idezojelek

Vörös kartell

A baloldalnak van egy sajátos szokása: azt gondolja, hogy ha szisztematikusan és kitartóan tagadja a valóságot, akkor előbb-utóbb a hazugság igazsággá nemesül.

Cikk kép: undefined

A baloldalnak van egy egészen sajátos szokása: azt gondolja, hogy ha szisztematikusan és kitartóan tagadja a valóságot, akkor előbb-utóbb a hazugság igazsággá nemesül. Ez az alapvető tévedésük erősen hozzájárul ahhoz, hogy sorra elbuktak három országgyűlési választást.

A szocialista irrealizmus egyik dogmája az utóbbi években, hogy Magyarországon csak az tud érvényesülni, aki a kormányhoz közel áll, a fideszesek, a NER-lovagok. Ezt sulykolja reggel, éjjel meg este a baloldali propaganda, ahogy a csövön kifér. A valóság azonban ismét bekopogtatott a baloldalon, ezúttal egy Bige László nevű milliárdos nagyvállalkozó személyében, aki élő cáfolata a fentebb idézett baloldali propagandának. A műtrágyakirályként is emlegetett, Erdélyből még az 1980-as években Magyarországra költözött Bige a Forbes magazin szerint 115,5 milliárd forint becsült vagyonnal rendelkezik, és ezzel a tizenkettedik leggazdagabb magyar. Ezzel a hatalmas vagyonával éppen arra készül, hogy minden támogatást megadjon a baloldalnak a választási kampányban, mert szerinte bármilyen kormány jobb lenne a jelenleginél és bármelyik miniszterelnök-jelölt alkalmasabb Orbán Viktornál.

A politikától eddig ugyan bizonyos távolságot tartott Bige, de egész vállalkozói pályafutását, a gazdagodását és a műtrágyaiparban betöltött monopol helyzetét a rendszerváltás után nyertes posztkommunista elittel ápolt kapcsolatainak köszönheti. A Tiszamenti Vegyiműveket Horn Gyula akkori miniszerelnök közbenjárásával sikerült megszereznie a privatizáció során, majd 2002-ben megvásárolta a Péti Nitrogénműveket, amivel megalapozta egyeduralmát a műtrágyaiparban. Persze ehhez kellett még némi hátszél, amit a Medgyessy–Gyurcsány-kormányok biztosítottak, például védővámok az importőrökkel szemben vagy kedvezményes áron kínált földgáz, ami nélkülözhetetlen a műtrágyagyártáshoz. A vörös báró szekere 2010 után is akadálytalanul futott, mert – minden demagóg hazugsággal ellentétben – Magyarországon piacgazdaság, demokrácia és jogállamiság uralkodik. A jogállamiság része az is, hogy a törvényeket érvényesíti az igazságszolgáltatás mindenkivel szemben, legyen az akár egy baloldali oligarcha. Bige László ellen azért zajlik bírósági eljárás vesztegetés és hűtlen kezelés vádjával, mert a hatóságok szerint vétett a törvények ellen. Az ügynek semmi köze nincs az ő politikai irányultságához vagy szimpátiájához, a politikai indíttatású vád emlegetése Bige részéről meglehetősen átlátszó, hiszen csak a vádemelés után jutott eszébe, hogy megtámogatja a baloldalt, és mindjárt idén januárban kifizetett a mellényzsebéből egy több tízmillió forintos közvélemény-kutatást.

A baloldal másik nagyszabású népámítása, hogy mindig a kisemberek pártján állnak. Emlékezhetünk, hogy Gyurcsány Ferenc az egyik cégénél, a Motimnál miként bánt a dolgozóival: ellehetetlenítette a szakszervezet működését, illetve nem biztosította a megfelelő pihenőidőt az alkalmazottaknak. Bige László szintén a kisemberek megrövidítésével akart tovább gazdagodni. A napokban kartellezés miatt bírságolta meg a hatóság 14 milliárd forintra a cégcsoportot, mivel a forgalmazói árverseny visszaszorításával hatalmas károkat okoztak a hazai gazdáknak, sőt minden élelmiszer-fogyasztónak.

A baloldal valójában semmibe veszi a kisembereket, akikre hivatkoznak, amíg a szavazataikért ácsingóznak, utána pedig kisajtolják belőlük a profitot, eladósítják őket, csalással választást nyernek, majd amikor a nép tiltakozni mer, befogják a száját könnygázzal és gumilövedékkel. Ez a forgatókönyv készül a baloldalon 2022 áprilisa után is, ha véletlenül nyernének, de azon a választáson a patrióták is indulnak. Bige úr! Ott nem a pénze fog szavazni, hanem a magyar emberek.

Borítókép: MTI/Balázs Attila

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Fogadj be, Európa? Köszi, mégse!

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Csanytelek az egész ország

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Nevelőedző

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Nem állunk meg Schwechatnál

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.