idezojelek

Önvédelem

Van egy szó, melyet a magyar emberek 2010 után törölhettek a szótárukból. Ez a szó nem más, mint a megszorítás.

Kiss Gergely avatarja
Kiss Gergely
Cikk kép: undefined

Van egy szó, melyet a magyar emberek 2010 után törölhettek a szótárukból. Van egy szó, amelynek tartalma és gyakorlati valósága 2010 előtt, a balliberális kormányzás minden időszakában egyet jelentett a padlássöpréssel. Ez a szó nem más, mint a megszorítás.

Magyarországnak most is vannak olyan pártjai, amelyek azért drukkolnak, hogy újra visszatérjen ez a korszak. Visszatérjen az a hazug, érzéketlen, dilettánsok irányította, a legrászorultabbakat is kizsigerelő időszak, amely mindennek az árát a magyar emberekkel fizettette meg. Amikor a saját alkalmatlanságukból fakadó bukdácsolás és a nemzetközi válságok számlája is a magyar háztartásokat és a családokat terhelte.

Ebben reménykednek most mindazok, akik szerint a háború és az energiaválság elsöpri az Orbán-kormányt, ezért nekik „készen kell állniuk”. Azok állnának készen, akik az országgyűlési munkában sem vesznek részt? Azok állnának készen, akik a saját szövetségeseiket is megfojtanák egy kanál vízben? Azok, akik mindent feladtak, amit korábban oly büszkén hangoztattak? A választók április 3-án döntöttek, nem kérnek belőlük.

Az Orbán-kormány egymást követően négyszer kapott kétharmados felhatalmazást a választóktól. A nehéz időszak kipróbált és bizonyított embereket kíván a gátra. A családokat továbbra sem hajtják igába állami megszorítások. A miniszterelnök több alkalommal világossá tette: azért dolgoznak, hogy megvédjék az eddig elért eredményeket és megőrizzék az ország biztonságát.

Mi a feladat? Már az orosz–ukrán háború előtt elszabadultak az energiaárak, folyamatosan drágulnak a nyersanyagok, véget ért a világban a pénzbőség korszaka. Még el sem múlt a koronavírus-járvány, miközben nyakunkba kaptuk a puskapor szagát és a saját húsunkba maró szankciókat. Magyarország nem szorul rá a Nemzetközi Valutaalap mentőövére, bíznak a befektetők hazánkban, stabil és erős felhatalmazású a kormány.

A háborúnak és a válságnak azonban ára van. Orbán Viktor kijelentette: ez nem terhelheti a magyar embereket. Ahhoz azonban, hogy fennmaradjon mindaz, amit az elmúlt 12 évben elértünk, most cselekedni kell.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egyik legfontosabb vívmány a rezsicsökkentés. 2010 előtt folyamatosan nőttek a számok a sárga csekken. Sokáig tartott az az idő, amikor azt kellett mérlegelni, hogy fűtés legyen vagy a gyermeknek teljen új cipőre. Szomorú tény: 2012-re azoknak a háztartásoknak az aránya, amelyek anyagi nehézség miatt nem tudták befizetni a rezsit, elérte a 25 százalékot. Azoké pedig, amelyek nem tudták kellő mértékben felfűteni otthonaikat, 15 százalékra nőtt. Egy átlagos magyar háztartás többet költött az otthona fenntartására, mint élelmiszerre. Ezen változtatott a rezsicsökkentés, melynek eredményeként az unióban nálunk csökkent legnagyobb mértékben a két energiaszegénységi mutató: a fizetési nehéz­séggel küzdő háztartások aránya 25-ről 15 százalékra esett, míg a felfűtés nehézségeivel érintettek aránya 15-ről hat százalékra zsugorodott.

Brüsszel ámokfutása ráadásul tetézi a bajt, a világban elszaladt árakat tovább növelnék a szankciók. Az Orbán-kormány mindent megtesz, amit a nemzeti érdek kíván, de ehhez hozzá kell járulniuk az extra­profitot szerző vállalatoknak is. A gazdasági növekedés rekordokat döntött, így a többi között a bankok és a kiskereskedelem multinacionális vállalatai is nyertesei a sikeres újraindításnak. Most eljöttek az áldozatvállalás napjai.

A biztonság fenntartása és megerősítése erős hadsereg nélkül elképzelhetetlen. Ezt írja elő a NATO-tagsággal járó kötelezettségünk is. Az Orbán-kormány kiváló megérzéssel kezdte el a fegyveres erők fejlesztését. Ennek sikere is közös érdek.

Ez az összefogás ideje: Magyarország mindenekelőtt!

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök beszédet tart a Parlamentben (Fotó: MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Nevelőedző

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Nem állunk meg Schwechatnál

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

Tizenkét héttel később

Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Kik követik Magyar Pétert?

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.