Le a baloldali rasszizmussal!

A mai balliberális politikai oldalnál gyűlölködőbb, kirekesztőbb képződmény aligha van Európában. Ők ugyanis nem egy-egy specifikus emberfajtát gyűlölnek, hanem mindenkit, aki nem ért velük egyet.

Néző László
2020. 01. 30. 6:00
Niedermüller Péter
A DK-s polgármester többször is szembefordult a többségi társadalommal. Fotó: MTI Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az alaptétel az, hogy a mai balliberális politikai oldalnál gyűlölködőbb, kirekesztőbb, antidemokratikusabb képződmény aligha van Európában. Ők ugyanis nem egy-egy specifikus emberfajtát gyűlölnek, hanem mindenkit, aki nem ért velük egyet. Ha úgy hozza a sors, gyűlölik a cigányokat, a zsidókat, a keresztényeket, a fehéreket, a férfiakat, a nőket.

S nemcsak gyűlölik mindezeket, hanem, ha tehetnék, a Föld színéről is eltüntetnék őket. Nézzük meg azokat az eltorzult, elembertelenedett arcokat, ahogyan acsarkodnak mindenkire, aki más, mint ők az Európai Parlamentben, a magyar országgyűlésben vagy a hazai médiumok egynémelyikében. Azt hiszem, sokan sóvárgó-irigyen gondolnak ideo­lógiai és jogelődjeikre, a kommunista pártokra, akik Kelet-Európában egykor oly könnyedén elintézhették mindazokat, akik másképpen gondolkodtak. A magyarkérdés vagonkérdés…

Persze elmúltak azok a szép idők, ma már a demokráciából, a szólás- és véleményszabadságból meg az emberi jogokból szőtt hamis palástot borítanak magukra, s azt hiszik, mint valami tündeköpeny, ez elrejti valódi énjüket a világ elől. De a varázslat, ha volt is, régen elmúlt, a köpeny alól nem hős Frodók, Csavardi Samuk, hanem igazi visszataszító orkok bukkannak elő.

Egyiküket most épp Járóka Líviára uszították. Az Európai Parlament fideszes alelnökére, aki történetesen cigány származású. Az már önmagában a legtöményebb rasszizmus, ha valaki azt gondolja, hogy egy cigány politikusnak csupán vagy leginkább cigányügyekkel kellene foglalkozni.

De ahogyan az Azonnali elnevezésű, egyébként önmagát valószínűleg mélyen liberálisnak tartó lap számonkéri Járókán Gyöngyöspata ügyét, az még az egyébként, mint írtam, eleve kirekesztő és gyűlölködő baloldaltól is ritka. Díszcigány, cigánykodás… Járókára emberségében – és cigányságában is – mélyen bántó kifejezések kíséretében ömlik a szenny, amelyek miatt, ha ez mondjuk egy jobboldali lapban jelenik meg, már régen az újságíró, a főszerkesztő és minden érintett fejét követelnék harsogva baloldali politikusok, jogvédők, az Európai Parlament és a szokásos kórus. És most?

Mély csend. Persze, akik az egykor cigánybűnözős Jobbikkal töltik épp nászéjszakájukat, azoknak a szája valószínűleg épp mással van elfoglalva. Járóka Líviát – aki e lapszámunk interjújában Gyöngyöspatáról is elmondja, mit gondol – egyébként nem kell félteni, az elmúlt két évtizedben elég sokat letett ahhoz az asztalra, hogy az ilyen szennyújságírás leperegjen róla. Mit bánja a Hold, ha a kutyák megugatják…

De épp ilyen csend övezi Niedermüller Péter DK-s polgármester elmebeteg, rasszista kirohanását a „rémisztő” fehér, keresztény, heteroszexuális férfiak és nők ellen. Ez már színtiszta őrület, lehetséges, hogy a másik nagy tudású ellenzéki polgármester, a józsefvárosi nem a buszmegállókba, hanem Niedermüller fejébe telepítette azokat a fránya méhkasokat, s most csak úgy zsongnak-zsongnak ott, hogy már azt sem tudja, ki is ő.

Mert láthatólag a DK-s polgármester, egykori EP-képviselő maga sem egy fekete, transzvesztita muzulmán (elnézést is kérek az említett csoporttól, ha vannak ilyenek, hogy a fent említett politikust hozzájuk hasonlítom, nem akartam őket ezzel megbántani), bár, hazánkban szabad identitásválasztás van. Úgyhogy nem tudhatjuk, mit vagy kit lát Niedermüller, amikor reggel a tükörbe néz.

Mi viszont tudjuk, kiket látunk. S akiket látunk, csak abban erősít meg bennünket, hogy minden erőnkkel azon legyünk, hogy ez a szánalmas, dögunalmas, rasszista, kirekesztő társaság soha többé ne kormányozza Magyarországot.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.