idezojelek

Háború a határon

Európa egy része hallgat, befogja a szemét, a fülét, nem látja, nem akarja látni és érteni, mire megy ki a játék.

Cikk kép: undefined
Fotó: Havran Zoltán

Még alig múlt január közepe, máris több ezer illegális migránst fogtak el rendőreink, katonáink. Naponta több százan próbálnak bejutni dél felől hazánk területére a kerítésen keresztül, s ki tudja, hányan lehetnek, akiket a különböző embercsempészbandák próbálnak belopni vagy inkább keresztüllopni Magyarországon át nyugatabbra. Arra a Nyugatra, amelyről a bevándorlók azt hiszik, tárt karokkal várja őket a Willkommenskultur, pedig a lelkesedés már sok helyen alábbhagyott ott is.

A magyar határkerítés, a magyar katonák és rendőrök keményen állják a sarat, a legtöbb behatolási kísérletet felderítik, megakadályozzák, aki mégis átjut így vagy úgy, azt az ország belsejében kapcsolják le. Az illegális migránsok persze egyre idegesebbek, egyre türelmetlenebbek. S még idegesebbek az őket segítő embercsempészek.

Minél hatékonyabban végzik a határt védő fegyvereseink a munkájukat, minél eredményesebb a mélységi felderítés, annál kisebb a várható haszon, s annál nagyobb persze a lebukás veszélye is.

Talán ez az oka, hogy az elmúlt hetekben szintet lépett az erőszak a határainkon. Arra korábban is volt bőven példa, hogy a kerítés túloldalán feltorlódott határsértők kövekkel, miegyebekkel rátámadtak rendőreinkre, katonáinkra, olykor szervezetten, előre kitervelten ostromolták, ostromolják a határt a migránsok. De most az embercsempészek is egyre agresszívebbek, előkerülnek a lőfegyverek, az őket megállítani próbáló határvédőt megpróbálják elgázolni, s menekülés közben veszélybe sodornak ártatlan civileket is. Háború ez Magyarország ellen, Európa ellen. Ezt látjuk hazánk határai­nál, ezt láttuk Lengyelország és a balti államok határainál, az olasz partoknál, a Balkánon. Minden irányból, minden létező módon támadják Európát a bevándorlók, akiknek nagyon nagy része nem háborúk vagy bármilyen üldöztetés elől menekül, hanem egyszerűen a remélt jobb élet csábítja őket. Az is elég világos, mi a célja a migrációt szervező, segítő erőknek: minél jobban meggyengíteni a hagyományos, keresztény Európát, hogy a végén semmi más ne maradjon belőle, csak valami szivárványszínű, alaktalan, formálatlan massza. Ámbár ha többségbe kerülnek a Mohamedek, azt azért megnézném, ők mennyire viselik majd el ezt a szivárványos lázálmot…

Háború folyik a határainkon, s Európa egy része hallgat, befogja a szemét, a fülét, nem látja, nem akarja látni és érteni, mire megy ki a játék. Lelkük rajta. Nekünk a magyar hazát kell megvédenünk, s ezen keresztül a mások Európáját is.

Még akkor is, ha a határainkon belül is vannak, akiknek még mindig álprobléma a bevándorlás, akik szerint nincs szükség a határt védő kerítésre, akik szerint egyetlen migráns sem bántott még senkit. Persze valahogy ezektől is meg kellene védeni a hazát, reméljük, áprilisban szellemi határvédelmi kerítést húznak a normális Magyarország köré a bölcs választópolgárok.

Mindenesetre úgy tűnik, a valódi, fizikai határaink jó kezekben vannak. Rendőreink, katonáink hatékonyan és szakszerűen végzik a dolgukat. S nem árt minden embercsempész, minden illegális migráns eszébe vésni azt a mondást, hogy kard által vész, ki karddal él. Ha fegyverrel támadnak határőreinkre, ha az életükre törnek, az ő kezükben is ott a fegyver, amit készek és képesek is használni. Adja a Jóisten, hogy soha többé ne legyen rá szükség, hogy a magyar határt védőknek ezt be is kelljen bizonyítaniuk. De azért tartsuk szárazon a puskaport, mert sajnos a vágyak és a valóság nem mindig találkozik.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Havran Zoltán)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Fogadj be, Európa? Köszi, mégse!

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Csanytelek az egész ország

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Nevelőedző

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Nem állunk meg Schwechatnál

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.