időjárás 29°C Lőrinc 2022. augusztus 10.
logo

A helyzet

Tollhegyen

HÍRZÓNA

Barokk udvarlás

Korhű hangszereken szólalnak meg a 17-18. századi művek Szentendre barokk udvaraiban .

Táncrend

A táncházban mindenki táncol. A ház falai százezer év óta állnak.

Aktuális

FÓKUSZBAN

Legyen a zene mindenkié!

Különleges sorozattal lepte meg az olvasókat az elismert zenepedagógus-fuvolaművész, Kiss Bea.

Titkolják távlati programjukat a szocialisták

Nem a szociáldemokraták munkaprogramjával van gond, hanem titkolt távlati céljaikkal ― fejti ki Bethlen István. Az amerikai nagykövet szerint hazánk mindig a civilizáció élén haladt, ezért megérdemli a segítséget.

Bethlen rendreutasítja az Ébredő Magyarokat

Az Ébredő Magyarok küldöttsége az Országházban újságírókat inzultál és követelőzően lép fel a miniszterelnökkel szemben is. Eckhardt Tibor négy lap betiltását javasolja, ám kiderül: a vád ingatag.

Hamis hírek Horthy távozásáról

Azt terjesztik, hogy a kormányzó lemond. Bethlen István elmondja: Horthyval nevettek a cikken. Hazaérkezik az oroszországi hadifoglyok utolsó része, akiket csak magyar kommunistákért cserébe engedtek el.

2022. augusztus 10. szerda 14:00

Tárlatvezetés a Néprajzi Múzeum Kerámiaterében

Az épület főlépcsője mellett mintegy négyezer műtárgyat felvonultató lenyűgöző kiállításban és látványtárban a Néprajzi Múzeum magyar és nemzetközi gyűjteményeiből származó kerámiatárgyakat mutatnak be. A tárlat nyitvatartási időn túl is látogatható, ingyenesen.
2022. augusztus 10. szerda 17:00

Solymász bemutató a balatonszentgyörgyi Csillagvár Múzeumban

Augusztusban minden szerdán 17 órától solymász bemutatót tartanak a balatonszentgyörgyi Csillagvár Múzeum területén. A bemutató körülbelül negyven perces, és különböző méretű, korú, valamint fajtájú ragadozó madárral ismerkedhetnek meg testközelből az érdeklődők. A program rossz idő esetén elmarad.
2022. augusztus 10. szerda 18:00

IX. Altalena Zenei Fesztivál Telkiben

A Budapest vonzáskörzetébe tartozó Telki ad otthont a IX. Altalena Zenei Fesztiválnak augusztus 10 és 13 között, amelynek középpontjában a klasszikus zene, népi hagyományok és színház áll. A fesztivál különlegessége, hogy a telki Kodolányi János Közösségi Ház mellett házi koncertekre is sor kerül, ahol szűkebb körű nézőközönség előtt, intimebb környezetben is hallhatók koncertek. A fesztivál művészeti vezetői Balog Alexandra és Berecz Mihály zongoraművészek.
2022. augusztus 10. szerda 18:30

Esti séták az Állatkertben

A sétán betekintést nyerhetnek az érdeklődők a Fővárosi Állat- és Növénykert lakóinak éjszakai életének titkaiba. Kalandokkal, állatbemutatóval fogadnak minden látogatót ezen a speciális estén. Az állatkerti szakvezetők kíséretében bebarangolhatjuk a Kertet, és beleshetünk a kulisszák mögött zajló titokzatos világba, beszélgethetünk egy állatorvossal is, aki mesél az állatkerti vizitekről és a paciensek különleges betegségeiről.
2022. augusztus 10. szerda 19:00

Karc FM: SztárKarcok

Az Omega együttes idén nagyszabású, jubileumi koncerttel ünnepelte volna fennállásának 60. évfordulóját. A hajdani legendás ötösfogatból azonban már csak ketten maradtak, a hiányzók nem pótolhatók. Csalódás és fájdalom kíséri ezt a hiányt, amit orvosolni szeretnének a szervezők egy különleges eseménnyel. A Hétrétország fővárosának számító Őriszentpéteren három napon át 60 esztendő 60 Omega-dala csendül fel a kortársak és a magyar rockszcéna fiatalabb képviselőinek előadásában.
2022. augusztus 11. csütörtök 09:00

FESTetics Parkfesztivál Keszthelyen

Nyári programkavalkáddal vár minden érdeklődőt a FESTetics Parkfesztivál Keszthelyen augusztus 11 és 14 között a Festetics-kastélyban. Színházi előadások, lovas programok, szakmai előadások, gyerekkoncertek, virágvásár, filmvetítések, koncertek, bábszínház és még sok más program várja a látogatókat ezeken a napokon a kastélyban.
Ajánlók
több mutatása