időjárás 12°C Gál 2021. October 16.
logo

HÍRZÓNA

Korhű babák, igazi egyéniségek

A magyar és európai népszokásokba, valamint a divattörténet alakulásába is betekintést nyerhet, aki ellátogat Egerbe a Guba Rózsa-babakiállításra.

Gyűrű a téglák között

A kemenespálfai kastély 1830-ban épült, később cselédszállásokkal toldották meg, és emeleti szintet húztak rá.

Matolcsy György: Románia a mérlegen

A román sikerek egy északi modell erősségeiből, a kockázatok viszont egy déli gazdaság gyengeségeiből erednek. A magyaroknak érdemes erősíteniük ott, ahol a román modell jobb, de nem szabad feladni az egyensúlyi növekedés magyar előnyeit.

Merítő

A hiúz birodalma

Különös érzés egy olyan bükkösben járni, amelyről tudjuk, hogy hiúzok lakhelye. Misztikus élmény.

Aktuális

Mégsem lesz karantén Bukarestben

Korábban az Országos Közegészségügyi Intézet (INSP) a vesztegzár elrendelését javasolta a koronavírusos betegek magas száma miatt.

FÓKUSZBAN

Példakép minden magyar számára (X)

Beszélgetés díjakról és az ősi nemesi család szellemi örökségéről Batthyány-Schmidt Margittal, a Magyar Batthyány Alapítvány elnökével.

Zöld út a soproni népszavazásnak

Kolozsváron koncepciós perben egy magyar embert halálra, tizenkét főt többéves kényszermunkára ítélnek. A Népszövetséghez fordul a Magyarországi Újságírók Egyesülete a jugoszláviai magyar újságírókat érő folyamatos atrocitások miatt.

Elítélik Tisza István gyilkosait

Károlyi Mihály bizalmasát, Kéri Pált halálra ítélik Tisza István gyilkosainak perében. Egy amerikai lap úgy értékel: hazánkban nincsenek zsidóellenes atrocitások. Horthy Miklóst méltató cikk jelenik meg az Amerikai Magyar Népszavában.

Ultimátumot kapunk az antanttól

Tíznapos határidőt szab az antant Nyugat-Magyarország teljes kiürítésére. Masaryk csehszlovák elnök felvidéki útját lakossági tiltakozások kísérik. Rátkai Márton magyar színházat alapít New Yorkban, s hívja Fedák Sárit, Csortos Gyulát.

Rosszabb a kínzókamránál

Az átoltottság terén Európában a sor végén kullogó Románia történelmének legsúlyosabb egészségügyi válságát éli át.

Néma formák

Az építtetői presztízst kifejező forma helyébe a műszaki megoldás színvonala lépett.

A nagyasszony

Szilvássy Carola, a kor legjobban öltözött hölgyének élettörténete a Trianon utáni időszak korrajza.

Csendes kakas

Vass Szabolcs Bristolban hetekig nem talált munkát. Gondolta, segíthetne a farmnak, ha a logójukat, amely egy kakas, elkészíti autógumikból.