Borat

Donald Trump vírusfertőzése bombaként robbant a világsajtóban, beizzította a kampánygépezeteket.

2020. 10. 03. 7:00
Trump arrives back at the White House in Washington
U.S. President Donald Trump and first lady Melania Trump arrive back at the White House in Washington, U.S., September 11, 2020. REUTERS/Kevin Lamarque - RC2GWI9Q2E5X Fotó: Kevin Lamarque
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Donald Trump vírusfertőzése bombaként robbant a világsajtóban, beizzította a kampánygépezeteket, olyan alegységek kezdték meg a munkát, amelyeket erre a feladatra készítettek fel. Mert tudták, hogy ez bekövetkezhet, s akkor teljesen más stratégiát kell követnie mindenkinek, hiszen az elnök karanténból fog kampányolni, ami akár még sikeres is lehet a mostani, teljesen őrült világban.

A demokratáknak nincs semmiféle vesztenivalójuk, ez pedig szépen látszik azon, milyen mélyre süllyedt a kampány színvonala azon az oldalon. Donald Trump az üzeneteik szerint őrült, rasszista, gyilkos, akit mindenki gyűlöl, s a megfelelő fórumokon ezt el is terjesztik. A szuperdemokratikus, egyben konkrétan politikai okokból cenzúrázott közösségi hálózatokon száll az ige, miként kezeljük azt a helyzetet, ha valamelyik családtagunk Trumpra szavaz, erre a gyilkosra. Mert ugyebár mi ilyet nem tennénk, ez az írások egyértelmű üzenete, mi okosak és liberálisok vagyunk, mi vagyunk a jók, Trump pedig az a legyőzendő sárkány, aki a népmesékben is mindig rajtaveszt a végén.

Valahogy még Borat is előkerült, csodák csodája, a brit humorista, akinek polgárpukkasztása jelentősen megfáradt az elmúlt évek alatt, éppen a kampányhajrára időzítette legújabb filmjének beharangozóját, s ha már elterjesztették a világhálón az álriporter alpári vicceinek felvezetését, hamar üzent is a humorista alteregója Donald Trumpnak, gratulálva neki. Mert ugye az elnököt olyan emberek szeretik, mint Borat, a gusztustalan és otromba szörnyeteg.

Nem lehetünk naivak, hiszen ők sem azok. Minden kis lépés előre el van tervezve, minden elszólásnak tűnő megjegyzést ezerszer átrágtak a stratégák. Ebben benne van a fekete közösség felhergelése és az újabb meg újabb erőszakhullám kihasználása, az egész világsajtóra való rátenyerelés. Érdemes megnézni, hogy a baloldali–liberális brit lapok milyen vehemenciával kampányolnak Trump ellen, mintha legalábbis az ő országuk vezetőjéről volna szó.

De ez egy nagyon veszélyes játék, hiszen a hatalmas zaj magát a zaj keltőjét is megzavarja, s azt képzeli, valójában Trumpot mindenki gyűlöli. A sajtó szajkózhatja, hogy az elnök az ördög maga, de ez csak arra szolgál, hogy a liberális elit önmagának mondogatja a mantrát, s elhiszi, hogy mindenki így gondolkodik. Négy éve is így történt, mindenki megerősítette abban a kicsiny körben, hogy ők aztán biztosan kiállnak Hillary Clinton mellett, és kiderült, hogy a világ más. Az odakinn zajlik, valahol nagyon távol a fennhordott orroktól és eltartott kisujjaktól. Ez pedig bizony nagyon hasonlít a mi liberális elitünk viselkedéséhez, ők ugyanis minden kudarcba fulladt választás idején a választópolgárokban találják meg a hibát. Persze hozzájárul a sikertelenséghez a választási rendszer is, mert az alapvetően rossz és csal, az időjárás és a média is, mintha nem lenne teljesen általános a nyugati világban, hogy a sajtó a liberális oldal felé húz, és ne lenne előre lefektetve, hogy pontosan milyen szabályok szerint fogják a sok-sok szavazatot átszámolni parlamenti helyekre vagy az elnöki szék elnyerését eredményező voksokra. Négy évvel Trump győzelme után még mindig felmerül a demokraták oldalán, hogy Hillary Clinton kapta a több szavazatot, így valójában neki kellett volna bekerülnie az ovális irodába, mintha nem lenne az Egyesült Államoknak egy jól ismert, kőbe vésett választási rendszere, amely bizony ezt lehetővé teszi.

A vírusjárvány is kampányfogás, ha úgy forgatjuk. A betegség szavazatot hozhat vagy elvihet, hiszen az ott egy színjáték, amely pontosan Borat színvonalán mozog.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.