Keresés
Magyar Nemzet
2019. április 25., csütörtök, Márk napja
Szijjártó Péter: Kihirdették a Budapest-Belgrád vasútvonal felújítására kiírt tender győztesét
Szijjártó Péter kiemelte: a Budapest és Belgrád közötti vasútvonal felújításával Magyarország kínálja majd a kínai áruk leggyorsabb szállítási útvonalát Délkelet- és Nyugat-Európa között.
Orbán Viktor: Az Egy övezet, egy út kezdeményezés egybeesik a magyar nemzeti érdekekkel
A miniszterelnök arról is beszélt, hogy a kínai vállalatok jelentősen hozzájárulnak a magyar gazdaság korszerűsítéséhez, a kínai beruházások 4,5 milliárd dollárnyi értéket képviselnek Magyarországon.
Kormányilletékesek szerint nem 350, hanem 250 halottja van a terrortámadásnak
A korábban közölt 359-nél mintegy százzal kevesebb a húsvétvasárnap Srí Lankán elkövetett merényletek halálos áldozatainak a száma mondta két magas rangú kormányilletékes a Reuters brit hírügynökségnek csütörtökön.
Parkolópályán a zuglói Pillangó park
A hat és fél hektáros zuglói Pillangó park egyre problémásabb beruházásának legutóbbi, márciusi kibővítésével a zöldterület-fejlesztés főösszege elérte a bruttó 678 milliót.
Parkinsonosok magabiztossága
A betegek negyedének a gyaloglás is nehézséget jelent, inkább otthon maradnak. Az új módszernek köszönhetően a korábban házhoz kötött páciensek szabadon járhatnak.
Mádl Ferenc nevét viselő jogi intézet létrehozásáról döntött a kormány
A Mádl Ferenc Összehasonlító Jogi Intézet az Igazságügyi Minisztérium háttérintézményeként, központi hivatalaként működik – közölte Trócsányi László igazságügyi miniszter.
Felerősödött az illegális migráció Szlovéniában
A szlovén belügyminisztérium adatai szerint az éve első három hónapjában 1639 illegális határsértést regisztráltak a hatóságok, ami másfélszerese a tavalyinak.
Németh Zsolt: Szoros baráti kapcsolatot ápol Bulgária és Magyarország
Magyarország és Bulgária részt vállal a közép-európai Három Tenger Kezdeményezésben, valamint élen jár a térségi infrastruktúra fejlesztésben is.
Politikai korrektség a pályán
Az Angol Labdarúgó-szövetség többé nem biztosít alkoholtartalmú pezsgőt az FA-kupa győztesének, mert minden játékos vallási meggyőződését szeretnék tiszteletben tartani.
Az RMDSZ elítéli és jogfosztásnak tartja az ukrán parlament által elfogadott nyelvtörvényt
Az Romániai Magyar Demokrata Szövetség teljes szolidaritásáról biztosította Ukrajna kisebbségeit, köztük a kárpátaljai magyarokat és az Ukrajna területén élő románokat.
Kilenc listát vett nyilvántartásba a Nemzeti Választási Bizottság az EP-választásra
Az NVB csütörtöki ülésén nyilvántartásba vette a Magyar Munkáspárt és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt listáját, mert a bejelentések megfeleltek a törvényben támasztott követelményeknek.
Minden harmadik felsőoktatásba jelentkező műszaki vagy informatikai képzést választott
A műszaki képzésekre a tavalyihoz képest 6 százalékkal többen, csaknem 20 ezren jelentkeztek, közülük 15 ezren első helyen.
Porosenko a kisebbségi jogok tiszteletben tartását ígéri
Szijjártó Péter: Elfogadhatatlan az ukrán nyelvtörvény, Porosenko szellemiségét idézi
Jól járnak a hűsölő gazdagok
Németh László műfordítói tábort hirdetnek Lakiteleken
Fidesz: Felháborító az ellenzék kétszínűsége

A Helyzet

Béljósok gyülekezete
Az Orbán-kormánynak olyan szövetségese van, amely mellett nem tudnak a rosszakarók sem labdába rúgni. Ezt a szövetségest úgy hívják, hogy valóság.
Kiss Gergely

Tollhegyen

Búcsúközlemény
Megszűnik Bokros Lajos pártja, a Modern Magyarország Mozgalom (MoMa). 2013-as megalakulását az elnök így indokolta: „Az írástudó értelmiségnek részt kell venni a politikában.”
Pilhál György

Poszt-trauma

Allahu Akbar egy müncheni templomban már szinte nem is hír
Félelmetes perceket éltek át.

Poszt-trauma

Bangóné, a nyuszilány
A szocialisták nagyasszonya kockára tette barátságát.

Poszt-trauma

Meg kell állítani Orbánékat!
Ismét húsvétkor támadt a Deutsche Welle.

VÉLEMÉNY

A hazai szegénység is a soft power eszköze
A rendszerváltást követő két évtizedben Magyarországon megszaporodtak az olyan integrációs modellprogramok, amelyek soha nem lettek kiterjesztve a rendszer egészére.
Békés Bence

VÉLEMÉNY

EP-választás: két lehetőség maradt
A szavazófülke magányában minden választás leegyszerűsödik. Ez a májusi európai parlamenti választáson is így lesz. Ez még akkor is így van, ha a szavazólapok mást sejtetnek.
Pálffy István

VÉLEMÉNY

A lelkek földi gondnoka
Nem vesztettétek el mégsem a teremtés játszmáját. Az Isten sem és Te sem, hiszen megtörtént az újabb fölfelé rugaszkodás. Megint megindultunk talán a fény felé.
Kodolányi Gyula

Kultúra

Képzelt kamerák a Velencei Biennálé magyar pavilonjában
Hogyan lát az ember? – közvetve erre a kérdésre kínál válaszokat Waliczky Tamás Képzelt kamerák című kiállítása, amely hazánkat képviseli az 58. Velencei Nemzetközi Képzőművészeti Biennálén.

Sport

Fabatkát sem érő döntetlen
Bár 2-0-ra vezetett, végül csak 6-6-ot játszott a Szolnoki Dózsa vízilabdacsapata az olasz Bustóval, ami kevés volt a Bajnokok Ligájában a nyolcas döntőbe jutáshoz.
Novák Katalin: Több unoka után több nagyszülői gyed is igénybe vehető
A „munkaerőpiaci szempontból aktív” nagyszülők több unoka után több gyedet is kaphatnak, de egy időben csak az egyikük, tehát vagy a nagymama, vagy a nagypapa.

LUGAS AJÁNLÓ

Költöző egyház

LUGAS AJÁNLÓ

Szegény ember Gaudíja

LUGAS AJÁNLÓ

Az akadályozott troli

LUGAS AJÁNLÓ

Családi intimitások

Az orbáni modell

A családközpontú társadalom

Az orbáni modell

Munkaalapú stabil társadalom

Az orbáni modell

Gazdasági erő

Ez történt 100 éve

A kommün fokozza az osztályharcot

Ez történt 100 éve

A kommunista szent anya gyermekei

Ez történt 100 éve

A proletárdiktatúra kezd berendezkedni

Karc FM műsorajánló

Jobboldali és migrációkritikus a közép-európaiak többsége
A felmérés szerint a régió 113 millió fős teljes felnőtt népességből hozzávetőleg 68 millióan kritikusak a bevándorlással szemben, s mindössze harmadannyian, 24 millióan pártolják a migrációt.

Belföld

Költözik az igazságügyi tárca
A kormányzat a minisztériumok elhelyezésének racionalizálására készül, így az Igazságügyi Minisztérium a Kossuth térről a Nádor utcába költözik – tudta meg a Magyar Nemzet.
Soltész Miklós: Össze kell fogni a Balkán-térség nemzeteivel
Soltész Miklós szerint „ha nem figyelünk oda” a Balkánon élő nemzetekre, abból „ismét nagyon baj” lehet abban a térségben, ahol mi lakunk.
Az Emmi mentette meg a bezárástól a sajókazai Dr. Ámbédkar Gimnáziumot
„A tárca nyitott arra, hogy állami fenntartásba vétellel garantálja az iskola további működését, ezt azonban csak a gimnázium jelenlegi fenntartójának kérésére teheti meg”.
Horváth Ildikó: A V4-országok sokat tanulnak egymástól
A népegészségügyi kihívások is hasonlóak a többi EU-tagországéhoz: a krónikus megbetegedések, a szív- és érrendszeri betegségek, illetve a daganatos betegségek jelentik a legfőbb halálokot.

Külföld

Esz-Szíszi 2030-ig maradna
Köszönetet mondott az egyiptomi népnek hazafiasságáért Abdel Fattáh esz-Szíszi elnök, akinek népszavazáson hosszabbították meg a mandátumát.
Lemondott a védelmi minisztérium államtitkára Srí Lanká-n
A 359 halálos áldozatot követelő merényletsorozatért felelősséget vállalva, Fernando benyújtotta lemondását a védelmi minisztérium tisztségét is betöltő Maithripala Sziriszena államfőnek.
Bolgár oligarcha Verhofstadtéknál?
Az ALDE liberális EP-pártcsalád egyelőre nem törődik azzal, hogy az ep-választásokat követően egy vitatott személyiségű bolgár sajtómágnás is a frakció padsoraiban ülhet.
Zelenszkij hivatalba lépése után vizsgálat alá veti a nyelvtörvényt
A törvény a magánbeszélgetéseket és a vallási szertartásokat kivéve gyakorlatilag mindenhol kötelezővé teszi az ukrán nyelv használatát.

Gazdaság

Európai összehasonlításban is gyors a honi növekedés a szektorban
Az európai startuppiac mind a befektetések számát, mind értékét tekintve rekordot döntött tavaly. A tőkebefektetések száma arányaiban Magyarországon nőtt a leginkább.
Magosz: Meg kell akadályozni az uniós agrártámogatások csökkentését
Már csaknem 174 ezren írták alá a petíciót, amelyet az új Európai Bizottságnak, valamint az Európai Parlament és annak agrárbizottsága elnökének nyújtanak majd át.
Személyi kölcsönnel is igényelhető a támogatás
Azoknak érdemes személyi kölcsönnel számolniuk, akiknek valóban szüksége van az új autóra, és a jövedelmi helyzetükből adódóan 3-5 évre tudják vállalni a törlesztőrészleteket.
Varga Mihály: Erősíteni kell az együttműködést a V4-ek és Japán közt
Magyarország és a visegrádi országok gazdasági növekedése jelentősen meghaladja az uniós átlagot, s Japánnak mindegyikükkel jelentős gazdasági kapcsolatai vannak.

Kultúra

Igazi közösségi élmény
Családtagok, diákok és tanáraik, barátok mutatkoznak meg a klasszikus zenén keresztül, bizonyítva, hogy a zene igazi közösségi élmény, összetartó erő.
Megnyílt az idei Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál
A könyvfesztivált Romsics Ignác Széchenyi-díjas történész nyitotta meg, aki kiemelte: a nemzetnek a tudományban, műveltségben és társadalmi életben egyaránt a valóságra kell törekednie.
Ruben Brandt, a gyűjtő – Díjmentes vetítéseket szerveznek középiskolásoknak az Urániában
Díjmentesen nézhetik meg középiskolások a Ruben Brandt, a gyűjtő című animációt az Uránia Nemzeti Filmszínházban a 2018/19-es tanév II. félévében – közölte Fekete Péter államtitkár.
Ma kezdődik a 26. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál
Az egyebek mellett könyvbemutatókat, dedikálásokat, ismeretterjesztő előadásokat és gyerekprogramokat felvonultató fesztivál díszvendég országa Norvégia.

Sport

Nem maradt nekünk hely az asztaloknál
A földkerekség legjobbjai még csak most lendülnek bele, a mieink viszont tegnap már befejezték szereplésüket a budapesti asztalitenisz-vb-n.
Honvéd–Vidi finálé ezúttal a kupában
A két klub két éve a bajnokság utolsó fordulójában játszott emlékezetes, döntőnek beillő mérkőzést; akkor a Honvéd győzött.
Veszprémi iskolajáték
A Bundesliga első helyezettje, a Flensburg tavaly és tavalyelőtt is a későbbi győztes ellen vérzett el a férfikézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében.
Hatgólos veszprémi előny a negyeddöntőben
A Veszprém 28-22-re győzött a német Flensburg-Handewitt otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első, szerdai mérkőzésén.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.