idezojelek

Vörös kartell

A baloldalnak van egy sajátos szokása: azt gondolja, hogy ha szisztematikusan és kitartóan tagadja a valóságot, akkor előbb-utóbb a hazugság igazsággá nemesül.

Cikk kép: undefined

A baloldalnak van egy egészen sajátos szokása: azt gondolja, hogy ha szisztematikusan és kitartóan tagadja a valóságot, akkor előbb-utóbb a hazugság igazsággá nemesül. Ez az alapvető tévedésük erősen hozzájárul ahhoz, hogy sorra elbuktak három országgyűlési választást.

A szocialista irrealizmus egyik dogmája az utóbbi években, hogy Magyarországon csak az tud érvényesülni, aki a kormányhoz közel áll, a fideszesek, a NER-lovagok. Ezt sulykolja reggel, éjjel meg este a baloldali propaganda, ahogy a csövön kifér. A valóság azonban ismét bekopogtatott a baloldalon, ezúttal egy Bige László nevű milliárdos nagyvállalkozó személyében, aki élő cáfolata a fentebb idézett baloldali propagandának. A műtrágyakirályként is emlegetett, Erdélyből még az 1980-as években Magyarországra költözött Bige a Forbes magazin szerint 115,5 milliárd forint becsült vagyonnal rendelkezik, és ezzel a tizenkettedik leggazdagabb magyar. Ezzel a hatalmas vagyonával éppen arra készül, hogy minden támogatást megadjon a baloldalnak a választási kampányban, mert szerinte bármilyen kormány jobb lenne a jelenleginél és bármelyik miniszterelnök-jelölt alkalmasabb Orbán Viktornál.

A politikától eddig ugyan bizonyos távolságot tartott Bige, de egész vállalkozói pályafutását, a gazdagodását és a műtrágyaiparban betöltött monopol helyzetét a rendszerváltás után nyertes posztkommunista elittel ápolt kapcsolatainak köszönheti. A Tiszamenti Vegyiműveket Horn Gyula akkori miniszerelnök közbenjárásával sikerült megszereznie a privatizáció során, majd 2002-ben megvásárolta a Péti Nitrogénműveket, amivel megalapozta egyeduralmát a műtrágyaiparban. Persze ehhez kellett még némi hátszél, amit a Medgyessy–Gyurcsány-kormányok biztosítottak, például védővámok az importőrökkel szemben vagy kedvezményes áron kínált földgáz, ami nélkülözhetetlen a műtrágyagyártáshoz. A vörös báró szekere 2010 után is akadálytalanul futott, mert – minden demagóg hazugsággal ellentétben – Magyarországon piacgazdaság, demokrácia és jogállamiság uralkodik. A jogállamiság része az is, hogy a törvényeket érvényesíti az igazságszolgáltatás mindenkivel szemben, legyen az akár egy baloldali oligarcha. Bige László ellen azért zajlik bírósági eljárás vesztegetés és hűtlen kezelés vádjával, mert a hatóságok szerint vétett a törvények ellen. Az ügynek semmi köze nincs az ő politikai irányultságához vagy szimpátiájához, a politikai indíttatású vád emlegetése Bige részéről meglehetősen átlátszó, hiszen csak a vádemelés után jutott eszébe, hogy megtámogatja a baloldalt, és mindjárt idén januárban kifizetett a mellényzsebéből egy több tízmillió forintos közvélemény-kutatást.

A baloldal másik nagyszabású népámítása, hogy mindig a kisemberek pártján állnak. Emlékezhetünk, hogy Gyurcsány Ferenc az egyik cégénél, a Motimnál miként bánt a dolgozóival: ellehetetlenítette a szakszervezet működését, illetve nem biztosította a megfelelő pihenőidőt az alkalmazottaknak. Bige László szintén a kisemberek megrövidítésével akart tovább gazdagodni. A napokban kartellezés miatt bírságolta meg a hatóság 14 milliárd forintra a cégcsoportot, mivel a forgalmazói árverseny visszaszorításával hatalmas károkat okoztak a hazai gazdáknak, sőt minden élelmiszer-fogyasztónak.

A baloldal valójában semmibe veszi a kisembereket, akikre hivatkoznak, amíg a szavazataikért ácsingóznak, utána pedig kisajtolják belőlük a profitot, eladósítják őket, csalással választást nyernek, majd amikor a nép tiltakozni mer, befogják a száját könnygázzal és gumilövedékkel. Ez a forgatókönyv készül a baloldalon 2022 áprilisa után is, ha véletlenül nyernének, de azon a választáson a patrióták is indulnak. Bige úr! Ott nem a pénze fog szavazni, hanem a magyar emberek.

Borítókép: MTI/Balázs Attila

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

A WEF az egyik legnagyobb veszély

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

Elegünk van a sokszorosan leszerepelt politikai szereplőkből!

Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Miért hanyatlik a kereszténység?

Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Államcsínyről álmodoznak

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.