időjárás 17°C Csaba 2022. július 6.
logo

A Helyzet

HÍRZÓNA

Macron kudarcai

Emmanuel Macron biztatónak tűnő célkitűzései közé tartozott, hogy kivívja, eléri az Európai Unió stratégiai szuverenitását.

Mint annak rendje

Néha, bizonyos műalkotásokkal szembesülve úgy érzem: már nem én nézem a művet, hanem az néz engem.

Aktuális

FÓKUSZBAN

A hazát nem kard, hanem a kultúra szerezheti vissza

Fel kell fegyverezni a nemzet széles rétegeit gazdasági szakismeretekkel – mondja az új kultuszminiszter, Klebelsberg Kunó. Horthy Miklós szerint az erők egyesítése előfeltétele a magyarság újjáéledésének.

Kilakoltatott lélek

Németh Péter Mikola misztériumversei hozzásegítenek önmagunk megismeréséhez.

2022. július 6. szerda 10:30

Rémusz bácsi meséi – bábszínházi előadás a Klauzál Házban

A Holdvilág Kamaraszínház és a Batyu Színház történetének főhőse egy gyerkőc, aki gyakran unatkozik, mert szülei sokat dolgoznak, s nincs mindig idejük rá. Sokszor elcsatangol és egy nap bekukkant a szomszéd ezermesterhez, Rémusz bácsihoz, aki ki nem fogy a mesékből. Ugye, nem csoda, hogy elbűvöli őt Rémusz bácsi és a meséi.
2022. július 6. szerda 12:00

A keresztények szerepe a mai Szíriában – kerekasztal-beszélgetés

A 2011-es „Arab Tavasz” idején a szíriai keresztények az ország szinte minden szegletében képviselve voltak. Ugyan közülük is részt vettek a kormányellenes demonstrációkban több szabadságot és kevesebb korrupciót követelve, azonban jó részük konzervatív meggyőződése és a stabilitás fenntartása miatt kitartott a kormány mellett.
2022. július 6. szerda 13:50

M5: Katonazene – digitálisan felújított változat

Barlay doktor gyönyörű feleségének egy csélcsap katonatiszt, báró Ferdinándy Tamás főhadnagy udvarol. Az asszony elutasítja a férfi közeledését, ám az meggondolatlan viselkedésével mégis kompromittálja Barlaynét. A doktor ezért kihívja párbajra, de a viadal előtt Barlayt hátulról lelövik. A tettet Kaál Samu, a tisztiszolga vállalja magára…
2022. július 6. szerda 15:00

A Martosi Rendezvényliget megnyitó ünnepsége

Július 6-án, 15 órától avatják fel ünnepélyes keretek között a felvidéken található Martosi Rendezvényligetet, majd kezdetét veszi az Esterházy Közéleti Tábor, amely nemzetpolitikára hangolt programmal zajlik egészen július 10-ig. A rendezvényliget megnyitóján beszédet mond Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséért felelős államtitkára, melyet 16 órától Szarka Gyula Petőfi dicsérete című koncertje követ.
2022. július 6. szerda 17:00

Csíkszentmihályi Mihály: Flow – Út a boldogsághoz

A Pallas Athéné Könyvkiadó vár minden érdeklődőt a Csíkszentmihályi Mihály Flow – Út a boldogsághoz című könyv hibrid bemutatójára, amely követhető személyesen a bemutató helyszínén, illetve élőben, online formában is a kiadó Facebook-oldalán, valamint YouTube-csatornáján.
2022. július 6. szerda 19:00

Karc FM: SztárKarcok

A legendás Karthago zenekar legénysége – Gidófalvy Attila, Kiss Zoltán Zéro, Kocsándi Miklós, Szigeti Ferenc és Takáts Tamás – már 43 éve zenél együtt. Az ikonikus formáció tavaly Máté Péter díjat kapott, ennek átvétele után született meg az ötlet, hogy egy teljes nagylemeznyi dal feldolgozásával tisztelegjenek Máté Péter kivételes életműve, hatalmas zenei öröksége előtt. Bizse Ferenc SztárKarcok című élő adásában bemutatják az új korong legjobb felvételeit, miközben a Karthago tagjai a stúdióban vendégeskednek.
Ajánlók
több mutatása