időjárás 27°C László 2022. augusztus 8.
logo

A helyzet

Tollhegyen

HÍRZÓNA

Táncrend

A táncházban mindenki táncol. A ház falai százezer év óta állnak.

Aktuális

FÓKUSZBAN

Magyar szemmel és szívvel

Az egymillió forintos fődíjat és Józsa Judit kerámiáit a Csibészek patrónusa című film nyerte, amelynek alkotói Magyari Tekla és Simó Csaba voltak

Titkolják távlati programjukat a szocialisták

Nem a szociáldemokraták munkaprogramjával van gond, hanem titkolt távlati céljaikkal ― fejti ki Bethlen István. Az amerikai nagykövet szerint hazánk mindig a civilizáció élén haladt, ezért megérdemli a segítséget.

Bethlen rendreutasítja az Ébredő Magyarokat

Az Ébredő Magyarok küldöttsége az Országházban újságírókat inzultál és követelőzően lép fel a miniszterelnökkel szemben is. Eckhardt Tibor négy lap betiltását javasolja, ám kiderül: a vád ingatag.

Hamis hírek Horthy távozásáról

Azt terjesztik, hogy a kormányzó lemond. Bethlen István elmondja: Horthyval nevettek a cikken. Hazaérkezik az oroszországi hadifoglyok utolsó része, akiket csak magyar kommunistákért cserébe engedtek el.

2022. augusztus 8. hétfő 09:00

Kerítéskiállítás Budapesten Tamási Áron életéről

A Magyar Művészeti Akadémia Andrássy úti irodaépülete előtt tekinthető meg októberig a Tamási Áron életét bemutató szabadtéri kiállítás, amelyet a Kossuth-díjas, erdélyi író születésének 125. évfordulója alkalmából rendeztek. Az összeállítás egyrészt az író életének fontosabb állomásait és pályájának meghatározó helyszíneit kíséri végig, másrészt betekintést enged a megjelent művekbe, emellett a színpadi és filmes adaptációkból is láthatunk egy-egy részletet archív fotográfiák segítségével.
2022. augusztus 8. hétfő 10:00

Európa legnagyobb méhes tárlata a Magyar Természettudományi Múzeumban

A Magyar Természettudományi Múzeum Zümmögés a Múzeumban című tárlatának kiállítóterében rovarszemszögből ismerhetik meg a látogatók a beporzók pótolhatatlan szerepét. Ez az első interaktív tárlat egy országos hatókörű intézményben, amely ekkora alapterületen, rovarperspektívában, és kifejezetten a fiatalokra fókuszálva mutatja be a méhek szerepét az életünkben.
2022. augusztus 8. hétfő 18:00

A székelyföldi Ezüstfenyő Néptáncegyüttes bemutatkozó estje Budapesten

A Budapesti Székely Kör vár minden érdeklődőt a székelyföldi zetelaki-máréfalvi hagyományőrző Ezüstfenyő Néptáncegyüttes önálló estjére a XV. kerületi Fidesz Képviselői Iroda kertjébe. Az est házigazdája Frigyesy Ágnes, Szalézi Szent Ferenc-díjas újságíró, a Budapesti Székely Kör elnöke. Az eseményen való részvétel ingyenes.
2022. augusztus 8. hétfő 19:30

Tálas Áron Trio koncert az IF Cafe Jazz Clubban

Tálas Áron Junior Prima- , Artisjus- és háromszoros Gramofon-díjas jazz-zongoraművész augusztus 8-án triójával lép színpadra a Ráday utcai IF Cafe Jazz Clubban. A Tálas Áronból (zongora), ifj. Tóth Pistiből (nagybőgő), valamint Csízi Lászlóból (dob) álló formáció már több lemezt is kiadott, továbbá több teltházas Müpa-koncerttel, és megannyi itthoni és a határon túli fellépéssel is büszkélkedhetnek.
2022. augusztus 8. hétfő 20:00

Együtt kezdtük – Kerékgyártó Yvonne filmje az Urániában

Érettségi, egy nagy buli, aztán jó időre viszlát mindenkinek! A 12. c tagjai közt voltak, akik jártak egymással, akadtak köztük jó haverok is, de tíz éven át alig találkoztak. Aztán az egyikük esküvőjének alkalmából a régi barátok, ellenségek és szerelmek újra együtt töltenek egy hétvégét egy balatoni panzióban. Persze semmi sem úgy sikerül, ahogy tervezték.
2022. augusztus 9. kedd 10:00

Ásványkiállítás a Zoo Debrecenben

Augusztus 31-ig várja az érdeklődőket a Debreceni Állatkert és a Szőnyi Pál Ásványbarát Kör közös ásványkiállítása, az állatkert Afrika-röpdéjében. A tárlaton hazánk és a nagyvilág számos pontjáról származó ásványokon és fosszíliákon keresztül testközelből megcsodálhatják – és akár meg is tapinthatják – a Föld költészetét. A kiállítás állatkerti belépővel díjmentesen látogatható a hónap minden napján 10:00 és 16:30 között.
Ajánlók
több mutatása