idezojelek

Jobbulást!

Gyurcsány Ferenc úgy beszél, mintha nem is ebben az országban élne. Felmentésként ezt most tudjuk be az influenzájának.

Kiss Gergely avatarja
Kiss Gergely
Cikk kép: undefined
Fotó: Kovács Attila

Akkumulátorgyárak? Nem kellenek! Magyar bankok? Nem kellenek! Magyar távközlési társaság? Nem kell! Hazai tulajdonú földgáztárolók? Nem kellenek! Magyar tulajdonú közműtársaságok? Nem kellenek! Mol-részvények? Nem kellenek! Új atomerőművi blokkok? Nem kellenek! Csak néhány példa a sok közül, amitől az elmúlt időszakban égnek állt a balliberális politikusok haja. Most éppen akkumulátorgyárak magyarországi beruházásai és a Vodafone felvásárlása miatt kaptak sikítófrászt, ami azonban egyáltalán nem jelent semmi újdonságot.

Emlékezzünk csak vissza, hogy mekkora cirkusz kísérte a földgáztározók visszavásárlását! A balliberális oldal totális támadást indított az Orbán-kormány ellen. Százmilliárdok „elégetéséről” és hatalmas károkozásról beszéltek, még hűtlen kezeléssel is vádaskodtak. Ha eddig nem, akkor most a háború és az energiaválság időszakában mindenki meggyőződhetett arról, hogy mekkora nemzetstratégiai jelentősége volt az üzletnek.

A Demokratikus Koalíció jól fésült elnöke láztól fűtött évértékelőjében a többi között arról értekezett, hogy szerinte Orbán Viktor elveszítette önállóságát az orosz elnökkel szemben. Ha pedig az ország vezetője nem szuverén, akkor az ország sem szuverén – fogalmazott Gyurcsány Ferenc, akinek egy korábbi beszédéből azt is tudjuk, hogy reggel, éjjel meg este is hazudott már. Most pedig az ország szuverenitásáért aggódik. Megnyugtatásként már üzenjük is: amíg pártja nem lépi át a saját árnyékát, addig emiatt teljes nyugalomban hátra is dőlhet. 

 

Amikor ugyanis meggyengült az ország önállósága, akkor éppen a balliberális pártok gyakorolták a hatalmat. Többek között kormányfőként ő maga.

 

„Gyurcsány Ferenc miniszterelnök elvesztette a lakosság támogatását. A több mint húszmilliárd eurós gigantikus válsághitel segíthet ugyan nehéz helyzetbe került országán, karrierjén azonban nem” – írta 2008. október 30-án a Financial Times Deutschland. A cikk azt is megjegyezte, hogy „amióta a pénzügyi válság elérte Magyarországot, egyetlen nap sem telt el vészjelzések nélkül. Hitelek alig állnak rendelkezésre, s drágák, fogynak a beruházók, és ötvenezer munkahely sorsa bizonytalan.”

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyurcsány Ferenc kormányzása a Nemzetközi Valutaalap karjai­ba döntötte az országot. Akkor bizony évekre elvesztettük a pénzügyi és gazdasági szuverenitásunkat. Nemzetközi pénzügyi szervezetek kottájából kellett „játszani”. Megszorításoktól fulladozott a lakosság és az üzleti világ is. Magyarország önállóságát az átgondolatlan kiárusítás is gyengítette. Stratégiai vállalatok sora került a balliberális kormányzatok idején külföldi tulajdonba. Bankoktól kezdve a repülőtéren át a közműszektorig mindent kiárusítottak. Miután pedig az Orbán-kormány 2010-ben megnyerte a választásokat, azt követően minden egyes lépést támadtak, amely hozzájárult a siralmas örökség felszámolásához.

 

Az elmúlt közel tizenhárom évben hazánk számos területen nyerte vissza az önrendelkezését.

 

Kiemelt cél lett ugyanis a szuverenitás erősítése. Megerősödött a hazai tulajdonosi arány a pénzügyi, az energia- és a távközlési szektorban is. Az Orbán-kormány azt is felismerte, hogy érdemes idecsábítani a jövő beruházásait. Akkumulátorgyárak híján autóipari forradalom sincs. Jól tudják ezt Németországban is, ahol tárt karokkal várják azokat a fejlesztéseket, amelyek ellen hazánkban lázít a baloldal.

Gyurcsány Ferenc eközben úgy beszél, mintha nem is ebben az országban élne. Felmentésként ezt most tudjuk be az influenzájának. Jobbulást, elnök úr!

Borítókép: Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke évértékelő beszédet mond pártja tisztújító kongresszusán a Budapest Kongresszusi Központban 2023. február 5-én (Fotó: MTI/Kovács Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Uniformizált, szervetlen épületek árasztották el a világot

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Biztató összefogás Erdélyben

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Embert ügyvédjéről, Magyar Pétert Bárándy Péterről...

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Szoboszlai Dominik: újra itt a farsang!

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.