időjárás 14°C Áron 2023. április 2.
logo

A pártelnök szerint a Jobbik jövőre megszabadul a nevétől

HÍRZÓNA

The majority is against campaign funds from abroad

The majority is against campaign funds from abroad

According to 57 percent of Hungarians, both political parties and all organizations participating in campaigns should be subject to stricter regulations, determined the latest poll from the Nézőpont Institute.

A hazugság angyala

A hazugság angyala

A régi görögök, akik pedig folyton emlékezetre gyúrtak, tisztában voltak vele, hogy a felejtés gyógyszer lehet.

Aktuális

FÓKUSZBAN

Hazánk melletti kiállás a brit felsőházban

Hazánk melletti kiállás a brit felsőházban

A brit Lord Newton helyteleníti, hogy hazánktól jóvátételt követeljenek. Vannak képviselők, akik Petőfinek csak az Akasszátok fel a királyokat! című versét szavalják Bethlen István szerint. 

2023. április 2. vasárnap 10:00

Sisi és a népművészet – kiállítás a Hagyományok Házában

Sisi és a népművészet – A csipke vonzásában címmel nyílik kiállítás a Hagyományok Háza Corvin téri székházában. A kiállítás Wittelsbach Erzsébet (Sisi) magyar királynénak a magyar népművészet iránt tanúsított érdeklődését mutatja be, ezzel a magyar néprajz egy eddig még rejtett szeletét tárva a látogatók elé. A különleges kiállítást kurátori tárlatvezetéssel tekinthetik meg az érdeklődők április elsején, szombaton 11 órától.
2023. április 2. vasárnap 10:00

Húsvéti Kenyérlelke családi napot rendeznek a Fény utcai piacon

A Kenyérlelke családi napra várják a látogatókat vasárnap délelőtt Budapesten, a Fény utcai piacon, ahol a húsvét alkalmával pékségek mutatkoznak be. Az ingyenesen látogatható, vasárnap 10 órakor kezdődő Kenyérlelke Fesztiválon kistermelők is részt vesznek, kalács-workshopokat tartanak és a látogatók sonkák között is válogathatnak. Az eseményen utcazenészek lépnek fel, és gyerekprogramok is várják az érdeklődőket. A húsvéti kalácsversenyre bárki benevezhet saját kalácsával.
2023. április 2. vasárnap 10:51

Dél-Erdély vallási, történelmi és természeti kincseit mutatja be a Duna nézőinek Böjte Csaba

Böjte Csaba ferences rendi szerzetes kalauzolásával új vallási műsor indul vasárnap délelőtt a Dunán. Az elveszett paradicsom – Dél-erdélyi barangolások Böjte Csabával című, hetente jelentkező adásokban a nézők megismerhetik a Kőmíves Kelemen balladájában felbukkanó dévai várat, a Szent István által alapított egyházmegye szívének számító Gyulafehérvár páratlan művészeti kincseit, vagy az unitárius Mekka jelzővel illetett Torockót is.
2023. április 2. vasárnap 12:00

Karc FM: Magyar Hangok

Milyennek látja az erdélyi magyar közösség jelenét, jövőjét Zakariás Zoltán RMDSZ-es parlamenti képviselő, az Erdélyi Magyar Szövetség nemrég megválasztott elnöke. Az Erdélyi Magyar Néppárt és a Magyar Polgári Párt fúziójával létrejött politikai szervezet vezetője lesz a Magyar hangok következő adásának stúdióvendége. Várja Önöket vasárnap a déli hírek után a műsorvezető-szerkesztő, Sükösd Levente.
2023. április 2. vasárnap 19:00

Haydn remeke a Budai Ciszterci Szent Imre-templomban

Joseph Haydn Krisztus hét szava a keresztfán című műve 1787-ben, a spanyolországi Cadiz barlangtemplomában hangzott fel először: az emlékezést vezető lelki pásztor felolvasta a Szentírás mondatait, néhány gondolattal értelmezte, megszemélyesítette azokat, majd a teret betöltötte a muzsika. E sajátos lelkigyakorlatra invitálják a híveket április 2-án a Budai Ciszterci Szent Imre-templomba.
2023. április 2. vasárnap 19:00

18. Budapesti Nemzetközi Kórusverseny és Fesztivál

A Magyar Zene Háza ad otthont április 2. és 5. között a 18. Budapesti Nemzetközi Kórusversenynek és Fesztiválnak, amelyen mintegy 30 kórus vesz részt. Az idei Budapesti Nemzetközi Kórusverseny mezőnyének egyharmada külföldi, a magyarok mellett két-két osztrák és svéd, valamint egy-egy észt, ír, norvég, román és török kórus méretteti meg magát. A kórusmuzsika kedvelői április 3-án délelőtt 9 órától, míg másnap már 8.45-től követhetik nyomon a versenyzők fellépését.
Ajánlók
több mutatása
A Borok házától a Boryou-ig

A Borok házától a Boryou-ig

A Párkány főutcáján működő Borok házától alig húsz percnyi séta Esztergom főtere, ahol a 2020-ban nyitott, elegáns, de feszengésmentes Boryou borbár várja a borszeretőket.

A tejesember söre

A tejesember söre

Minden sörbarát ismeri a híres trappista söröket, az erős, gyümölcsös illatú belga ale-eket.