időjárás 11°C Maurícia, Móric, Zella 2021. September 22.
logo

A család a fenntarthatóság záloga

Hazánk azon kevés európai ország közé tartozik, ahol nemhogy csökkent volna a születések száma, hanem még növekedett is a Covid-járvány alatt 2020-ban.

Gyurcsány 2007-es adóterrorját másolná Karácsony?

Tízezer vagyonvizsgálat, avagy egy tanulságos történet bicskanyitogató hivatali ügymenetről, hatalmi érzéketlenségről és arról, hogy a baloldali kormányzás idején egészen apró dolgokba is beleszólt a nemzetközi tőke.

A Helyzet

Poszt-trauma

Poszt-trauma

HÍRZÓNA

Aktuális

A múltat eltörölni

Az amerikai zászló az a szimbólum, amelyre minden amerikai fel tud nézni, ezzel különbözteti meg önmagát a többi ország gyermekétől.

PC19

Matolcsy György: Mit mutat a cseh–magyar tükör?

Magyarország fenntartható gazdasági felzárkózásának segítése érdekében folyamatosan elemezzük a világgazdaság sikeres mintáit. Itt van a közelünkben egy olyan példa, amit már egyszer megtaláltunk, de később szem elől tévesztettünk: Csehország.

Fricz Tamás blogja

FÓKUSZBAN

A kutyák kiváló modellállatok

Újabb bizonyítékokat találtak arra, hogy a „kutyademencia” jól modellezi az emberi demencia számos kulcsfontosságú elemét.

Hetvenhat aradi diákot ítélnek börtönre a himnusz éneklése miatt

Folytatódik a népi ellenállás Nyugat-Magyarországon. Az antant jegyzéke a magyar kormányt presszionálná, hogy lépjen fel a helyiekkel szemben, nem az osztrákot, amely képtelen a terület átvételére. A trianoni diktátum szerint a magyar borpárlatot nem hívhatják cognacnak.

Nyugat-Magyarország szembeszáll az osztrákokkal

A bevonuló osztrákokkal hazai kommunisták is jönnek Nyugat-Magyarországon. Bethlen István miniszterelnök kijelenti: a magyar kormány betartotta a megállapodást. Az osztrákok túszokat szedtek, s ezzel elismerték, hogy az ellenállás a lakosság köréből indult ki.

Kudarcot vallott a szudáni puccskísérlet

A korábbi elnök, az országot harminc éven át kemény kézzel irányító Omar el-Basír híveit vádolják a kedden meghiúsított katonai hatalomátvétel kitervelésével.

Illúziók nélkül

A rémült, öngyilkossági gondolatokkal küzdő tinédzser híres íróvá, elismert televíziós műsorvezetővé vált.

Tengernyi vér a sós vízen

A görög–perzsa háborúk döntő­ csatája Kr. előtt 480 szeptemberében a szalamiszi tengerszorosban zajlott Themisztoklész vezetésével.

„Szükséges náció”

Leáldozott az Egyesült Államok világcsendőrszerepének, vagy a nemzetépítési és demokráciaexportra vonatkozó elképzelések kerültek süllyesztőbe?­

Bemutatták a Fekete Istvánról szóló filmet

Egész estés dokumentumfilm készült Fekete Istvánról, számos regény, ifjúsági könyv és állattörténet életre hívójáról, a magyar erdész-vadász irodalom elismert művelőjéről.