Erődemonstráció

Magyarország az utóbbi években a nagyságán és gazdasági erején túlmutató tényezővé vált az európai politika színpadán, aminek egyértelmű oka a 2015-ös migrációs válságra adott válasza.

Kis Ferenc
2019. 03. 23. 7:00
null
Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország az utóbbi években a nagyságán és gazdasági erején túlmutató tényezővé vált az európai politika színpadán, aminek egyértelmű oka a 2015-ös migrációs válságra adott válasza.

A négy évvel ezelőtti kritika és mérték nélküli befogadás politikájához képest jelentős változás történt az egyes országok hozzáállásában elsősorban azért, mert a nyugati társadalmak szembesültek a kijózanító valósággal. Az elitek azonban csupán a retorikán finomítottak – tapasztalva, hogy a polgárok sorra büntették a migrációt támogató pártokat a parlamenti választásokon, Olaszországtól Németországig –, de a lényeg nem változott.

A brüsszeli vezérkar és az Európai Parlament jelenlegi többsége továbbra is hisz vagy hinni akar a migráció kezelhetőségében, az integráció és a multikulturális társadalmi kísérlet sikerében. Nem tántorítja el őket a hétköznapok valósága, ami az átlag európai emberek életét megkeseríti, a közbiztonság drasztikus romlása, a korábban ismeretlen vagy csak szörnyű kivételnek számító késelések, az utcai erőszak mindennapossá válása, az állandóan fenyegető terror.

Hazánk – a V4-ek társaságában – a többi kelet-közép-európai országgal karöltve a kezdetektől a tömeges migráció megállítását, a határok védelmét hirdette és ezt is cselekedte. Bebizonyítottuk, hogy az illegális bevándorlást meg lehet akadályozni, csak elszántság szükséges hozzá. A déli határokon nem tudnak átjönni a migránsok, miközben Röszkétől akár megállás nélkül, akadálytalanul autózhatunk Gdanskig, a Balti-tengerig.

Ugyanakkor a határzárat a rossz emlékű diktatúrák eszköztárába soroló finnyás Nyugaton kénytelenek voltak újraéleszteni a régen elfelejtett határátkelőhelyeket, Salzburgnál már nem lehet csak úgy átsuhanni bajor földre, mint korábban.

Mindezek fényében óriási jelentőségű az a tegnap kezdődött háromnapos budapesti konferencia, amelyen a világ minden tájáról érkezett neves szakértők, ismert politikusok, közéleti szereplők fejtik ki álláspontjukat a migráció különböző vetületeit, hatásait és kezelésének lehetőségeit taglalva. Hazánk ismét reflektorfénybe került, és a konferencián fellépők illusztris névsora egyértelmű üzenet, erődemonstráció azoknak, akik minden fronton igyekeznek magába forduló, elszigetelődő, szalonképtelen autokráciának bemutatni Magyarországot.

Azt, hogy a migráció kérdése meghatározó a májusi európai parlamenti választáson és a kampányban, minden uniós politikus elismerte már. Ebből következik, hogy a voksolás a bevándorláspárti és a migrá­ciót ellenző erők küzdelme lesz, itt húzódik a valódi törésvonal. Nyilvánvaló, hogy a magyar kormány, amely úttörő szerepet vitt a bevándorlás markáns elutasításával és egyre több szövetségesre talált, felértékelődött mint ellenfél a globalista brüsszeli elit szemében.

A jogállamiságot álszent módon hazánkon számonkérők nem törődnek azzal, hogy saját országaikban képtelenek érvényt szerezni a törvényeknek, jogerős kitoloncolási végzéseknek, a schengeni szabályokat nagyvonalúan elfeledték és saját állampolgáraikat sem képesek megvédeni a bűnözőktől.

A Nyugat kelepcébe lavírozta magát, és most másokkal szeretnék megosztani az általuk okozott problémát.

Angela Merkel néhány napja – korábbi hibáját kimondatlanul is beismerve – arról beszélt, hogy a bajban lévő embereknek a hazájukhoz minél közelebb, helyben kell segíteni, nem sokkal később pedig ismét a migránsok kvóta szerinti elosztását szorgalmazta. Mi viszont azt mondjuk, hogy a probléma szétterítése nem megoldás. A magyar emberek biztonságát, a keresztény értékeken alapuló kultúránkat nem veszélyeztethetjük.

Szeretnénk megőrizni Európát, a régit, ahogy mi szeretjük.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.