idezojelek

Diploma nélkül

Előfordulhat, hogy a balosok pusztán a híres, régi Dustin Hoffman-filmet akarják lekoppintani.

Megyeri Dávid avatarja
Megyeri Dávid
Cikk kép: undefined

Szuper jó szándékú az, aki elhitte, hogy Bangóné Borbély Ildikónak felsőfokú végzettsége van. Az MSZP-ből kizárt képviselőnő annyiszor tett tanúbizonyságot grand canyonnyi műveltségbeli hiányosságairól, hogy sejteni lehetett: valami hibádzik az iskolái körül.

Mellbe verő volt, amikor Kunhalmi Ágnes jelenlegi MSZP-társelnökkel megjelentek „Képviselőkbe folytani (sic!) a szót illendő?” kis transzparenseikkel a folyosón. Tavaly pedig nyelvtani hibáktól hemzsegő levelet küldött a Miniszterelnökségnek, amely után Orbán Balázs államtitkár azt írta közösségi oldalára: „az Országgyűlés egy komoly hely, nem kellene így lejáratni.”

Igaz, Bangóné gyűlölködéssel igyekezett pótolni tudásbeli deficitjét. Vandál módon a plenáris ülésen összetépte a családok védelméről szóló nemzeti konzultáció kérdőívét. Szintén nagy port vert fel az alakítása egy tévéstúdióban, amikor lepatkányozott mindenkit, aki nem akadályozza a Fidesz térnyerését. Vagyis nemcsak a jobboldaliakat, hanem azokat a baloldaliakat is megsértette, akik nem elég aktívak a Fidesz elleni harcban. Ezzel megelőzte bizonyos szempontból Márki-Zay Pétert, aki habozás nélkül minden baloldalit lefideszesügynököz, aki bármilyen kritikát megfogalmaz az ő tevékenységével, a baloldalra is káros megnyilatkozásaival szemben. Halkan jegyezzük meg, hogy a baloldalon olyannyira nem keltett felháborodást a legrosszabb időket idéző patkányozással és iratmegsemmisítéssel, hogy Ujhelyi István MSZP-s európai parlamenti képviselő párttársnője penetráns projektjét továbbépítve, nyilvánosan patkánykormánynak titulálta a magyar jobbközép kabinetet.

De nem is Bangónén akarjuk elverni a port, hisz nem rí ki a baloldali sorból sem gyűlölködési, sem intellektuális szempontból. Miért vagyunk kötelesek elhinni, hogy végzettségbeli hazudozásáról csak most értesültek a szocialisták?

Ez még akkor is igaz, ha a párt társelnöke olyasvalaki Tóth Bertalan személyében, akinél a „teljhatalom” szó „tejhatalom”-nak van írva és kétszer mondja el a Házban szó szerint ugyanazt a beszédet egy év időkülönbséggel.

Úgyis kiderül, mivel húzta ki a gyufát pártjában a már eddig is megkérdőjelezhető szalonképességű képviselőnő, de hogy a kizárásának alig van köze a diplomahazugságához, az biztosnak tűnik.

Miért is lett volna pusztán ilyesminek akkora következménye, amikor a baloldalon visszatérő motívum a végzettségekről való tódítás? Hajnal Miklós momentumos képviselőjelölt sem verte ki a biztosítékot azzal, hogy közgazdász diplomát füllentett magának, mitől lettek volna egyszeriben annyira finnyásak a balosok? Volt miniszterelnök-jelöltjük meg nyelvvizsgát és doktori címet hazudott össze, illetve hagyott jóvá hivatalos dokumentumaiban, mégsem kapott a szívéhez a baloldali álelit. Különben is, Karácsony Gergely feltehetően azzal intézte volna el Bangóné helyében a diplomaügyet, hogy ugyanazt a gusztustalanságot mondja, amit a Városháza eladási botrányát vizsgáló bizottság előtt. Ha a főpolgármester nyomdokain halad Bangóné, kijelenti: sz…rik rá, mi szerepel a hivatalos iratokban a diplomájáról. A sok bizonytalanság közepette egyet azért lehet valószínűsíteni: kideríthetik még, hogy Bangóné diplomahazugságáért is a Fidesz a felelős. Sőt, szinte már halljuk, amint Márki-Zay Péter szokásos vasárnapi gyűlöletvideójában arról dörgedezik, hogy a kizárt képviselőnő is fideszes ügynök.

Persze előfordulhat, hogy pusztán a híres, régi Dustin Hoffman-filmet, a Diploma előttöt akarják lekoppintani, csak most Diploma nélkül címmel.

Baloldali szereplőkben mindenesetre nem lenne hiány.

Borítókép: Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője szólal fel napirend előtt az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. október 19-én (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Fogadj be, Európa? Köszi, mégse!

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Csanytelek az egész ország

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Nevelőedző

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Nem állunk meg Schwechatnál

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.