időjárás 3°C Mária 2022. december 8.
logo
Futball-vb Katar 2022
null

HÍRZÓNA

Aktuális

FÓKUSZBAN

Szocialisták költözködése Amerikába

Egy szocialista képviselő internálással fenyegeti a Ház tagjait. Károlyi Mihály vagyonelkobzási perében legnagyobb bűneként azt jelölik meg, hogy elrendelte a magyar csapatok azonnali fegyverletételét.

Romboló az ellenzék, nem liberális

Linder Béla volt hadügyminiszter felszólítja a franciákat, csatolják hazánkat a kisantanthoz. Horthy szerint világszerte előretör a nemzeti eszme, s azé a jövő, akiben a legerősebben él.

A magyarmentő olasz ezredes kitüntetése

A bécsi magyar kommunisták álhíre szerint Horthy és Mussolini megállapodott egy Jugoszlávia és Ausztria elleni offenzíváról. Pogány népbiztos New Yorkban szélsőbaloldali újságot szerkeszt.

2022. december 8. csütörtök 19:00

Rockhimnuszok

Közösen lép színpadra Wolf Kati popénekesnő és a Budapest Jazz Orchestra december 8-án, csütörtökön 19 órától a budafok-tétényi Klau­zál-házban. A különleges zenei élménnyel kecsegtető koncerten ezúttal mindenki számára jól ismert rockhimnuszok hangzanak el teljesen új zenei környezetben, a 17 tagú big band tolmácsolásában. Többek között olyan előadók dalai csendülnek fel, mint Tina Turner, a ­Queen, Bon Jovi vagy az Edda.
2022. december 9. péntek 12:30

Karc FM: Indulj el!

Bükki Csillagda. Lillafüredi Libegő. Hámori-tó. Szeleta, vagy épp az Anna barlang, Szilvásváradi Erdei Vasút. A Bükk rengeteg aktív kikapcsolódásra alkalmas programot kínál. Az Indulj el! aktuális adásában, pénteken fél egytől, a barlangok vidékére, a Bükk felfedezésére hívják a hallgatókat. Back Réka vendége Petényi Mirkó, az Aktív és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ kommunikációs igazgatója.
2022. december 9. péntek 14:00

Ünnepváró forgatag a Hagyományok Házában

Közös adventi készülődésre invitálja közönségét a Hagyományok Háza december 9–11. között. Ünnepváró programsorozatukon meghitt koncertek, bábelőadás, adventi ringató, ajándékkészítő műhelyek, színpadi műsorok, mese, gyerektáncház, gasztronómiai előadás és kóstoló, kézműves vásár és kedvezményes kiadványok szerepelnek. Fellép többek közt Navratil Andrea és a Kobzos együttes, Korpás Éva, Paár Julcsi, a Guliba társulat, Fabók Mancsi, Fábián Éva és Aranyos Boglárka.
2022. december 9. péntek 15:30

Jászapáti évtizedek – könyvbemutató

Jászapáti évtizedek (1945-től) címmel megjelent dr. Suba Györgyné Kocsis Julianna kétkötetes új könyve. A várostörténeti kiadványt a Jászapátiak Baráti Egyesülete (JABE) jelentette meg. A könyv bemutatója december 9-én, pénteken 15.30-kor lesz a Pájer Antal Művelődési Házban. Az eseményen a kiadványt ismerteti dr. Dobos László, a Jászok Egyesülete elnöke. A rendezvény házigazdája Illés Anita, a JABE alelnöke, közreműködik a Muskátli Népdalkör és a Jásztánc Alapítvány Százszorszép Gyermektánccsoportja.
2022. december 9. péntek 16:00

XII. Fémművészeti kiállítás

A december 9-én 16 órakor nyitja meg Gorszky Marica művészeti menedzser a XII. fémművészeti kiállítás a B.L.Teremben. Bemutatják Babos László Miklós, Benedek József, Bészabó András, Bohus Áron, B. Laborcz Flóra, Drozsnyik István, Ézsiás István, Glatz Marietta, J. Szalay Edit, Kerezsi Gyöngyi, Kertész Géza, Kótai József, Laborcz Monika, Ifj. Palko József, Szabó Virág, Varga Ferenc, Zagyva László, valamint Laborcz Ferenc (1908–1971), Máté János (1938–2014), Nagy József (1931–2022) műveit.
2022. december 9. péntek 18:00

Gyulai Méz- és Mézeskalács Fesztivált

December 9-10-én rendezik meg a XIII. Gyulai Méz- és Mézeskalács Fesztivált, amelyen a hagyományoknak megfelelően idén is kiosztják az Év kiváló magyar méze verseny elismeréseit. A közönséget mézkóstolókkal és -vásárral, családi programokkal, adventi készülődéssel várják; ezzel párhuzamosan szakmai programokkal, előadásokkal készülnek a méhészeknek.
Ajánlók
több mutatása

Mit igyunk a bejglihez?

Összeállítottunk egy kis ajánlót, hogy milyen karácsonyi ételekhez mely sörök illenek a legjobban.

Az állati szenvedés ördögi köre

Az állati érzelmek kutatása még ugyan gyerekcipőben jár, de sokszor vetítjük ki saját érzelmeinket a kutyánkra még akkor is, ha azt az eb nem éli át.