Keresés
Magyar Nemzet
2019. február 18., hétfő, Bernadett napja
Archívum, Archívum
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/archivum/archivum-archivum/tapsi-hapsi-es-a-tobbiek-4659266/

Tapsi Hapsi és a többiek

Az elhunyt Chuck Jones legmaradandóbb alkotásai közé tartozik Tapsi Hapsi, Dodó kacsa, Kengyelfutó Gyalogkakukk és a mindig felsülő Prérifarkas. Több mint 300 filmet rajzolt életében.

Nyolcvankilenc éves korában szívrohamban meghalt Chuck Jones amerikai rajzfilmes, a Tapsi Hapsi megalkotója.

Jones Hollywoodban nőtt fel, és gyermekként számos némafilmben statisztált. Tizenöt éves korában kezdett rajzolni tanulni a Los Angelesi Chouinard Art Institute intézményben. Fiatal éveiben volt matróz, bábjátékos, festő, míg végül a Warner Brothers rajzfilmstúdiójánál kötött ki.

Több mint 300 filmet rajzolt. Ő teremtette meg a furfangos Bugs Bunny, azaz Tapsi Hapsi klasszikus figuráját, de neki köszönheti a világ a Kengyelfutó Gyalogkakukkot és örök ellenségét, a Prérifarkast is.

Jones, akit háromszor tüntettek ki Oscar-díjjal, és egy negyediket életművéért kapott, egyszer elmesélte, hogy soha nem gondolt a közönségre, amikor rajzolt, egyedül saját humorérzéke vezérelte. „Nem felnőtteknek, nem gyerekeknek rajzoltam, hanem magamnak” – mondta.

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Kiemelt

Parlamenti szezonkezdet törvényalkotási nagyüzemmel
Hogyan is alakulhat konkrétan a tavasz programja? Először is, a köztársasági elnök kiírja az uniós választás hazai időpontját.

Poszt-trauma

Karácsony dermesztő története
Egy bukás anatómiája.

Poszt-trauma

A svéd baloldal felrobban az Orbán-gyűlölettől
Maximális fokozatra kapcsolták az idiotizmust.

Poszt-trauma

Ámokfutás a francia parlamentben
A tisztelt Képviselő1-ek és Képviselő2-k leszavaztak.

Poszt-trauma

Teljes az ellenzéki tanácstalanság Orbán bejelentését követően
Se kiköpni, se lenyelni nem tudják.

legolvasottabb

Nagyvállalatok hagyták ott a dél-budai irodapiacot
Több ezer négyzetméter irodaterület szabadult fel a dél-budai alpiacon egy év leforgása alatt – hívta fel a figyelmet tanulmányában a Robertson Hungary.

Hirdetés

Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.