Keresés
Magyar Nemzet
2019. február 19., kedd, Zsuzsanna napja
Nem csak helyesírásból bukott meg az ellenzék
Szemben a tavaly decemberi zajos botránnyal, az ellenzék hétfőn megelégedett azzal, hogy bojkottálta az Országgyűlés tavaszi ülésszakának első munkanapját.
Tőkés László: igazságtétel nélkül az egykor elkezdődött rendszerváltozás nem vihető sikerre
Tőkés László az 1989-es temesvári forradalom 30. évfordulójára emlékező konferencián hangsúlyozta, hogy a forradalom megnyitotta Románia útját a szabad és demokratikus egyesült Európa felé.
Farkas Örs: Szereptévesztésben van az ellenzék
A politikai elemző szerint látható, hogy decemberben megmozdultak az ellenzéki szavazók, viszont év elejére fokozatosan csökkent ezeknek az alkalmaknak az ereje.
Kincs: a kisgyermekes anyák kétharmada kihasználná a családvédelmi akcióterv lehetőségeit
A kisgyermekes édesanyák 98,6 százaléka egyetért a családvédelmi akciótervvel és 64 százalékuk tervezi legalább az egyik lehetőség igénybevételét – derül ki a Kopp Mária Intézet friss kutatásából.
Olcsóbb lesz a forrásbevonás
Rövid távon még nem feltétlenül, de záros időn belül komolyabban érzékelhető hatása lehet az idei hitelminősítői felértékeléseknek.
Kivégezték két foglyukat a terroristák Irak nyugati részén
Szalám Abdulkáder rendőrfőnök szerint az Iszlám Állam fegyveresei által kivégzett foglyok egyike az iraki hadsereg katonája volt, a másik pedig egy rendőr.
Szakértő: az antiszemita erőszakhullám sokkolta a francia közvéleményt
Soós Eszter Petronella a köztelevízióban kifejtette, 2018-ban 74 százalékkal nőttek az antiszemita cselekmények Franciaországban.
Nagy István: precíziós gazdaság nélkül nem lesz megújuló magyar mezőgazdaság
Az agrárdigitalizáció elősegíti a stabilitást és a kiszámíthatóságot az élelmiszertermelésben, növeli a hatékonyságot, ezzel pedig a versenyképességet és magasabb jövedelemszintet tesz elérhetővé.
Egészen Esztergomig vonult a parlamentből az ellenzék
- Ma megismerhettünk minden gondolatot, ami az ellenzék fejében van az ország és a világ dolgairól – fogalmazott Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője.
Van Dyck-festménnyel gyarapodott a Szépművészeti Múzeum gyűjteménye
Anthonis Van Dyck (1599-1641) flamand festő Stuart Mária Henrietta hercegnőt ábrázoló portréjával gyarapodott a Szépművészeti Múzeum gyűjteménye.
Sajtóklub: Hülyét csináltak az ellenzéki képviselők a szavazóikból
Hadházy Ákos lyukas zoknijától ível az ellenzék szellemi teljesítménye a „folytaniig”, az ember egyszerűen nem tudja még elképzelni sem, hogy hogyan képesek folyamatosan alulmúlni magukat.
Nem kér Merkelből a keletnémet CDU-vezetés
Nem segítség nekünk, ha fellép a kancellár Szászországban a választási kampányban – mondta Matthias Rössler, a tartományi gyűlés elnöke.
Alapjogokért Központ: az ellenzék zsákutcába terelte magát
Összezártak a visegrádiak Varsó védelmében
Az Öt Csillag Mozgalom szavazói nemet mondtak a belügyminiszter elleni bírósági eljárásra
Kásler Miklós: Elég ápoló van a betegek ellátásához
Szakértő: A Szíriai Demokratikus Erők keresik a még rejtőzködő iszlám terroristákat
A pénzünkre vadásznak

A Helyzet

Ojan bályosak
Ha mégis elszomorodhatunk kissé, az azért van, mert hajdan ebben a parlamentben mégiscsak Mikszáth Kálmánok, Tiszák és Bethlenek ültek.
Bayer Zsolt

Tollhegyen

Gerincnyavalyák
Fóti orvos ismerősömmel régi mániánk, hogy kéthavi rendszerességgel átbeszéljük a világ nyavalyáit – mindketten a magunk szakmai szemüvegén keresztül persze.
Pilhál György

Poszt-trauma

Szabad sajtot (is)!  
Rejtő után, ellenzékileg.

Poszt-trauma

A Kétfarkú Kutya Párt gyomorforgató akciója
Humor és ízlés nélkül!

Poszt-trauma

Több kisebb országnyi ember foglalta el 13 év alatt Európát?
Egyszerű matek.

VÉLEMÉNY

Egy nap a székelyeknél
Európa nem hagy bennünket védtelenül két civilizáció ütközőpontjában, hanem eljön közénk a jóság, a béke és a szeretet hatalma, hogy vigasztalást hozzon. Eljön közénk Ferenc pápa.
Izsák Balázs

VÉLEMÉNY

Esély a továbblépésre
A családban gondolkodó magyar emberek és a nemzet érdeke ma az Európa-szerte demográfiai kihívásokkal küszködő nemzetállamok korában különösen egybeesik.
Király Nóra

Napi Terror

Kultúra

Városportrék az európai identitás nyomában
Két város, Pozsony és Lemberg portréja ihlette Sopsits Árpád filmrendező készülő dokumentumfilmjét, Muszatics Péter 2016-ben megjelent első kötete alapján.

Sport

Kubatov ébresztőt fújt
A Ferencvárosi Torna Club elnökének kritikájával, bírálatával az egyesület két legendás labdarúgója is maximálisan egyetért.
Salvini diadalmenetre számít
Az Európai Néppárt stabil erőpozícióját és a populistának bélyegzett jobboldali pártok erősödését vetíti előre az Európai Parlament tegnap közzétett felmérése.

LUGAS AJÁNLÓ

Ami nagyot szól

LUGAS AJÁNLÓ

Bujkáló bankárok

LUGAS AJÁNLÓ

Magány a Tejúton

LUGAS AJÁNLÓ

Műfordítás bőröndökön

Karc FM műsorajánló

Istenszolgálat történelmi időkben, görbe utakon és egyenes gerinccel
Állandóan hálát adok az Istennek azért, ahogy a sorsom alakult, és hogy szolgálhattam az egyházat — jelentette ki a Magyar Nemzetnek Szabó Ferenc atya.

Belföld

Dőlnek a milliók Soros alapítványába
A Soros Györgyhöz köthető Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) költségvetése tavaly elérte az egymilliárd dolláros határt.
Andrew Brunson lelkész méltatta a kabinet kereszténységpolitikáját
Példamutató, bátor politikának nevezte az Orbán-kormány keresztény értékek melletti elköteleződését Andrew Brunson amerikai presbiteriánus lelkész, aki interjút adott a Magyar Nemzetnek.
Antiszemita múltja kísérti a Jobbikot
Újabb antiszemita megnyilvánulásokra derült fény a Jobbik sorai­ból. A Fidesz szerint a Jobbik már a látszatra sem ad, és nem képes kibújni a bőréből.
Ellenzéki képviselők mentek az esztergomi Suzuki gyárhoz, nem jutottak be
A Magyar Suzuki Zrt. nem tervezi a túlórák számának növelését az esztergomi gyárban; a rendelésállomány alapján a már évek óta érvényben lévő 250 órás éves túlórakeretet sem használják ki.

Külföld

Kakaskodás Gibraltár partjainál
Újabb spanyol hajó okozott kisebb botrányt a gibraltári vizeken a hét végén, amit a brit tengerentúli területen esztelen provokációnak neveztek.
Szijjártó Péter: Magyarország és Izrael szoros szövetséges
A biztonsági kérdések vonatkozásában fontos, hogy Magyarország Izraellel közösen harcolt az ENSZ globális migrációs csomagja ellen – hangsúlyozta a miniszter.
Orbán Viktor: Napfelkelte az Olajfák hegyén
A miniszterelnök hivatalos közösségi oldalára feltöltött legfrissebb fénykép tanúsága szerint a kormányfő békés, nyugodt hangulatban töltötte a reggelt Jeruzsálemben.
Többszörös magyar vétó a bevándorlás miatt
Az ­uniós–svájci kapcsolatok méltatásán túl a határozatnak a bevándorlással kapcsolatos része állítólag nem nyerte el Budapest tetszését.

Gazdaság

Új területeken szálltak versenybe a közműcégek
A korábbi jóslatoknak megfelelően valóban átalakult az áramszolgáltatók szerepe: már nemcsak kilowattórát értékesítenek, hanem sok egyéb másra is vállalkoznak.
A kiskereskedelem is nyer a családvédelemmel
Tovább ösztönzi a kiskereskedelem egyes értékesítési területeinek bővülését a kormány második fél évtől érvényes, hétpontos családvédelmi akcióterve.
Áprilistól kormánybiztos felel a Budai Várnegyed kormányzati beruházásaiért
Fodor Gergely feladatait jelenleg a Miniszterelnökség miniszteri biztosaként látja el. Kormánybiztosi kinevezése 2019. április 1-től 2021. március 31-ig szól.
A példamutató gazdasági teljesítményt igazolja a felminősítés
Példamutatóan teljesít a magyar gazdaság európai viszonylatban is, ezt igazolja vissza a Standard and Poor's múlt heti felminősítése is – jelentette ki György László.

Kultúra

Házasság a rock and roll-lal
Tizennyolc esztendeje zenél. Szebelédi Zsolt, a sokoldalú, képzett muzsikus a jubileumok jegyében tölti az idei esztendőt.
Új kulturális programokat indít a kormány
A Lázár Ervin program idei megvalósításához hatmilliárd forintot, 2020-tól beépülő jelleggel 5,5 milliárd forintot biztosít a határozat.
Másodszor ünneplik a magyar prózát országszerte
A Magyar Írószövetség kezdeményezéséhez ebben az évben is számos szervezet csatlakozott az egész Kárpát-medencéből.
Legkésőbb 2020-ra jön a Feltámadás
Az osztrák beszámoló szerint a film a sírba tétellel kezdődik, a kereszthalál és a feltámadás közötti három nap eseményeiről szól.

Sport

Új pályán a magyar tenisz
A decemberi kormányhatározat értelmében Markovits László Fürjes Balázs kormánybiztossal és az emberi erőforrások miniszterével együtt dolgozhatja ki az új teniszközpont szakmai koncepcióját.
A Real Madrid szívességet tett a vetélytársainak
A Real Madrid hazai pályán kapott ki a kiesés ellen küzdő, az idén eddig még nyeretlen Gironától, a Barcelona győztes gólját szerző Lionel Messi pedig újabb csúcsot döntött meg.
Magyar kosarasok voltak a főszereplők
Röplabdában a nők és a férfiak is pályára léptek a Magyar Kupáért. Utóbbiaknál a Kecskemét története negyedik kupasikerét aratta, az esélyeknek megfelelően győzte le a Pénzügyőrt.
Einstein megmondta, minden relatív
Hat pontra olvadt a Ferencváros előnye a Vidi előtt a labdarúgó NB I-ben, miután kikapott Debrecenben, riválisa, a Mol Vidi viszont győzött az MTK otthonában.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.