időjárás 26°C Klára 2022. augusztus 12.
logo

Kurultaj a Parlamentben

Bugac után az Országházban folytatódott a kurultaj, Európa legnagyobb hagyományőrző rendezvénye.

Tollhegyen

HÍRZÓNA

Misztrál

Húsz éve élek Nagymaroson. Van itt egy olyan intézmény, amelynek az a neve: Misztrál Fesztivál.

Aktuális

FÓKUSZBAN

Elkezdődött a határvadászképzés

A határvadászok az oktatás első napjától bruttó háromszázezer forint havi alapilletményt kapnak, a sikeres vizsgázók pedig csaknem négyszázezer forintot kereshetnek.

Titkolják távlati programjukat a szocialisták

Nem a szociáldemokraták munkaprogramjával van gond, hanem titkolt távlati céljaikkal ― fejti ki Bethlen István. Az amerikai nagykövet szerint hazánk mindig a civilizáció élén haladt, ezért megérdemli a segítséget.

Bethlen rendreutasítja az Ébredő Magyarokat

Az Ébredő Magyarok küldöttsége az Országházban újságírókat inzultál és követelőzően lép fel a miniszterelnökkel szemben is. Eckhardt Tibor négy lap betiltását javasolja, ám kiderül: a vád ingatag.

Hamis hírek Horthy távozásáról

Azt terjesztik, hogy a kormányzó lemond. Bethlen István elmondja: Horthyval nevettek a cikken. Hazaérkezik az oroszországi hadifoglyok utolsó része, akiket csak magyar kommunistákért cserébe engedtek el.

2022. augusztus 12. péntek 10:00

Siklósi várfesztivál

Az augusztus 12. és 14. között megszervezett siklósi várfesztivál a siklósi vár legkiemelkedőbb rendezvénye. Ilyenkor a vár falai között életre kel a középkor, lovagi tornák, látványos felvonulás, párviadalok, trubadúrok és csatajelenetek szórakoztatják a vendégeket. Mindemellett természetesen a vásári forgatag és a folyamatos produkciók a színpadon is hozzájárulnak ahhoz, hogy felejthetetlen élményben legyen részünk.
2022. augusztus 12. péntek 15:00

XXIV. Szent István-napi Néptánctalálkozó Erdélyben

A Heltai Gáspár Könyvtári Alapítvány, a Szarkaláb Néptáncegyüttes és a SzINT Kulturális Egyesület, idén augusztus 12-21 között megszervezi, immár huszonnegyedik alkalommal, a Szent István-napi Nemzetközi Kisebbségi Néptánctalálkozót, amely a magyar keresztény államalapításra és államalapító szent királyunkra kíván emlékezni.
2022. augusztus 12. péntek 19:00

Fesztiválsziget Esztergom

Változatos zenei programokkal várják az érdeklődőket augusztus 12-én, 13-án, 19-én és 20-án a Fesztiválszigeten Esztergomban. A Nagy Duna sétányon található Rugby Clubban színpadra áll többek között a Kárpátia magyar nemzetirock-zenekar, a Tankcsapda magyar rockegyüttes, Charlie, valamint a Mystery Gang Rockabilly Trio.
2022. augusztus 12. péntek 20:00

Attila – operabemutató a Margitszigeten

Soha nem látott, formabontó, filmszerű animációs látványvilággal mutatják be Guiseppe Verdi korai remekművét, az Attila című operát augusztus 12-én és 14-én 20 órától a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. Az Aczél András rendezte előadás címszerepét a népszerű basszus, Bretz Gábor alakítja, a női főszerepet, Odabella szólamát pedig a világhírű olasz szoprán, Maria Agresta énekli.
2022. augusztus 12. péntek 20:30

Tóth Vera-koncert az Orczy parkban

Idén nyáron Orczy Summer Chill néven rendezvénysorozatot szerveznek a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika campusán, ahol várják a jazz, a pop, a soul, a funk, a folk és a komolyzene szerelmeseit, valamint a klasszikus filmek kedvelőit. Az augusztus 12-i este fellépője Tóth Vera énekesnő, aki több mint egy évtizede a hazai zenei élet ismert alakja. A szabadtéri koncertek ingyenesen látogathatók.
2022. augusztus 13. szombat 13:30

III. Dióhéj Irodalmi Találkozó Diósjenőn

Színházi előadások, koncertek és irodalmi beszélgetések is várják a közönséget a Börzsöny keleti lábánál, a csodálatos fekvésű Diósjenő szabadtéri színpadán augusztus 13-án, a Dióhéj Irodalmi Találkozón. A Magyar Írószövetség kezdeményezésére létrejött irodalmi, összművészeti fesztiválon a gyerekeknek több előadással is készülnek a szervezők: a Kámfor Bábszínház a Sárkány és az ördög, a Görbetükör Színház pedig A kiskakas gyémánt félkrajcárja című előadását hozza el a találkozóra.
Ajánlók
több mutatása