Keresés
Magyar Nemzet
2019. szeptember 18., szerda, Diána napja
Büntetéssel fenyegeti hazánkat az olasz kormány
Visszautasította a magyar kormány fenntartásait Róma migrációs döntéseivel kapcsolatban a baloldali fordulatot vett olasz kormány frissen kinevezett külügyminisztere, Luigi Di Maio.
A Balkán felé tart a kamionok többsége
Megszaporodtak a román felségjelzésű teherautók és személykocsik a magyar autópályákon. A jelenség hátterében a Nyugat-Európa és Törökország közötti áruforgalom növekedése húzódik meg.
Nem adta ki Madrid „A Csirkét” Washingtonnak
Megtagadta Spanyolország a venezuelai hírszerzés egykori vezetőjének kiadatását az Egyesült Államok számára, az USA a férfit kokaincsempészettel vádolja.
Csáky Csongor szerint egyre trendibb magyarnak lenni
A Rákóczi Szövetség elnöke elmondta: a határon túli területeken egyre inkább felértékelődik a magyar nyelv, Kárpátalja már szó szerint „magyarlázban ég”.
Zöldebbé tennék Rákosmentét
Horváth Tamás fideszes polgármesterjelölt arra is kitért, hogy az előző ciklushoz hasonlóan a következő öt év legnagyobb beruházásai is az útfelújítások lennének.
Inog a bérgyilkos Rohác vallomása
Információink szerint megnőtt a külföldi és magyar bűnözői körök érdeklődése Portik Tamás és társai perújítása iránt, így Portik csak zárt távközlési rendszeren figyelheti a tárgyalás menetét.
Fidesz–frakcióülés lesz a választás utáni héten
Az önkormányzati választásokat követő héten, szerdától péntekig kihelyezett ülést tart a Fidesz–KDNP képviselőcsoportja – értesült a Magyar Nemzet.
Bejött a Szép-kártya a dolgozóknak
A három kibocsátó banknál Szép-kártyával rendelkező munkavállalók számára több tízmilliárd forintnyi feltöltés érkezett eddig, jelentősen meghaladva az előző évek forgalmát.
Hölvényi György: Meg kell akadályozni az Iszlám Állam terrorszervezet térnyerését Afrikában
Az európai intézményeknek meg kell szüntetniük a szélsőséges semlegességet, melynek nevében rendszeresen figyelmen kívül hagyják a felekezeteket érő támadásokat – mondta a KDNP EP képviselője.
Szijjártó Péter: Magyarország biztonságának garantálása elsődleges felelősség
Minden, ami az elmúlt kilenc évben Magyarországon történt a magyar emberek akaratának és felhatalmazásának megfelelően, a nemzeti érdek alapján történt – mondta a külügyminiszter.
A spanyol király nem kérte fel kormányalakításra Pedro Sánchezt
Az uralkodó az elmúlt két napban fogadta a parlamenti pártok vezetőit, hogy felmérje: van-e esély új miniszterelnök megválasztására a törvényben előírt szeptember 23-i határidőig.
Elfogyott a jobbikos levegő a Pest megyei Gyálon
A tervek ellenére nem lesz önkormányzati képviselőjelöltje a Jobbiknak a Pest megyei Gyálon, miután a település jobbikos elnöke többedmagával a visszalépés mellett döntött.
Hitlerezés a ZDF-nél
A migrációs válság kezdetéről készült, ellentmondásos Merkel-film után két héten belül másodszor futott skandalumba a német közmédia.
Nyolcvanegy migránst fogtak el Észak-Macedóniában
Megkezdődött a tatabányai katolikus gimnázium építése
Hollik István: A Fidesz-KDNP mindig az együttműködésre építette a politikáját
Médianéző Központ: Minden jobboldali párt emlékeztetni fog az őszödi beszédre
Rekordszámú migráns érkezett Szlovéniába augusztusban
Népirtás fenyegeti továbbra is a rohingjákat

A Helyzet

Mezítlábas hódítók
Az olajbrókerek a világ leghisztérikusabb teremtményei. Ha egy viharzóna arra fordul, amerre a tengeri fúrótornyok dolgoznak, hamar ugrik egyet az olajár.
Sitkei Levente

Tollhegyen

Sosincs veszteg
Végszóra Hadházy Ákos is felbukkant a kormánymószeroló oldalon. (Rég láttuk, hál’ Istennek.) Ezúttal Varga Judit miniszter asszony uniós szereplése ingerelte fel.
Pilhál György

Poszt-trauma

Fekete-Győr András „kompromisszumos” javaslata
Kikukázta a Juncker-féle bizottság egyik elvetélt ötletét a momentumos,

Poszt-trauma

Tordai Bence újabb szavazókat szerzett Tarlósnak
Ismét túl nagy volt a mellénye.

Poszt-trauma

A nap, amikor végképp nevetségessé tette magát az ellenzék
Röhejes, szomorú, vagy felháborító?

VÉLEMÉNY

Luigi Di Maio és az önsorsrontás
Egyszerűen mondjuk ki a lényeget: az új olasz kormány elővette a régen lejárt lemezt, a migránsok nyakló nélküli beengedését és a kötelező kvóta szerinti elosztását.
Bayer Zsolt

VÉLEMÉNY

Ne rontsátok meg a gyerekeket!
A gyerekeket betanítani, például zsebmetszésre, koldulásra, betörésre, kábítószer-fogyasztásra vagy aljas politikai játszmákra legalább annyira főben járó bűn, mint ráuszítani az iskolára.
Franka Tibor

VÉLEMÉNY

A belénk égetett őszödi beszéd
Egy lélegzetvétel erejéig érdemes visszatérni a 2006-os őszödi beszéd nyilvánosság elé kerülését (szeptember 17-e) követő súlyos belpolitikai válságra és annak következményeire.
Fricz Tamás

Kultúra

Hetven éve kaptak épületet a vándorló bábosok
Tíznapos fesztivállal ünnepli fennállásának 70. évfordulóját a Budapest Bábszínház október 8. és 17. között. A fesztiválra a bábművészet kiemelkedő magyarországi és külföldi alkotóit is meghívták.

Sport

Felvette a gyorsot is az étlapra
Évek óta Győrben edz, életvitelszerűen ott is él a zentai születésű Szabó Szebasztián. A nyáron rekordgyorsasággal honosított vajdasági úszót feldobta a nyári vb-szereplés.
Bejött a Szép-kártya a dolgozóknak
A három kibocsátó banknál Szép-kártyával rendelkező munkavállalók számára több tízmilliárd forintnyi feltöltés érkezett eddig, jelentősen meghaladva az előző évek forgalmát.

LUGAS AJÁNLÓ

Mert a Berta nagy liba

LUGAS AJÁNLÓ

Golflabda

LUGAS AJÁNLÓ

Puha célpontok (2.)

LUGAS AJÁNLÓ

Tiltott kastélyok – Kerelőszentpáli Hallerek

Ez történt 100 éve

Kun Béláékat nem adják ki az osztrákok

Ez történt 100 éve

A román–magyar perszonálunió veszélye

Ez történt 100 éve

A szocdemeket akarták kormányba lobbizni
Inog a bérgyilkos Rohác vallomása
Információink szerint megnőtt a külföldi és magyar bűnözői körök érdeklődése Portik Tamás és társai perújítása iránt, így Portik csak zárt távközlési rendszeren figyelheti a tárgyalás menetét.

Belföld

Felavatták a II. János Pál pápáról elnevezett teret Máriapócson
Spirituális és szellemi értelemben II. János Pál pápa az, akinek köszönhetjük szabadságunkat. Amikor őt pápává választották, akkor kapta azt a halálos sebet a Szovjetunió, amiből nem tudott már felállni – jelentette ki Semjén Zsolt.
Szijjártó Péter: A magyar gazdaság dimenzióváltáson ment keresztül
A bátor vállalati döntések, a magyar emberek teljesítménye és a kormányzati gazdaságpolitika együttállásával sikerült elérni, hogy az Európai Unió leggyorsabb növekedési ütemét Magyarország tudja felmutatni.
Szánthó Miklós: Egy hosszúra nyúló háború közepén vagyunk
A bevándorláspártiak bosszúhadjárata kapcsán Szánthó Miklós a PestiSrácoknak arról beszélt, hogy valójában a „liberális ármánykodás Európa-méretű mestertervével állunk szemben”.
Föderalisták voltak az Európai Unió alapítói
Legfeljebb az alapján lehet csoportosítani az „alapító atyákat”, hogy milyen gyorsan szerették volna megvalósítani az Európai Egyesült Államokat.

Külföld

Késsel rendezték a vitát Szegeden az egyetemi könyvtárban
Több beszámoló szerint két arab fiú szólalkozott össze, majd féltékenységből késsel sérülést okozott egyikük a másiknak.
Kampányüzemmód Pozsonyban
Nem járt sikerrel a szlovákiai ellenzéknek a kormány megbuktatására irányuló kísérlete, miután a parlamentben a képviselők többsége elutasította a Pellegrini miniszterelnök ellen benyújtott bizalmatlansági indítványt.
Több száz ember érte el Görögországot török területekről
Görög hivatalos adatok szerint jelenleg több mint 26 ezer migráns él a görög szigeteken. Ez a szám azóta nem volt ilyen magas, hogy 2016 márciusában megkötötték az EU-török megállapodást.
Allahu akbart kiáltott, olasz katonát szúrt nyakon egy elítélt migráns
A harmincnégy éves katonát azonnal kórházba szállították. Az Il Giornale értesülései szerint a jemeni migránst korábban már elítélték állami tisztviselők fenyegetése miatt. 

Gazdaság

Olcsó hitelek a gazdáknak
Összesen mintegy százmilliárd forintnyi kedvezményes kamatozású hitelből valósíthatják meg beruházásaikat a jövőben a hazai mezőgazdasági vállalkozások.
Varga Mihály: Tovább erősödik Budapest pénzügyi központ szerepe
A Nemzetközi Beruházási Bank Budapestre költözése Magyarország és a régió pénzügyi szerepét erősíti – hangsúlyozta a pénzügyminiszer a Pénzügyminisztérium üzleti fórumán.
Közlekedni annyi, mint kommunikálni
A jövő közlekedését, ha igaz, az egymással és az úttal kommunikáló önvezető járművek uralják majd. Mert a jó közlekedő inkább ilyen: folyton figyel és kommunikál.
Magyarország az új világgazdasági korszak nyertesei közé tartozik
A Duocor Ipari Bt. gyártócsarnokának átadóünnepségén Szijjártó Péter arról is beszélt, hogy az EU-ban a leggyorsabban a magyar gazdaság nő, a munkanélküliség pedig 3,3 százalékra csökkent.

Kultúra

A Holdvilág-árok titkait kutatják
Szörényi Levente, aki családi indíttatásból vágott bele a kutatásokba, a mai napig eltökélt, és elégedett az eddig elért eredménnyel.
Családtörténet-kutatásra várják az érdeklődőket a levéltárak
A projekt célja, hogy minél többen megismerkedhessenek felmenőikkel, minél későbbi korokba visszamenőleg – hangsúlyozta Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára.
Debreceni művészek Kassán
Thália debreceni papjai és papnői Kassára indultak, ugyanis a Transz/Missziók nevű fesztivál felvidéki helyszínén, a magyar napon a Leart is bemutatták.
Ismét távozott egy legenda
Valamikor a hetvenes évek eleje – egy piros fényreklám hirdeti: a Nautilus együttes játszik. A zenekar nyomja az aktuális slágereket, a billentyűk fölött egy vörös, göndör hajú srác hajladozik.

Sport

Szoboszlai gólt szerzett, a Salzburg simán nyert
A magyar válogatott Szoboszlai Dominik is gólt szerzett az osztrák Salzburg csapatában, amely házigazdaként 6-2-re legyőzte a belga KRC Genket a labdarúgó Bajnokok Ligájában.
Magyarokkal a főszínpadon
Egyből rangadókkal rajtol a labdarúgó Bajnokok Ligája 2019-20-as csoportköre. A futballidényt bombaformában kezdő Liverpool Nápolyba, a Messit továbbra is nélkülöző Barcelona pedig Dortmundba látogat.
Lőrincz Tamás aranyérmes
Lőrincz Tamás hétfőn üzbég, ukrán, litván, végül kazah rivális legyőzésével jutott döntőbe, melyben a svéd Alex Bjurberg Kessidisszel csapott össze és technikai tussal győzött.
Tamás is megpróbálja
A még vasárnap döntőbe jutott Lőrincz Viktor a kötöttfogás 87 ­kg-os súlycsoportjában hétfőn ezüstérmes lett a nurszultáni birkózó-világbajnokságon, de a családnak még juthat arany a kazah fővárosban.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.