Fáziskésés

Karácsony Gergely az ország irányítására teljesen alkalmatlan személy, a PR-csapata is sokkal kevésbé tehetséges, mint Merkelé.

2021. 08. 04. 6:00
Karácsony
Karácsony Gergely népszavazási kérdései már most értelmetlenné váltak. Fotó: Mirkó István Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Készült egy fotó 2015-ben, amelyen egy távoli világ szülötte épp fotót készít Európa leghatalmasabb emberével, a német kancellárral. Angela Merkel bájosan mosolyog, szinte barátok a fiatal sráccal. Ikonikus fotó, amely akár véletlen is lehetne. De nem az, ennyire ne legyünk naivak. A kancellár stábja akkor 19-re lapot húzott, mikor megindult az áradat Euró­pa felé, a sajtó pedig tehetségesen kontrázott a főszólamra, ontották a Willkommenskultur dicséretét. Abban bíztak, hogy a világ egy napsütötte mező, árnyas ligetekkel, csörgedező patakokkal, érett gyümölcsökkel teli fákkal.

Ezt meg is énekelte mindenki Németországban, jönnek a jóravaló, de szerencsétlen sorsú, kedves emberek, akiket befogad az erkölcsös, hiperliberális német társadalom, a háború sújtotta régiók sokat szenvedett népe pedig hálás szívvel németté válik. Még akkor is erről beszélt a világ szemében példaként számon tartott német sajtó, amikor bombák robbantak és kések villogtak, és egyetlen hangot se engedtek ki a problémákról. Pedig akkor kívülről pontosan látszott, hogy az a hazárdjáték nem jött be. Merkel besokallt a huszonegyben.

De ő profi, különben nem lehetne kvázi örökös kancellár. Nem ismeri be politikai hibáját, amely nagyon sok ember életébe került, Európa egységének megrendülését okozta, valamint az örvény őt magát is a mélybe rántotta. Ő igyekszik megmaradt renoméját felhasználni arra, hogy a közelgő választásokon sikerre vigye a mesterterv maradványait. Ehhez szüksége van szavazatokra, így konkrétan szembefordul egykori önmagával, az azóta minden reményét elveszítő Afganisztán lakóit már nem fogadná be, már nem állna oda egy tehetséges kandahári srác oldalára fotózkodni, bármilyen profi PR-csapat is választotta ki a modellt a sok jelentkező közül. Mutti Merkelből Vaslady lett, legalábbis a kampány idejére.

Itt pedig felsorakozik mellé egy másik politikus, Karácsony Gergely. A budapesti főpolgármesterként mellékállásban tevékenykedő miniszterelnökjelölt-jelölt ugyanis most, hat évvel a népvándorlás kezdete és a merkeli hazárdjáték után közli, úgy gondolkodik, mint Merkel 2015-ben. Azt is elismeri, hogy ez egy amolyan politikai harc, kikacsint az olvasóra, jelzi, nem mond feltétlenül igazat a kampány során, hiszen jelenleg nem lehet nyerni a migránsok melletti szólamokkal, de a szíve mélyén igenis támogatja őket. Nem érdemes csodálkozni. Karácsony Gergely ugyanis az ország irányítására teljesen alkalmatlan személy, a PR-csapata is sokkal kevésbé tehetséges, mint Merkelé. A német kancellár képes úgy feketét és fehéret is állítani egy bizonyos színről, hogy mindkettő igazságnak hangozhat a szájából, Karácsonyról pedig mindig az rí le, hogy hazudik, de legalábbis nem hisz abban, amit mond.

Az erkölcsiség azonban megkerülhetetlen, ha valaki másokért felelős. Ha pedig egy egész országért, akkor nem is tehet mást, mint őszintén, magabiztosan vezeti az övéit a kijelölt úton. Nem taktikázva, fél szemmel a közvélemény-kutatásokra sandítva. Magyarország miniszterelnöke 2015-ben pontosan ugyanazt mondta, mint 2021-ben: az illegális migráció veszélyes, azt nem menedzselni kell, hanem leállítani, küzdeni a saját kultúránkért, a saját társadalmunk stabilitásáért, küzdeni Euró­páért. Orbán Viktor tette ezt állandó ellenszélben, folyamatos támadások kereszttüzében, a nemzetközi sajtó villámcsapásai közepette. A német sajtó élen járt és ma is élen jár a rendkívül alantas támadások végrehajtásában, hiszen feladatot teljesítenek ők, bizonyítani akarják, hogy Merkelnek mindig igaza volt, a fehér és a fekete is igaz, s mindig az az erkölcsös döntés, amit ő kimond.

Karácsony Gergely 2027-ben feltehetően az afgánok bevándorlása ellen foglal majd állást. De akkor nem hallja már senki.

(Borítókép Mirkó István felvétele)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.