Emberéletek

A Gyurcsány köpönyegéből előbújt baloldali összefogás pártjai nem a Fidesz–KDNP, hanem a magyar nemzet ellenzékeként politizálnak.

2021. 03. 17. 6:00
GYURCSÁNY Ferenc
Gyurcsány Ferenc szerint a baloldalnak szemfülesnek kell lennie a jogrendszer átalakítása kapcsán MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A koronavírus-járvány, a nyomában járó gazdasági kihívások és a geopolitikai átrendeződés több mint egy éve tartó korszakában a hazai baloldal szürreális színjátékának lehettek tanúi azok, akik tegnap figyelemmel követték a Parlament honlapján futó közvetítést. A Gyurcsány Ferenc köpönyegéből előbújt baloldali összefogás pártjai nem a Fidesz–KDNP, hanem a magyar nemzet ellenzékeként politizálnak, amit az Országgyűlés keddi plenáris ülésének azonnali kérdések órájában két-két percben rendre be is bizonyítottak.

Jakab Péter, a Ballikká néppártosodott egykori Jobbik parizerhercege mesterének, Gyurcsány Ferencnek a 2004-es ígéretének analógiájára – saját cukrászda Bécsben – azt kérte számon a kormányfőn, hogy miért is nem olyan bőkezű a kormánya válságkezelése, mint szerinte az osztráké. Jakab a proletártempót tartva, olyan kicsinységekről, mint a magyar kormány által nyújtott bértámogatás, hitelmoratórium, elengedett járulékok, csökkentett adónemek és beruházási támogatások, növekvő családtámogatások most sem vett tudomást. Egyértelmű, hogy számára a 2008-as gazdasági világválságra adott szociálliberális válasz a mérvadó és követendő: megszorítás, munkanélküliség, zuhanó életszínvonal, bedőlt devizahitelek százezrei, milliók a kilátástalanság szélén.

Azon már meg sem lepődött a politika iránt érdeklődő polgár, hogy Gyurcsány élcsapatának tagjai, a lengőajtók réme, az MSZP-s Kunhalmi Ágnes, a tavaly még a járvány szerinte túl kevés áldozatán sajnálkozó DK-s Arató Gergely és Karácsony Gergely törpepártjának, a Párbeszédnek kölcsönadott Burány Sándor az uniós bürokraták fogadatlan prókátoraként idegen mundért védtek. Most éppen azt akarták megtudni Orbán Viktortól, hogy miért nem oltják be még gyorsabban az embereket a koronavírus elleni vakcinával, miközben nagyvonalúan elsiklottak afelett, hogy éppen Brüsszel hibái miatt nem jut elég nyugati vakcina nemcsak Magyarországra, de az egész Európai Unióba se.

Az olyan tények, hogy hány oltópont van, hányat lehet még kialakítani, hogy közel 1,4 millió magyart már immunizáltak – ami a második legjobb eredmény az EU-ban –, továbbá hogy több millió keleti vakcinát sikerült beszereznie a kormánynak akkor, amikor az egész világ ezért áll sorba, cseppet sem érdekli őket, csak mantrázzák naftalinszagú frázisaikat. Az sem számít a díszes baloldali kompániának, hogy a közel egy éve tartó hazugság- és halálkampányuk, az orosz és a kínai oltások elleni nyilvános és rejtett hangulatkeltésük miatt hány olyan ember élete szárad a lelkükön, akik miattuk nem regisztráltak az oltásra, és már nem is fognak, mert halottak. Több mint arcátlanság, amikor 1919-es proletárdiktatúra mai örökösei, a Gyurcsány-fiúk számonkérik az elhunytak számát, akkor, amikor a baloldal kampánya emberéletekben mérhető.

Az meg már egyenesen tragikomikus a baloldal geopolitikai fejtegetésekbe kezd. Vajon milyen érdeket képviselhet az a politikus – jelen esetben a baloldali szivárványkoalíció egyik „nehézsúlyú” szereplője, az ­LMP-s Keresztes László Lóránt –, aki nem tudja, vagy nem akarja felfogni, hogy nemzetgazdasági érdek a Budapest–Belgrád vasútvonal, amelyen az EU és Kína közötti kereskedelem munkahelyek tízezreit hozhatja Magyarországra? Milyen felelősségtudata lehet a baloldalnak, ha egyes nagyhatalmak farvizén össze akar veszni a magyar nemzet feje felett más hatalmakkal, emberéletekben mérhető kárt okozva.

Tegnap a Parlamentben a gyűlöletben összeforrt, a magyar érdekek ellen dolgozó ellenzék újfent bebizonyította, hogy semmi jót nem lehet tőlük várni, legyen szó járványügyről, gazdasági kérdésekről vagy geopolitikáról. Ismét szellemi és politikai törpék próbáltak két perc hírnévre szert tenni.

(Borítókép: Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke, frakcióvezetője felszólal Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtti felszólalásával kapcsolatban az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. szeptember 21-én. Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.