időjárás 2°C Natália 2022. december 9.
logo
Futball-vb Katar 2022
null

HÍRZÓNA

A túlsúly nem esztétikai kérdés

Nincs még egy betegség, ami annyira stigmatizált lenne, mint az elhízás. Az Életmód Ambulanciára érkező kiskamaszok rengeteg verbális bántalmazáson vannak túl.

Aktuális

FÓKUSZBAN

A túlsúly nem esztétikai kérdés

Nincs még egy betegség, ami annyira stigmatizált lenne, mint az elhízás. Az Életmód Ambulanciára érkező kiskamaszok rengeteg verbális bántalmazáson vannak túl.

Szocialisták költözködése Amerikába

Egy szocialista képviselő internálással fenyegeti a Ház tagjait. Károlyi Mihály vagyonelkobzási perében legnagyobb bűneként azt jelölik meg, hogy elrendelte a magyar csapatok azonnali fegyverletételét.

Romboló az ellenzék, nem liberális

Linder Béla volt hadügyminiszter felszólítja a franciákat, csatolják hazánkat a kisantanthoz. Horthy szerint világszerte előretör a nemzeti eszme, s azé a jövő, akiben a legerősebben él.

A magyarmentő olasz ezredes kitüntetése

A bécsi magyar kommunisták álhíre szerint Horthy és Mussolini megállapodott egy Jugoszlávia és Ausztria elleni offenzíváról. Pogány népbiztos New Yorkban szélsőbaloldali újságot szerkeszt.

2022. december 9. péntek 12:30

Karc FM: Indulj el!

Bükki Csillagda. Lillafüredi Libegő. Hámori-tó. Szeleta, vagy épp az Anna barlang, Szilvásváradi Erdei Vasút. A Bükk rengeteg aktív kikapcsolódásra alkalmas programot kínál. Az Indulj el! aktuális adásában, pénteken fél egytől, a barlangok vidékére, a Bükk felfedezésére hívják a hallgatókat. Back Réka vendége Petényi Mirkó, az Aktív és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ kommunikációs igazgatója.
2022. december 9. péntek 14:00

Ünnepváró forgatag a Hagyományok Házában

Közös adventi készülődésre invitálja közönségét a Hagyományok Háza december 9–11. között. A reggeltől estig tartó ünnepváró programsorozatukon meghitt koncertek, bábelőadás, adventi ringató, ajándékkészítő műhelyek, színpadi műsorok, könyvbemutatók, meseelőadások, gyerektáncház, kiállításmegnyitó, gasztronómiai előadás és kóstoló, kézművesvásár szerepelnek.
2022. december 9. péntek 18:00

Gyulai Méz- és Mézeskalács Fesztivált

December 9-10-én rendezik meg a XIII. Gyulai Méz- és Mézeskalács Fesztivált, amelyen a hagyományoknak megfelelően idén is kiosztják az Év kiváló magyar méze verseny elismeréseit. A közönséget mézkóstolókkal és -vásárral, családi programokkal, adventi készülődéssel várják; ezzel párhuzamosan szakmai programokkal, előadásokkal készülnek a méhészeknek.
2022. december 9. péntek 19:00

Miskolcon lép fel Kevin Gordon Hou zongorista

A Kaliforniából származó zongoraművész számos koncertet adott már a világ különböző tájain és több nemzetközi versenyen nyert rangos díjakat. Koncertjein nagy hangsúlyt helyez a keveset játszott repertoárok bemutatására, ilyen például Medtner Éjjeli szél szonátájának Op. 25, 2. tétele, valamint Earl Wild és Arcadi Volodos dalátiratai Rahmanyinov műveiből. Virtuóz előadását december 9-én 19 órától hallgathatják meg az érdeklődők a miskolci Zenepalotában.
2022. december 9. péntek 19:00

Animato hangversenysorozat a Nádor Teremben

December 9-én 19 órától folytatódik az Anima Musicae Kamarazenekar vendégkoncertmester-sorozata a Nádor Teremben. Ezúttal Kállai Ernő foglalja el a koncertmesteri széket. A hangverseny igazi világ körüli utazást ígér: Grieg Holberg szvitjével indul a koncert, majd Bartók Allegro Barbarója csendül fel. A szünet után az argentin tangó királya, Astor Piazzolla 4 évszak Buenos Airesben című művét hallhatják Kállai Ernő lenyűgöző hegedűszólójával.
2022. december 9. péntek 19:00

Santa Diver-koncert a Lumen Kávézóban

Kézdy Luca fúziós zenei hegedűművész és Santa Diver elnevezésű triója minap jelentette meg első vinyl LP-jét. A Coasts címmel boltokba került életmű-válogatásanyagot legfőképpen a dzsessz, a kortárs zene, illetve popzene egyéni hangvételű keveréke jellemzi. Emellett lemezbemutató koncertre is sor kerül december 9-én, pénteken este 7 órai kezdettel a Lumen Kávézóban, ahol várják a műfaj kedvelőit.
Ajánlók
több mutatása

Mit igyunk a bejglihez?

Összeállítottunk egy kis ajánlót, hogy milyen karácsonyi ételekhez mely sörök illenek a legjobban.

Az állati szenvedés ördögi köre

Az állati érzelmek kutatása még ugyan gyerekcipőben jár, de sokszor vetítjük ki saját érzelmeinket a kutyánkra még akkor is, ha azt az eb nem éli át.