időjárás 30°C Kornél, Soma 2022. július 3.
logo
Minden a vizes vb 2022-ről

Poszt-Trauma

HÍRZÓNA

Macron kudarcai

Emmanuel Macron biztatónak tűnő célkitűzései közé tartozott, hogy kivívja, eléri az Európai Unió stratégiai szuverenitását.

Mint annak rendje

Néha, bizonyos műalkotásokkal szembesülve úgy érzem: már nem én nézem a művet, hanem az néz engem.

Aktuális

FÓKUSZBAN

A hazát nem kard, hanem a kultúra szerezheti vissza

Fel kell fegyverezni a nemzet széles rétegeit gazdasági szakismeretekkel – mondja az új kultuszminiszter, Klebelsberg Kunó. Horthy Miklós szerint az erők egyesítése előfeltétele a magyarság újjáéledésének.

A szocdemek nyilvánosan megtagadják a kommunistákat

Nem utódai az 1919-es forradalmi szereplőknek az óriási elvi különbségek miatt ― jelenti ki Peyer Károly szocdem vezető. Tíz évvel azelőtt próbálta meg lelőni egy képviselő Tisza Istvánt a Házban.

A zene mint közös nyelv

A súgó, a játékmester és a rendezőasszisztens munkakörökről Kováts Andrea csoportvezetővel beszélgettünk.

Könyvek, díjak, tervek

A Magyar Művészeti Akadémia a Magyar Tudományos Akadémiával együttműködve hét regionális központot alakít ki.

2022. július 3. vasárnap 11:00

Zenélő Budapest: A fából faragott királyfi a Várkert Bazárban

Az előadás új megközelítésben a báb- és táncművészet elemeit ötvözve, rendkívül intenzíven érzékelteti Balázs Béla meséjének, és Bartók csodálatos természetlélek-zenéjének népi szecessziós stílusát. Az ingyenes előadás megtekintése 8 évestől 90 éves korig ajánlott.
2022. július 3. vasárnap 11:42

Duna World: Magyar lapát

A dokumentumfilm portréfilmszerűen a kilencszeres kenuvilágbajnok személyére fókuszál, a legendás Wichmann kocsma helyszíne, történetei keretezik az életút interjú egyes állomásait. Sorra villan fel Tamás gyermekkora, sportkarrierje, következő évei, társítva az ott tanyázó legendák visszaemlékezéseit, történeteit, egészen a kocsma bezárásáig.
2022. július 3. vasárnap 12:00

Karc FM: Keresztény értékek

„Egy kardforgató lovag – aki fegyverét Szűz Máriának ajánlja fel. Egy középkori szívtipró, aki megtérése után szerzetesnek áll. Egy szent az inkvizíció előtt, aki aztán megreformálja egyházát.” A héten bemutatták a Loyolai Szent Ignácról szóló musicalt. A darab egyik üzenete, hogy a hit olyan kegyelem, amelynek alapja a szándék. Az eheti Keresztény Értékekben erről beszélgetnek.
2022. július 3. vasárnap 17:00

A vándorló palota – Hayao Miyazaki remeke a Bem Moziban

Sophie dolgos hétköznapjai az édesapjától örökölt kalapboltban telnek. Fiatal korához képest csak ritkán engedheti meg magának, hogy a közeli városba menjen egy kicsit szórakozni; ám egyik kiruccanása alkalmával találkozik Howllal, az elképesztően sármos varázslóval. Kapcsolatukat félreértve az irigy Puszta boszorkánya rettenetes átokkal sújtva Sophiet: 90 éves öregasszonnyá változtatja őt.
2022. július 3. vasárnap 18:30

Muzsikuslegendák: Markó Iván

A magyar és egyetemes táncművészet ikonikus alakja nemrég hunyt el. Markó Iván különleges művész volt, felejthetetlen élményeket szerzett a közönségnek, miközben új generációkat is felnevelt. Nem túlzás azt mondani, hogy ugyanúgy rajongtak érte a balettet szerető emberek, mint a növendékei. Az ő pályáját idézi fel Némethy Attila, a Bartók Rádió Muzsikuslegendák című műsorának július 3-i adásában.
2022. július 3. vasárnap 18:30

Szeretve mind a vérpadig – történelmi musical a Monostori Erődben

A Szeretve mind a vérpadig Jókai Mór 1882-ben megjelent történelmi regénye. A mű a Rákóczi-szabadságharc idején játszódik, és Ocskay László életét dolgozza fel, valamint a korszak számos más fontos történelmi személye is felbukkan benne. A drámai konfliktusokat, látványos csatajeleneteket, személyes drámákat, az útkeresést előtérbe helyező történelmi musicalt a Magyarock Dalszínház előadásában tekinthetik meg.
Ajánlók
több mutatása

Kobza Vajk fohászai

Leginkább világzeneinek titulálható szcéna hallgatói főképp az arab lant, illetve a koboz művészeként ismerik.