időjárás 3°C Virág 2022. november 26.
logo
Futball-vb Katar 2022

Déri Tibor iratokat tart vissza

A DK-ba igazolt polgármester törvénysértő módon nem adja ki az „íjászügy” teljes megismeréséhez szükséges dokumentumokat.

Tollhegyen

null

HÍRZÓNA

Aktuális

FÓKUSZBAN

A magyarmentő olasz ezredes kitüntetése

A bécsi magyar kommunisták álhíre szerint Horthy és Mussolini megállapodott egy Jugoszlávia és Ausztria elleni offenzíváról. Pogány népbiztos New Yorkban szélsőbaloldali újságot szerkeszt.

Betiltja a kormány a fasiszta tábort

Rakovszky Iván belügyminiszter szerint a fasiszták célja a kormány hatalmának aláásása. Klebelsberg Kuno kultuszminiszter a tehetség szerinti előmenetel fontosságát hangsúlyozza.

Horthy: Anarchia ebben az országban többé nem lesz

A balassagyarmati felekezetek békés egyetértését állítja példaként Horthy Miklós a nemzet elé. Tisza István halálának évfordulóján elhangzik: kormányfőként mindent elkövetett a háború elhárítására.

2022. november 27. vasárnap 11:00

A Diótörő – a Royal Ballet előadása a Várkert Moziban

A diótörő minden adventi–karácsonyi időszak családi kedvence; a balett műfajának egyik leginkább rabul ejtő, legkönnyedebb, szemet gyönyörködtető darabja. Clara történetét – egy kislány szentesti kalandját – mesés zenével és táncra perdülő édességekkel jelenítik meg a táncosok. Csajkovszkij tündöklő muzsikája, a káprázatos jelmezek és díszletek és a Royal Ballet magával ragadó tánca minden korosztály számára igazi karácsonyi élménnyé teszik az előadást.
2022. november 27. vasárnap 14:00

A nemzet betlehemének ünnepélyes átadása a Kossuth téren

Az ország főterén az ország karácsonyfája mellett állítják fel november 27-én 14 órától A nemzet betlehemét, amely a Magyar Művészeti Akadémia Népművészeti Tagozatának kezdeményezésére, az MMA támogatásával készült el Kárpát-medencei szintű összefogásban, több száz közreműködő három évnyi munkájával. A nemzet betlehemét advent első vasárnapjától vízkeresztig (január 6.) lehet megcsodálni az Országház szomszédságában, a Kossuth téren.
2022. november 27. vasárnap 15:00

Karc FM: Magyar Hangok

Magyar jelen és jövő a népszámlálások, a demográfia és a családpolitika tükrében – ezekről a témákról szólt a Rákóczi Szövetség november 12-i konferenciája, melyen a szervezet tiszteletbeli elnökére, Halzl Józsefre emlékeztek. Itt adták át első alkalommal a Halzl József-díjat, amelyet a Rákóczi Szövetség Alapítványának kuratóriuma Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszternek ítélt oda. Erről és a magyar kormány nemzetpolitikájáról is kérdezik a Magyar hangokban Csáky Csongort, a Rákóczi Szövetség elnökét.
2022. november 27. vasárnap 17:40

Hazajáró: Csernai-havasok a Kelet kapujában

„Kelet kapuja – milyen mesésen hangzik, pedig a Temes és a Mehádia folyók vízválasztó hágója előbb nyit kaput a Balkánra, mint Seherezádé vagy Ali baba világára. De talán nem is bánjuk, hisz az egykori Szörényi bánságban vár bennünket régen kiszemelt hegységünk, a Csernai-havasok. A Déli-Kárpátok Duna felé ereszkedő tagja kristályos kőzetekből felépülő gyephavas gerincekkel és vad mészkőszirtekkel várja a Hazajárót, míg lábainál magyar emlékeket is találunk.”
2022. november 27. vasárnap 19:30

Giovanni Guzzo és az Anima Musicae koncertje a Zeneakadémián

Kiemelkedő szólisták lépnek fel az Anima Musicae Kamarazenekar új évadában: a három koncertből álló Grandioso című sorozatban a hegedűművész Giovanni Guzzóval november 27-én, vasárnap 19.30-tól a Zeneakadémián találkozhat a közönség. Míg a Magyarországon először játszó Sebastian Bohren és Tedi Papavrami játékát tavasszal hallhatják az érdeklődők.
2022. november 27. vasárnap 21:19

M2 Petőfi TV: A-HA – A film

Nincs még egy olyan norvég produkció, ami akkora hírnévre tett volna szert világszerte, mint az A-ha. A zenekar 1985-ben a Take on Me-vel robbant be a köztudatba, nem kis mértékben Steve Barron ikonikus animációs klipjének köszönhetően. A banda szinte egyetlen éjszaka alatt világszenzáció lett, de vajon hogyan alkalmazkodtak a srácok a hirtelen jött hírnévhez és rajongáshoz? Ezután is csak zenélni szerettek volna? Thomas Robsahm és Aslaug Holm filmje sosem látott interjúk és a kulisszák mögé vivő jelenetek segítségével válaszolja meg a kérdéseket.
Ajánlók
több mutatása

Természet és bor

Az elmúlt nyolc-tíz év komoly változásokat hozott a hazai borminőség és borstílus terén is.

A flow szupererőt adhat

A flow életközeli és univerzális. Bárki számára megtapasztalható, formálható, tanítható.