időjárás 15°C Gábor , Karina 2023. március 24.
logo
BMW-re futotta, biodómra nem

BMW-re futotta, biodómra nem

Bősz Anett főpolgármester-helyettes szerint a létesítmény befejezéséhez nagyságrendileg 60 milliárd forintra lenne szükség.

HÍRZÓNA

The majority is against campaign funds from abroad

The majority is against campaign funds from abroad

According to 57 percent of Hungarians, both political parties and all organizations participating in campaigns should be subject to stricter regulations, determined the latest poll from the Nézőpont Institute.

Dühbe guru tanításai V.

Dühbe guru tanításai V.

Az ember egy életet leélhet anélkül, hogy önmagát választaná. Saját élete helyett az ember élheti az akárkik életét.

Aktuális

FÓKUSZBAN

Hazánk melletti kiállás a brit felsőházban

Hazánk melletti kiállás a brit felsőházban

A brit Lord Newton helyteleníti, hogy hazánktól jóvátételt követeljenek. Vannak képviselők, akik Petőfinek csak az Akasszátok fel a királyokat! című versét szavalják Bethlen István szerint. 

Cáfoljuk a jugoszlávok alaptalan vádjait

Cáfoljuk a jugoszlávok alaptalan vádjait

A Morning Postban Bethlen István miniszterelnök emlékeztet: a Népszövetségbe fel sem vettek volna bennünket, ha a békeszerződés rendelkezéseinek, leszerelési kötelezettségünknek nem teszünk eleget.

Kiskapukat keres a MOK

Jelentkezzenek az ügyeleti munkára, de ne írják alá a szerződést – ezt javasolják az új ügyeleti rendszer ellen tiltakozó háziorvosoknak a Magyar Orvosi Kamara vezetői.

Közös küzdelem az infláció ellen

Közös küzdelem az infláció ellen

Támogatja a Gazdaságfejlesztési Minisztérium a Gazdasági Versenyhivatal online árfigyelő adatbázisának kialakításáról szóló javaslatot.

2023. március 25. szombat 09:19

A magyar zene története – Új zenei műsor a Dunán Miklósa Erikával

Hiánypótló tematikus műsor indul a Dunán március 25-én Miklósa Erikával. Bartók Béla születésének napján Batta Andrással a magyar zene nyomába ered, és a zeneművészet korszakait és műfajait az őskortól egészen napjainkig mutatja be népszerű művészekkel és zenei produkciókkal. A szombatonként 9:15-től látható A magyar zene története című ismeretterjesztő műsor a Magyar Zene Házából jelentkezik.
2023. március 25. szombat 10:00

Nemeshegyi Péter SJ 100 – emlékkonferencia

Nemeshegyi Péter SJ atya születésének századik évfordulója alkalmából emlékkonferenciát tart a Jézus Társasága Magyarországi Rendtartománya a Faludi Ferenc Jezsuita Akadémia szervezésében 2023. március 25-én, szombaton tíztől a Párbeszéd Házában. A programon történő részvétel és a vendéglátás térítésmentes, azonban a belépés előzetes regisztrációhoz kötött.
2023. március 25. szombat 11:00

Újdonságokkal várja látogatóit a Guba Rózsa Babakiállítás Felsőlajoson

Március 25-én ismét megnyitja kapuit a nem mindennapi Guba Rózsa Babakiállítás és Művészeti Galéria. A különleges élményt nyújtó kiállítás 2022-ben talált végleges „otthonra” Felsőlajoson. A minden hétvégén és ünnepnapokon, hétköznapokon pedig bejelentkezés alapján látogatható tárlat a korábban már nagy sikert aratott időszakos Guba Rózsa Babakiállításoknak egy megújult változata.
2023. március 25. szombat 14:00

A pajtától a templomig

Miképp lehet az egykori csűrökbe modern szálláshelyeket tervezni? Hogyan lehet új rendeltetésekkel megtölteni az egykori királyi palota alatti, sziklába vájt pincerendszert Abasáron? Hogyan fogalmazható meg a fény- és színalkalmazás elmélete az építészet által? Az MMA ösztöndíjpályázatának végzős ösztöndíjasai március 25-én 14 órától a nagyközönség előtt vitatják meg ezeket a kérdéseket az Essentia Artis fesztiválon, a Pesti Vigadóban.
2023. március 25. szombat 16:00

Pastorale 2023

A Pastorale-sorozat előadásai több mint negyedszázada varázsolják el a publikumot. A céljuk kezdetektől változatlan: érthetőbbé és átérezhetőbbé tenni a zenét és a társművészeteket. Az előadássorozat a 2023-as évadban is a Pesti Vigadó Dísztermében, a Szent István Filharmonikusok és a Magyar Művészeti Akadémia közös rendezésében valósul meg. A március 25-i nyitókoncert A mozdulatok költészete címmel ezúttal a Táncművészeti Egyetem közreműködésével mutat be különleges zenei világot.
2023. március 25. szombat 18:00

Bartók-hangverseny a Bartók Béla Unitárius Templomban

Március 25-én, szombaton 18 órakor várnak minden érdeklődőt a Bartók Béla Unitárius templomba egy koszorúzással egybekötött zenei főhajtásra Bartók Béla születésének 142. évfordulója alkalmából. A hangversenyen Szabó Lilla Nóra gordonkán, Kovács Tamás harsonán, valamint Bojkov Péter zongorán adnak elő Bartók Béla műveket.
Ajánlók
több mutatása
Az Ugar, ami nem pusztán sör

Az Ugar, ami nem pusztán sör

Az Ugar olyan szortimenttel van jelen a piacon, amelyet minden sörkedvelőnek ismernie, bizonyos tételek esetében pedig szeretnie kell.

Gluténmentes sörök

Gluténmentes sörök

Magyar boltokban, webshopokban viszonylag könnyen elérhető gluténmentes söröket kerestünk, és meg is kóstoltuk azokat.