időjárás 6°C Andor , András 2023. november 30.
logo

HÍRZÓNA

Aktuális

FÓKUSZBAN

Hitler segítségével szerveznek puccsot a fajvédők

Hitler segítségével szerveznek puccsot a fajvédők

Lakomával ünnepelve Károlyi Mihályt éltetik és fenyegető beszédeket mondanak a volt köztársasági elnök hívei az októberi forradalmi puccs ötéves évfordulóján, ami széles körű felháborodást vált ki.

Bethlen a politikai baromorvosokat bírálja

Bethlen a politikai baromorvosokat bírálja

Bethlen István miniszterelnök politikai analfabétáknak nevezi a fajvédőket. Vass József népjóléti miniszter kijelenti: mindegy, hogy Mohamedet vagy Mózest követi-e valaki, ha magyar akar lenni.

2023. november 15. szerda 10:00

Összjáték - Az FFS új tagjainak bemutatkozó kiállítása a K11-ben

A Fiatalok Fotóművészeti Stúdiója (FFS) kiállításán ezúttal hat alkotó munkái láthatóak a K11 Laborban november 15-től egészen 2024. január 1-ig. A kiállítás létrejöttét a kölcsönös párbeszédre való nyitottság jellemzi: a folyamat az alkotók és a kurátorok között egy olyan összjáték, amelynek során a különféle látásmódok, az eltérő elképzelések darabkái idomulnak egymáshoz.
2023. december 1. péntek 15:00

Öt templom adventi fesztivál Győrben

December 1-től 19-ig rendezik meg Győr-Újvárosban az Öt templom fesztivált, amelynek szervezői idén a háború, a háborúság témaköréből válogattak nemzetközi és hazai produkciókat. Magyarország mellett Ázsiától Európáig, családi viszályoktól a nagy világégésekig, a személyes élményektől a nemzedéki traumákig, világnézetek és művészeti megoldások széles spektrumát mutatva meg.
2023. december 2. szombat 19:00

A Honvéd Férfikar ünnepváró koncertje

A világ egyik legnagyobb, hivatásos énekesekből álló együttese, a Honvéd Férfikar adventi koncertjén nem mindennapi zeneművek és átiratok szólalnak meg a reneszánsztól napjainkig. A koncert igazi különlegessége lesz a francia zeneszerző, Francis Poulenc: Assisi Szent Ferenc négy kis imája, de fölhangzik majd Randol Alan Bass: Gloriája és klasszikusok is.
2023. december 3. vasárnap 18:00

Cantus figuratus – adventi koncert a Magyarság Házában

December 3-án Laczkó Vass Róbert színművész és Székely Norbert zongoraművész előadásában a XX-XXI. századi magyar költészet istenes remeklései elevenednek meg, méltó környezetbe helyezve. Egyfajta lírai polifóniában, verses paraliturgiában szólalnak meg a vallási elemekből építkező dalok, felidézve a középkori kolostorok kifinomult, szakrális-világi zenei életét.
2023. december 7. csütörtök 15:00

Beszélgetés Bencze Ilonával a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Ádám Ottó (1928-2010) és Színháza kamarakiállításhoz kapcsolódó december 7-i programon Bencze Ilona színművésszel beszélget Boloday Géza színházrendező. Az Ádám Ottó-tárlat a rendező életművét mutatja be összefoglaló jelleggel, színházi munkáit csakúgy, mint színészekkel való, sikeres együttműködéseket eredményező barátságai, és tanárként végzett munkáját.
2023. december 7. csütörtök 19:00

Adventi jótékonysági koncert a Klebelsberg Kultúrkúriában

Jótékonysági koncertet szervez december 7-én a Vállalkozók a Polgári Értékekért Egyesület és az Ökumenikus Segélyszervezet a Klebelsberg Kultúrkúriában. Ünnepi koncertet ad Bársony Bálint és a Magyar Rhapsody Projekt, vendégként Molnár Levente operaénekes, Szalóki Ági és Csík János lép fel. A teljes bevétel a szeretetszolgálatot segíti.
Ajánlók
több mutatása
Hol kezdődik a magyar Kánaán?

Hol kezdődik a magyar Kánaán?

Jellegzetes karácsonyi ételünk a bejgli. De vajon mit fogyasszunk hozzá a magyar borok közül? Természetesen szép borokat Tokaj-Hegyaljáról. A hercegkúti Götz Pincészetben jártunk.