időjárás 26°C Mirella , Máté 2023. szeptember 21.
logo

A Helyzet

Tollhegyen

HÍRZÓNA

Mi meg a halottak

Mi meg a halottak

Dürer Melankóliáján a magába mélyedő angyal mögött, a háttérben hever a híres monolit, az érthetetlen formájú kőtömb.

Aktuális

FÓKUSZBAN

Hallyu, K-pop és K-gugak + galéria

Hallyu, K-pop és K-gugak + galéria

A Koreai Kulturális Fesztivál szervezői olyan zenei programkínálattal készültek, amihez hasonló még nem volt hazánkban. Az események fókuszában a hagyományos koreai zenei műfajok álltak, amelyeket koncertek, színpadi produkciók, workshopok és szimpóziumok tették teljessé. 

2023. szeptember 20. szerda 19:00

A hűtlen feleség – bűnügyi táncdráma

a Magyar Nemzeti Táncegyüttes táncdrámáját egy XIX. századi titokzatos székely népballada ihlette. A Zs. Vincze Zsuzsa forgatókönyve alapján készült, Zsuráfszky Zoltán rendezte produkcióban szeptember 20-án és 21-én a Müpa Fesztiválszínházában a táncegyüttes negyvenkét táncosa és zenekara mellett a teljes Honvéd Férfikar is színpadra lép.
2023. szeptember 21. csütörtök 15:00

Magyar nyelvű színjátszás Petőfi korában – tárlatvezetés

A szeptember 21-én, a magyar dráma napja alkalmából rendezett tárlatvezetésen megismerkedhetünk a magyar színjátszás 19. század első felére jellemző szerkezetével, a reformkor politikai célkitűzéseit segítő kezdeményezéseivel, a színjáték-típusokkal, szerepkörökkel, a játszóhelyekkel, a társulatok színpadtechnikai lehetőségeivel, Petőfi idevonatkozó verseit is megidézik.
2023. szeptember 21. csütörtök 17:00

Munkácsy blue chip – Az örökség nyomában

A békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum sorozatának következő programjaként szeptember 21-én az érdeklődők bepillanthatnak Megyei-Horváth Gábor festőművész műtermébe az Emléktöredékek című film segítségével, majd élőben is: az alkotó a résztvevők jelenlétében fest meg egy családi képet, melynek témáját önálló kiállításának témája közül választja ki.
2023. szeptember 21. csütörtök 18:00

A Kecskeméti Animációs Filmfesztivál legjobbjai a MOM-ban

A Cinema MOM mozi idén is megrendezi a Best of KAFF – Válogatás a 16. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál díjnyertes alkotásaiból című programsorozatot. Szeptember 21-27-ig minden nap 18:00 órától egy egyórás összeállítást vetítenek a filmfesztivál nemzetközi versenyprogramjának díjnyertes animációs rövidfilmek közül.
2023. szeptember 21. csütörtök 19:00

Zene- és zenészábrázolások a képzőművészetben

Számos zeneműnek van képszerű címe, és a képzőművészetben is bőven találkozunk szonátákkal, szimfóniákkal. Az előadássorozat a két művészeti ág kapcsolatát mutatja meg minél több oldalról, az operák képi világáról, sőt még a hanglemezborítók stílusairól is a Budapesti Filharmóniai Társaság kamarazenekara és Bellák Gábor művészettörténész segítségével.
2023. szeptember 22. péntek 10:00

Európai Bordalfesztivál

Idén 27. alkalommal rendezik meg szeptember 22-23-án a nagy hagyományokkal bíró Európai Bordalfesztivált. A villányi esemény ingyenes koncertjei után a program a pincesoron folytatódik, ahol a kórusok pincekoncerteket tartanak, másnap Pécsen pedig gálakoncerten és bormustrán is részt vehetnek az érdeklődők.
Ajánlók
több mutatása
Nők a bor körül?

Nők a bor körül?

A nők egyre inkább megtalálják jól megérdemelt helyüket a bor világában.