Ferde hajlamúak

Még a sok kanyart látott magyar politikai életben sem tűnt fel soha ennyi Saulus, mint a Jobbik háza táján.

Néző László
2020. 09. 04. 6:00
JAKAB Pter
Budapest, 2019. február 10. Jakab Péter jobbikos parlamenti képviselõ beszédet mond az ellenzéki pártok Értékelni jöttünk! címmel meghirdetett tüntetésén a Szent György téren Orbán Viktor évértékelõ beszéde után 2019. február 10-én. MTI/Mohai Balázs Fotó: Mohai Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jakab Péter javaslatára a Jobbik nevű baloldali párt szivárványszínűre cserélte pártzászlaját. Amikor ezeket a sorokat írom, ez még ugyan nem igaz, de mire megjelenik a lapunk, könnyen lehet, hogy beteljesedik a jóslat. Még a sok kanyart látott magyar politikai életben sem tűnt fel ugyanis soha ennyi Saulus, mint a Jobbik háza táján. Igen, ők valami fordított damaszkuszi utat járnak be, elhagyták Istent, a hazát, a családot, elárulták a jobboldalt, hogy a reménybeli harminc ezüstből néhány fillér nekik is jusson majd. Nem kár értük, ezen az oldalon is csak bajt okoztak. Vesződjön velük a gyurcsányferi.

Van-e szimbolikusabb jelenete ennek a nagy hátraarcnak, mint amikor a Jobbik pártelnöke kijelenti, hogy ők bizony a homoszexuálisokat is képviselni akarják a magyar politikában… Azt nem tudom, a homoszexuálisok rábíznák-e magukat Jakab és pártja képviseletére, gyanítom, inkább óvatos hányinger kerülgeti őket a Jobbik hallatán. Ők sem ostobák ugyanis, és a többségük nyilván nem szenved emlékezetkiesésben.

Úgyhogy pontosan tudják, mit gondolt a Jobbik róluk, s ha volt ebben az országban a homoszexuálisoknak félnivalójuk, csak a Jobbiktól volt. Na persze, az ilyen homofób emberek már régen elhagyták a pártot, mondják Jakabék. Tényleg? És Jakab? Frissítsük fel elnök úr emlékezetét: „A csendőrségnek nem az lesz a feladata, hogy buziparádékat biztosítson. Miskolcról több mint száz rendőrt küldtek, mert olyan jól állunk, ezeket az aberráltakat kell nekik kísérgetni” – ezt ő maga mondta évekkel ezelőtt. De eszerint Jakab Péter már nem tartja ferde hajlamúaknak a homoszexuálisokat, s ha kell, saját testével védené meg a Pride-on felvonulókat. Aha. El is hisszük neki. Mint ahogyan azt is, hogy ma már a zsidókkal szembeni ellenszenvét is levetkőzte, még véletlenül sem antiszemita, s már nem zavarja a „kiválasztott nép”. Úgy látszik, nagyon sokat kell dolgozni azokért a Júdás-fillérekért.

Persze ilyenkor az egész farizeus banda hallgat. Csendben van Brüsszel, az Európai Bizottság, a nyugati média, a máskor az antiszemitizmusra oly kényes szimatú Michael Roth, a szociáldemokrata német külügyi államtitkár sem akarja a hetes cikkellyel lerombolni hazánkat. Nem zavarja őket sem a zsidóellenesség, sem a rasszizmus, sem a homofóbia, ha azzal Orbán Viktoron és kormányán lehet ütni egy kicsit. Az azonban biztos, hogy a hazai zsidóság nagy része nem hisz Jakabék megtérésben. Őket nagyon is zavarja, hogy a mézes-mázos szavak mellett egy igazi rasszistát támogat a Jobbik a szerencsi időközi választáson. Mert aki Judapestnek nevezi a fővárost, tetűhintásoknak a zsidókat, az nem fog hirtelen hamut szórni a fejére a siratófalnál, az mindig antiszemita marad.

Szerencsére a magyar jobboldalnak ezekkel nincs már dolga. A baloldali pártoknak, akik keblükre ölelték Jakabot a pártjával együtt, s akik nemcsak beálltak a Jobbik szerencsi jelöltje mögé, hanem egyenesen ők indították a Jobbik helyett, és a baloldali értelmiségi holdudvarnak kell szembenéznie a saját lelkiismeretével. Ezek után az oly könnyedén és feldúltan antiszemitázó, fasisztázó-nácizó pártok és az ő értelmiségük egyetlen szavát sem lehet komolyan venni. (Eddig sem nagyon lehetett!) Az ugyanis nem megy, hogy tüntetünk az LMBTQ-emberek jogaiért, és közben kézen fogva támogatunk homofób pártot és jelöltet. Az nem megy, hogy mindenkit lenácizunk, de közben egy igazi, hamisítatlan antiszemitában látjuk minden reményünket a Fidesz ellen egy időközi választáson. Ez ugyanis nem más, mint aberráció. Politikai ferde hajlam.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.