Keresés
Magyar Nemzet
2019. június 26., szerda, János, Pál napja
Fidesz: Soros György továbbra is Magyarországra akarja kényszeríteni a bevándorlást
„Beleszólnak a belpolitikánkba, meg akarják buktatni a nemzetállamokat, hogy a bevándorlást menedzseljék” – fogalmazott Halász János, aki szerint mindehhez a „brüsszeli bürokrácia asszisztál”.
Tarlós István: Nem állítottam le a „panelprogramot”
A főpolgármester, Kálmán Olga szavaira reagálva felidézi, hogy a  „panelprogram” szakmai kifejezés, állam által támogatott felújításokat jelent és ezek jelenleg is folynak.
Az áruházak is módosítanák a vasárnapi nyitvatartást
Megkezdődtek az érdemi egyeztetések az üzletek önszabályozásáról, amelyet továbbra is a legmagasabb szintű konzultációs fórumon tartanak napirenden.
Még jobban rá kell kapcsolni a nyelvoktatásra
Sokat rontottak angolból a diákok az országos idegen nyelvi mérésen: míg 2017-ben a hatodikosok 78 százaléka írta meg sikerrel a tesztet, 2018-ban ez már csak 65 százalékuknak sikerült.
Tíz év, 2600 milliárd forint
Soha nem látott összeggel, 380 milliárd forinttal támogatja jövőre az állam adó- és járulékkedvezmény formájában a legálisan dolgozó szülőket.
Sikeresen szerepelnek a magyar kiállítók az élelmiszervásáron New Yorkban
Hasznosnak és sikeresnek minősítette a magyar részvételt a New York-i élelmiszervásáron Belánszky-Demkó Zsolt, az Agrárminisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára.
Potenciális terroristák járkálhatnak szabadlábon Németországban
Annak ellenére, hogy a terrorelhárítás bizonyítékokkal rendelkezik arról, hogy Ugur S. nemzetbiztonsági veszélyt jelent az országra nézve, csak nehezen lehet ellene fellépni.
Melegrekord dőlhet meg Nyugat-Európában
A párizsi prefektúra közleménye szerint „június­ban precedens nélküli kánikula lesz Párizsban” a héten, a melegrekordok várhatóan megdőlnek.
Elkezdődött a Tanítsunk Magyarországért mentorprogram első nyári tábora Nyíregyházán
A kezdeményezés keretében a következő tanévtől mintegy 1200 hetedik osztályos kisdiákot mentorál majd több mint háromszáz egyetemi hallgató – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium.
Moszkva: Nincs politikai konfliktus Tbiliszivel
Tbilisziben június 20. óta tömegtüntetések zajlanak, amelyek formális kiváltó oka az, hogy egy orosz parlamenti delegáció részt vett az Ortodoxia Interparlamentáris Gyűlése elnevezésű szervezet tanácskozásán.
Még mindig jobb a halrúd Németországban
Jean-Claude Juncker bizottsági elnök még 2017 szeptemberében jelentette ki, hogy „a szlovákok nem érdemelnek kisebb halrudakat”, beismerve, hogy igenis létezik a kettős mérce az élelmiszerek terén.
A Momentum kampánya ex-SZDSZ módira épül
Emlékeznek, melyik párt hajtott annak idején az oktatási és egészségügyi tárcára? A Szabad Demokraták Szövetsége. A Momentum lenne az utódpárt? 
Rátámadtak a Gyurcsány-párt aktivistái a Hír TV munkatársaira
Német belpolitikai vita az autópályákról
Kurali Zoltán lesz az Államadósság Kezelő Központ Zrt. vezérigazgatója
A dízelbotrány sohasem ér már véget?
Süt az Orbán-fóbia az ellenzéki előválasztásról
Rossz zsaru a Fehér Házban

A Helyzet

Házmesterek a porondon
Az ellenzéki pártok innovációjának köszönhetően körvonalazódik egy, a futballélethez hasonló újabb axióma: Budapest vezetéséhez bárki érthet, feltéve, ha a balliberális oldalról érkezik.
Kis Ferenc

Tollhegyen

A NOlimpia fogta meg
Nem akar lemaradni a főpolgármester-jelöltek előválasztási cirkuszában a Momentum-jelölt, így aztán Kerpel-Fronius Gábor újabban minden létező helyen felbukkan.
Pilhál György

Poszt-trauma

Magántulajdon és földrajz
Egyre nagyobbat alakítanak az ellenzéki főpolgármester-jelöltek.

Poszt-trauma

Jakab jókorát rúgott a Fidesz szavazóiba
A kör bezárult.

Poszt-trauma

A BRFK helyre tette a Népszavát
Nem is tehettek mást.

VÉLEMÉNY

Főállású szülőség, mint karrierpálya
A kormány családpolitikai intézkedései biztató jövőképet rajzolnak. Ezekhez társítva a családi tevékenység foglalkozásszerű elismerését és javadalmazását, teljessé válna a népesedési stratégiaváltás.
Koncz Katalin

VÉLEMÉNY

Seton-Watson, a főkolompos
A brit történésznek az első világháború előtti magyar kisebbségpolitikát és általában a hazánkat pellengérre állító cikkei, könyvei a magyar kormányzat elkeseredett tiltakozását váltották ki.
Gyetvai Mária

VÉLEMÉNY

Egy visszaeső bűnöző portréja (2. rész)
Czeglédy mögé áll a teljes baloldali–liberális ellenzék, közte a Jobbik, és az egész rendszerváltás óta példátlan módon megszavazzák, hogy kapjon mentességet, ameddig EP-képviselőjelölt.
Bayer Zsolt

Kultúra

Világsztárok Sopronban
A szervezők új helyszínen, új színpadokkal és programokkal várják az érdeklődőket a szerdán kezdődő, megújult Telekom VOLT fesztiválon.

Sport

Messiék elkerülték a szégyent
Lionel Messiék a B csoportban előzőleg 2-0-ra kikaptak Kolumbiától, Paraguay ellen 1-1-et játszottak, és a záró körben egy ponttal, az utolsó helyről kezdték a Katar elleni mérkőzést.
Becsapják az embereket az ellenzéki jelöltek a képtelen ígéretekkel
Az előválasztási ceremónia egy álcázott marketingtevékenység, amely nem a törvényes választás szabályai szerint történik – mutatott rá nyílt levelében Tarlós István főpolgármester.

LUGAS AJÁNLÓ

Rekviem egy játékboltért

LUGAS AJÁNLÓ

A levegő ingyenes

LUGAS AJÁNLÓ

Medvetánc

LUGAS AJÁNLÓ

Aknamunka

Ez történt 100 éve

A kommunisták halált osztanak a polgárokra

Ez történt 100 éve

Kegyetlen vérengzések a Dunántúlon

Ez történt 100 éve

Betiltja a proletárdiktatúra a magyar nemzeti zászlót

Karc FM műsorajánló

Tarlós Istvánt erősíti a fővárosi előválasztás
A tájékozatlanságukról és az inkompetenciájukról tanúskodó kijelentéseket tettek az ellenzéki előválasztás főpolgármester-jelöltjei az ATV-n közvetített vasárnapi vitájukon.

Belföld

Gulyás Gergely: Alkalmas embert kell találni az Európai Bizottság élére
Az Európai Bizottság elmúlt öt éve kudarcként értékelhető, ezért változásra van szükség: nem politikai bizottságra, hanem olyan testületre, amely valóban a szerződések őreként lép fel.
Kálmán Olga bevezetné a budapesti vizitdíjat
Mihályi Péter közgazdász, a Soros-féle CEU vendégprofesszora kifejtette, hogy Kálmán Olga, ha a programját meg akarja valósítani, akkor „plusz forrásokra is szüksége volna”.
Illés Boglárka: A kormány számára kiemelten fontos a tehetséggondozás
Illés Boglárka bejelentette, hogy a Nemzeti Tehetség Program idei pályázati felhívásai már elérhetők, melyek közt a kapolcsihoz hasonló táborok támogatására is lehet pályázatot benyújtani.
Budai Gyula: Czeglédy és Gyurcsányék kimerítik a joggal való visszaélés fogalmát
Czeglédy Csaba olyan titkok tudója lehet, amelyek óriási bajba sodornák Gyurcsány Ferencet vagy Dobrev Klárát – vélekedett Budai Gyula.

Külföld

Kevesebb a migráns, de nem gyengül a nyomás
Három éven át tartó folyamatos csökkenés után tavaly már megfelelt az Euró­pai Unióban benyújtott menedékkérelmek száma a migrációs válság kezdete előtti szintnek.
Németh Zsolt: Oroszország valószínűleg visszatér az Európa Tanácsba
Magyarország bízik abban, hogy a döntéssel sikerül helyreállítani a szervezet páneurópai jellegét – mondta az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke.
Szerdán ülnek tárgyalóasztalhoz a román és a magyar védelmi tárca szakértői
A munkamegbeszélésen a hadisírok és háborús emlékművek helyzetét elemeznék a két ország erre vonatkozó kétoldalú megállapodása értelmében.
Előhúzzák a magyar kártyát?
Pászkán Zsolt, a Külügyi és Külgazdasági Intézet Románia-szakértője lapunknak elmondta, az elkövetkező másfél év nem fog kedvezni a magyar–román viszonynak.

Gazdaság

Megnyílt Magyarország első LNG-töltőállomása
Megnyílt szerdán a hazai fuvarozók előtt Magyarország első cseppfolyósított földgázt kínáló töltőállomása Szigetszentmiklóson, az M0-s körgyűrű 19-es kilométerénél található pihenőjénél.
Nagy István: A magyar borászok kiváló minőségű borokat készítenek
Magyarország bortermelése tavaly az ötéves átlagot tekintve 21 százalékkal emelkedett. A kormány stratégiai fontosságúnak tartja a szőlőültetvények telepítését és megújítását.
Meghalt Gergátz Elemér, az Antall-kormány földművelésügyi minisztere
Gergátz Elemér 1991-ben felkérést kapott Antall József miniszterelnöktől a Földművelésügyi Minisztérium vezetésére. Feladatai közé tartozott a tárca új szervezetének kialakítása, a rendszerváltozás utáni mezőgazdasági szakigazgatás megteremtése.
Átadták az M4 újabb szakaszát
Az átadáson Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár kifejtette, hogy a 2024-ig tervezett közút-fejlesztési projektek teljes költségvetése 3200 milliárd forint, ebből 1800 milliárd forint hazai forrás.

Kultúra

Az apa szeretetének nyomai
Aki szeretne apának egy jó napot szerezni, nyugodtan vegye meg a könyvet és olvassa végig gyermekével, tartalmas és nem haszontalan félóra lesz – és sokszor megismételhető.
FolkLiget a torockói fesztiválon
A hajnalig tartó táncház házigazdája a Tokos zenekar, az udvargazdák, pontosabban ligetgazdák pedig Berecz István és Kacsó Hanga Borbála lesznek.
Bagi Iván és Nacsa Olivér kapta a Karinthy-gyűrűt
A Rádiókabaréban és a közmédia szórakoztató műsoraiban kiemelkedő teljesítményt nyújtó alkotókat és előadókat elismerő díjat kedden adták át Budapesten, a Márványteremben.
A Csodálatos Baja egyik csúcspontja az Apácashow
2012-ben rendezték meg először a Csodálatos Baja programsorozatot, amely az egész évet átöleli, és minden kulturális terület képviselteti magát.

Sport

Az ezüsttel is boldogok
Károlyi Andrea a női kosárlabda-válogatott szövetségi kapitány szerint sikerült megtalálni azt az együttest, amely a következő komoly kihívásoknak is képes lehet megfelelni.
Menczer Tamás: Az a nemzet lesz sikeres, amelyik a sportot stratégiai ágazatnak tekinti
A Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára hozzátette: nagyszerű lehetőség, hogy a szurkolói zónában egy magyar sátor is népszerűsíti az országot.
Törökméz
A világ sportjában kétségkívül nagy divat az országváltás, a jobb lehetőség felé indulás, néhány helyen, így a törököknél pedig az apanázs, a „törökméz” mellé új nevet is adnak.
Római, de nem vakáció
Hosszú Katinka nem vaká­cióra ment az örök városba, 2:08.28 perces ideje a 200 méteres vegyes úszásban a világ idei legjobbja volt a Sette Colli viadalon.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.