időjárás 1°C Artúr, Vince 2022. January 22.
logo

Visszaköszönne a gyászos múlt

– Még a választások előtt több, egy kaptafára gyártott rágalmazó baloldali politikai pamflet is el fog készülni az Európai Parlamentben – fogalmazott a Magyar Nemzetnek Deutsch Tamás.

Mérföldkőnél a Duna TV

A közmédia mindig az értékmegőrzést és értékteremtést tartja szem előtt. Emellett igyekszik megerősíteni a nemzeti identitást, vallja a kereszténység nemzetmegtartó szerepét, értékként tekint a családra, vagyis a közjót szolgálja.

HÍRZÓNA

Matolcsy György: Jegybankok a 2020-as évtizedben

2021-ben egy új pénzügyi rendszer alakult ki a világban. Évtizedünkben előre haladva egyre jobban kirajzolódnak majd az új rendszer alapvonásai, közöttük a jegybankok még erősebb szerepe.

A holdalatti mozgalom

Talán olyan fiatalok alkotják majd, akikben megvan a tehetség ahhoz, hogy igazi költők-írók legyenek.

Aktuális

Valótlan világok

A világ legnagyobb vállalatai már nem olajcégek és bankok, hanem platformalapúak, mint a Facebook, a Google vagy az Apple.

Zöldkötvényt bocsátott ki az Euronics

A bevont forrást a céges infrastruktúrát érintő energiahatékonysági projektek finanszírozására fordítja a magyar cég, ideértve a bolthálózat ingatlanberuházásait.

Dalmaraton és Dalárnap

A magyar kultúra napja alkalmából ötórás dalmaratont és mesekoncertet tart a Magyar Állami Operaház.

FÓKUSZBAN

Filmstúdió épül az űrben

A tervek szerint az űrkapszulát 2024 decemberére építené meg a Tom Cruise készülő űrmozijának készítésében közreműködő cég.

Más községek is népszavazást követelnek

Ausztriából magyarokat utasítanak ki, akár a többi utódállamból. Bethlen István derűlátó a magyar–osztrák tárgyalásokat illetően. Thomas Mann budapesti látogatásán Móricz Zsigmondot és Ady Endrét méltatja.

Lendva is Magyarországhoz akar tartozni

Ünnepélyes keretek között adják vissza Sopront Magyarországnak Újévkor. A délvidéki határkiigazító bizottság javaslatára 28 Zala és Vas megyei községet visszakapnánk.

Házkutatások sora Cseh Katalinék ügyében

Házkutatásokat tartott és versenyfelügyeleti eljárást indított a Gazdasági Versenyhivatal a Cseh Katalinékhoz köthető cégháló részét képező vállalkozások gyanús ügyletei miatt – tudta meg a Mediaworks Hírcentruma.

Rekordforgalom a várakban, kastélyokban

Tavaly öt saját kastély és két konzorciumi partnerségben fejlesztett létesítmény nyitotta meg a kapuit, a legnépszerűbb a tatai Eszterházy-kastély volt.

A magyar informatika napjára emlékeztek

A társadalom digitális életének fejlesztéséhez nem elegendő infrastruktúrát építeni, a digitális kompetenciákat is fejleszteni kell az állampolgárok és a vállalkozások szintjén.

Ékszer újragondolva

Tíz kortárs ékszerművész alkotásai is bemutatkoznak a veszprémi Művészetek Házában.

2022. January 22. Saturday 14:00

Ars et virtus – tárlatvezetés a magyar kultúra napján

Exkluzív tárlatvezetésen vehetünk részt az Ars et vitrus. Horvátország - Magyarország, 800 év közös kulturális öröksége című kiállításon Szende László kurátori tolmácsolásában január 22-én 14 órától. A tárlat a horvát-magyar kulturális és művelődéstörténeti kapcsolatokat széleskörűen és szemléletesen, nyolc témakör köré csoportosítva mutatja be, ezáltal erősítve a két nemzet összetartozás élményét.
2022. January 22. Saturday 14:20

Duna TV: A máriagyűdi kegyhely

A festői környezetben található máriagyűdi bazilika a Szűz Mária iránti tisztelet legrégebbi magyarországi zarándokhelye. Máriagyűd története az ókorig nyúlik vissza. Itt, a Tenkes-hegy forrásainál épült villagazdaságokban pihenhettek meg a római kori Pannónia két legnagyobb ókeresztény központját, a mai Pécset és az egykori Szávaszentdemetert összekötő római út utasai.
2022. January 22. Saturday 16:00

Akiket Kassa megérintett – könyvbemutató

A Csemadok Kassai Városi Választmánya és a Löffler Béla Múzeum közösen szervezi meg a Magyar Kultúra Napja alkalmából január 22-én, szombaton 16 órai kezdettel Szaszák György Akiket Kassa megszólított című kötetének a bemutatóját a kassai Löffler Béla Múzeumban. A szerzővel Köteles Szabolcs és Szászi Zoltán beszélget. Közreműködnek Varga Anikó színésznő, Jakab Zoltán zenész.
2022. January 22. Saturday 16:00

Rózsavitéz – kalotaszegi népmese a Magyar Népmese Színház előadásában

Rózsavitézt, a Tündérkirály kiszemeli lánya, Tulipánvirág számára. A lány mostohája azonban saját lányának, Mákvirágocskának akarja a fiút. Furfangos próbákat eszel ki a banya, hogy ne vehesse el Rózsavitéz Tulipánvirágot. Muki, az obsitos katona azonban segítségére van a fiataloknak. Ennek ellenére mégis menekülniük kell, de hogy mi a megpróbáltatások vége, a meséből megtudjuk!
2022. January 22. Saturday 17:00

Kelenföldi Barokk Esték januárban

A Kelenföldi Barokk Esték januári alkalmán Ella István orgonaművészt játékát hallgathatjuk meg a Kelenföldi Református Templomban. A Liszt-díjas orgonaművész Johann Sebastian Bach orgonaműveiből ad hangversenyt. Igét hirdet Takaró János Lajos lelkipásztor. A hangversenyre a belépés díjtalan.
2022. January 22. Saturday 18:00

Az igazat mondd, ne csak a valódit

A szentesi Tóth József Színházban egy rendhagyó, zenés színházi esten vehetnek részt az érdeklődők, Eperjes Károly Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész előadásában, valamint Négyessy Katalin gordonkaművész közreműködésével. Az irodalmi műsor a XX. századi Istent kereső magyar költők műveiből lett összeállítva, így elhangzanak Babits Mihály, Ady Endre, József Attila, Pilinszky János és más költőktől művei.
Ajánlók
több mutatása

Panír alatt

A rántott hús mára Közép-Európa egyik legnépszerűbb ételévé vált, de könnyen lehet, hogy a Kárpát-medencében az első helyen áll.

Műhús

Hódít a vegán és vegetárius életforma, plusz még a környezetvédelem is dübörög.

Világunk, a zongora

Barabás Márton festőművész 1978-ban a budafoki zeneiskola pincéjében talált egy kidobott zongorát.

Elhunyt Meat Loaf

A 74 éves amerikai rockénekes és színész, Michael Lee Aday, Meat Loaf művésznéven vált ismertté.