozná az autóvezetésre alkalmatlan sofőrök számára az elindulást.
Szijjártó Péter megnyitotta a magyar kulturális évadot Izraelben
A több helyszínen, számos városban megrendezendő kulturális programokban a magyar hagyományok és a kortárs művészetek egyaránt megjelennek.
A kormány kitart a tankönyvellátás megújult rendszere mellett
A tankönyvellátás megújult rendszere tette lehetővé a ingyenes tankönyvprogramot is, amelynek köszönhetően az 1-9. évfolyamos diákok ingyen kapják a tankönyvet.
Zajlanak a tárgyalások a Fort Trumpról
Lengyel és amerikai sajtóbeszámolók szerint javában zajlanak a tárgyalások Washington és Varsó között egy állandó amerikai katonai bázis telepítéséről.
Tőkés László: Nem történt kisebbségpolitikai változás az Európai Unióban
A képviselő elmondta: hogy a mintegy 50 milliói kisebbségi sorsa, úgy a kommunista múlt sem üti meg a nyugat-európai fejlett demokráciák ingerküszöbét.
Magyar külgazdasági képviselet nyílt Jeruzsálemben
Az izraeli kormányfő megköszönte, hogy Magyarország kiáll Izrael mellett a nemzetközi fórumokon, valamint határozottan fellép az antiszemitizmus ellen.
Donald Trump a radikális baloldal iránti elfogultság miatt bírálja a közösségi médiát
Twitter-bejegyzésében az amerikai elnök úgy vélte, hogy a Facebook, a Twitter és a Google a radikálisan baloldali demokratákat népszerűsíti.
Takács Szabolcs: Továbbra is a migráció kérdése befolyásolja az EU politikáját
Néhány órát tartózkodott Budapesten a merénylő
Az Idai ciklon lehet az egyik legsúlyosabb vihar, amely lecsapott a déli féltekére
Ismét büntettek a március 15-i magyar zászlók miatt a prefektusok
Nagy István: Közép-Európa legkorszerűbb kertészeti központja épül

A Helyzet

Törpék mellénnyel
Hol a Fidesz helye, az Európai Néppártban, esetleg azon kívül, olyan csoportban, amelyet nem vont be az elmúlt évtizedek patinája?
Sitkei Levente

Tollhegyen

Hetvenöt éve
El lehet képzelni Horthy Miklóst, amikor vendéglátója, Adolf Hitler közölte vele: a német csapatok másnap, 1944. március 19-én bevonulnak Magyarországra.
Pilhál György

Poszt-trauma

Sargentini nem nyugszik és pesszimista
Már ő is meg akarja mondani, mik a kereszténydemokrata értékek.

Poszt-trauma

Szabó Tímea szavaival adott mattot az ellenzéknek Orbán Viktor
Nagyon nekifeszültek.

Poszt-trauma

Tordai, a szegény ember rocksztárja
Abból is az elfuserált, karizma nélküli fajta. Cserébe bunkó.

VÉLEMÉNY

Kevés hős, sok kisember
Nagyjából ugyanazok, akik napjainkban azon kajánkodnak, hogyan merészel a magyar bolha „ráköhögni” Európára, gond nélkül kérik számon az 1944. március 19-i, általános ellenállás elmaradását.
Ballai Attila

VÉLEMÉNY

Német tankok magyar földön
A német megszállást követő kollaboráció és ellenállás kérdése olyan téma, amelynek részletes feldolgozása a jövő magyar történészeire vár.
Veszprémy László Bernát

VÉLEMÉNY

Gyarapodás lélektani értelemben
A népesség csökkenése nem azért krízis elsősorban, mert kevesebb munkaerő jelenik meg a piacon, s nem azért probléma, mert a gazdaság profitközpontú növekedése lassul vagy visszaesik.
Varga Csaba

Kultúra

Lujos, ennek már olyan szoborillata van
Nő báránnyal – az MTVA fotóarchívumában egy 1968. október 31-i fotón a szobor mellett az alkotóját is láthatjuk, a ma már Lujos mesterként ismert akkori végzős diákot.

Sport

Dzsudzsák Balázs megosztja a szurkolókat
A Szlovákia elleni nyitány jelentőségét nehéz lenne eltúlozni, s Marco Rossi, a mieink szövetségi kapitánya is ezt hangsúlyozta hétfőn Telkiben.
Halálos merénylet bénította és rázta meg Hollandiát
A holland Terrorelhárítási Ügynökség vezetője szerint több lövöldözés volt a városban, ezért nem kizárt, hogy összehangolt merénylet történt.

LUGAS AJÁNLÓ

Siska András esete az ulánussal

LUGAS AJÁNLÓ

Trágya

LUGAS AJÁNLÓ

Gettósított öregkor

LUGAS AJÁNLÓ

Nukleáris csapásirányok

Karc FM műsorajánló

Pölöskei Gáborné: Az a cél, hogy minden fiatalnak legyen végzettsége
A szakképzés megváltoztatása egyrészt arról szól, hogy a gazdaság igényeihez igazodik az oktatás, másrészt arról, hogy a szülők és a gyerekek valós karrierlehetőséget lássanak a szakmatanulásban.

Belföld

Több mint 41 millió forintos büntetést kaptak a randalírozó ellenzéki képviselők
Az Országgyűlés harminchat ellenzéki országgyűlési képviselő tiszteletdíját csökkentette a tavaly december 12-i plenáris ülésen történtekkel összefüggésben.
Az MKP elutasít a Fidesz EPP-ből történő kizárását célzó minden javaslatot
Az EPP tagpártjaként az MKP küldöttsége is részt vesz a szervezet politikai gyűlésének március 20-i ülésén, amelyen megvitatják a Fidesz kizárására vonatkozó indítványokat.
Orbán Balázs: A teljes ellenzék az európai birodalom gondolatát képviseli
A Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára szerint a nemzeti szuverenitást egyedül a kormány és a kormánypártok képviselik.
Magyar-lengyel védelmi együttműködésről tárgyaltak Budapesten
Téma volt egyebek között a NATO, a V4-ek, valamint a kétoldalú katonai együttműködés is. Kiemelten foglalkoztak az önkéntes területvédelmi tartalékos rendszerrel kapcsolatos tapasztalatok cseréjével.

Külföld

Putyin ajándéka a Krímnek
Orosz zászlókat a magasba lendítő, ünneplő tömeg várta Vlagyimir Putyint hétfőn a Krím félszigeten pontosan öt évvel azután, hogy Oroszország elcsatolta a területet Ukrajnától.
May júniusig halasztaná a Brexitet
A BBC-nek nyilatkozó kormányilletékesek szerint May alapesetben június 30-ig terjedő halasztást fog kérni, de a határidő két évig tartó halasztását is kezdeményezheti.
Holland rendőrség: Komoly jelek utalnak arra, hogy terrortámadás történt Utrechtben
A hollandiai városban hétfő délelőtt elkövetett támadásnak a három halott mellett öt sebesültje is van. A támadót, a 37 éves, török származású Gökmen Tanist őrizetbe vették.
Szánthó Miklós: Az EB pontról pontra valósítja meg az ENSZ migrációs paktumát
A brüsszeli bizottság jogászai egy politikai módon keresztülvihetetlen döntést próbálnak javaslatként becsempészni a hivatalos dokumentumokba – mondta az Alapjogokért Központ igazgatója.

Gazdaság

Európában erősítene Kína
A kínai elnök Európában igyekszik megerősíteni gazdasági kapcsolatait: Hszi Csin-ping (Xi Jinping) Franciaországban és Olaszországban tárgyal a héten.
Kiemelt szerepe van Magyarország és az USA együttműködésének a gazdaság teljesítményében
Az Egyesült Államok az első számú exportpartnere az országnak Európán kívül, az oda irányuló magyar export tavaly csaknem 10 százalékkal nőtt, elérte a 3,5 milliárd dollárt.
Agrárlobbi a támogatás megtartásáért
Kis Miklós államtitkár felidézte, a termeléshez kötött támogatások rendszere jellemzően valamely nehézséggel küzdő ágazat kiegészítő támogatására nyújt lehetőséget.
Kovács Árpád: A következő nyugodt évet kockázatosabb időszak követheti
A világban 2021-22-re várható visszaesés – a 2008-2009-es időszakhoz képest – egészen más állapotban, remélhetőleg nem hullámvölgyben éri el a magyar gazdaságot – mondta a költségvetési tanács elnöke.

Kultúra

Az elidegenedés drámája
Steinbeck remekművében az első perctől tudható a vég, a mesterien felépített regényből született dráma mégis úgy fokozza a feszültséget, hogy egy pillanatra sem engedi el a néző figyelmét.
Mátyás levéltári öröksége
Hunyadi János és Mátyás király címeresleveleiből reprezentatív forráskiadványt jelentetett meg a Magyar Nemzeti Levéltár (MNL).
Hatvan éve is zengett: Jó ez a fény
A Pécsi Kamarakórus különleges elsőséggel büszkélkedhet: az országban ez az egyetlen kórus, amelynek egyhuzamban legtovább áll ugyanaz a karnagy, Tillai Aurél az élén.
Ökumenikus kézfogás a Nemzeti színpadán
Idén a nemzeti ünnep előestéjén Csákberény mártírhalált halt papjainak állított emléket a székesfehérvári társulat darabjának meghívásával a Nemzeti Színház.

Sport

Tiszta fejjel, tiszta szívvel
A labdarúgás történetében Magyarország először lesz házigazdája világméretű eseménynek, s ez akkor is dicsőség és felelősség, ha csupán az egyik a tizenkettő közül.
Áprilisban lesz a teniszezők közgyűlése
A tagszervezetek képviselői április 16-án szavaznak az elmúlt év szakmai beszámolójáról és megválasztják a nemrég lemondott elnökségi tag, Bogyó László utódját.
Eljegyezte magát Budapesttel
Hosszú Katinka és klubja, az Iron Swim tagadhatatlanul húzós márkanév a sport világában; a magyar főváros pedig a világban, hiszen az egyik legkedveltebb turisztikai desztináció.
Valtteri Bottas nem törődött a tiltással
Vasárnap a melbourne-i szezonnyitón Bottas csupán a negyedik futamgyőzelmét aratta, de ezzel történelmet írt: ő az első pilóta, aki huszonhat pontot kasszírozott a sikerével.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.