időjárás 2°C Angelika 2022. January 27.
logo

HÍRZÓNA

Döntöttek a bérekről a Volánbusznál

Több mint 18 ezer munkavállaló fizetése nő a közlekedési társaságnál: a tízszázalékos alapbéremelésen túl további intézkedésekről is döntöttek.

A holdalatti mozgalom

Talán olyan fiatalok alkotják majd, akikben megvan a tehetség ahhoz, hogy igazi költők-írók legyenek.

Aktuális

FÓKUSZBAN

Revolveres fenyegetés a Házban

Bethlen István miniszterelnök ismerteti az általános egyenlő választójogra épülő javaslatát, amely szerint szavazhat minden 24 éves, írni-olvasni tudó férfi, és bevezeti a nők választójogát is.

Más községek is népszavazást követelnek

Ausztriából magyarokat utasítanak ki, akár a többi utódállamból. Bethlen István derűlátó a magyar–osztrák tárgyalásokat illetően. Thomas Mann budapesti látogatásán Móricz Zsigmondot és Ady Endrét méltatja.

Lendva is Magyarországhoz akar tartozni

Ünnepélyes keretek között adják vissza Sopront Magyarországnak Újévkor. A délvidéki határkiigazító bizottság javaslatára 28 Zala és Vas megyei községet visszakapnánk.

2022. January 28. Friday 18:00

Lélekműhely közönségtalálkozó

A torockói Duna-Ház közkedvelt sorozata, a Lélekműhely nagyszabású körúttal kezdi a 2022-es évet. A közönségtalálkozón szemtől szemben lehet találkozni az előadókkal, együtt tanulva és ünnepelve a házasságot. Az első helyszín január 28-án Budapest, ezt követi február 11-én Torockó, majd márciusban Marosvásárhely és Székelyudvarhely.
2022. January 28. Friday 18:00

Rómeó és Júlia a Nemzeti Színházban

A világirodalom legismertebb szerelmi történetét, William Shakes­peare Rómeó és Júlia című tragédiáját Vidnyánszky Attila rendezésében vitte színpadra a Nemzeti Színház. A kiváló színészi alakításokat felvonultató, lenyűgöző látványú előadás a reneszánsz korba repíti vissza a nézőket, ahol megtapasztalhatják a szerelem mindenhatóságát.
2022. January 28. Friday 18:30

Példaképeink

Január végén egy új sorozatot indít útjára a Polgári Mulató, Példaképeink címmel. Az első pódiumbeszélgetésen Velkovics Vilmos a Hír TV főszerkesztője, Hargitay András olimpiai bronzérmes, háromszoros világ- és Európa-bajnok úszóval, Magyarország első úszó-világbajnokával és Kassai Lajossal, a modernkori lovasíjászat megteremtőjével, a guiness rekorderrel és tanítóval, harcossal beszélget eredményeikről, kultúráról, hagyományról és a valódi értékekről.
2022. January 28. Friday 19:00

Veszedelmes viszonyok – ősbemutató

Szerelmek és intrikák szövevényes, buja sorozata elevenedik meg a Veszedelmes viszonyok című zenedrámában, Kiss Csaba rendezésében, Kovács Adrián eredeti zenéjével. Az előadást a Budapesti Operettszínház Kálmán Imre Teátrumában mutatják be január 28. és 30. között. A főbb szerepekben Kocsis Dénest, Sándor Pétert, Peller Annát, Polyák Lillát, Janza Katát és Gubik Petrát láthatjuk.
2022. January 28. Friday 19:00

Bonchidától Bonchidáig – lemezbemutató koncert

Bonchida csodálatos zenéje reneszánszát éli, viszont azt kevesen tudják, hogy a környékén, Válaszúton, Esztényben, Kendilónán, és a többi Kis-Szamos menti faluban is ugyanerre a zenére mulattak az emberek az 1980-as évekig. Bonchida és környéke zenéjéből válogatott Ocskay Rita egy lemezre valónyit, s megtoldotta az eddigi tudást a faluról és zenéjéről néhány érdekességgel. A lemezbemutató koncert január 28-án lesz a Fonóban.
2022. January 28. Friday 19:30

A vörös hegedű – hangverseny a Müpában

A Pannon Filharmonikusok koncertje az új esztendő elején igazi 20. századi muzsikát kínál, amely mégsem avantgárd. A hangverseny címét is adó darab, a hegedűverseny A vörös hegedű című film zenéjéből merít. Corigliano műve méltán kedvelt, most a budapesti közönség is találkozhat vele élőben, Elina Vähälä finn hegedűművész szólójával.
Ajánlók
több mutatása

Mérgezett ajándék

Január elejétől fél éven át Franciaország tölti be az Európai Unió Tanácsának elnökségét.

Kölcsey csonka oszlopa

A magyar kultúra napját január 22-én ünnepeljük. Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon zárta le Szatmárcsekén a Himnusz kéziratát.