Keresés
Magyar Nemzet
2019. április 25., csütörtök, Márk napja
Archívum, Archívum - Magyarnemzet
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/archivum/archivum-magyarnemzet/roviden-6828698/

Röviden

Palesztin lépés
Rámalláh. Palesztina szeptemberben kérni fogja felvételét az ENSZ-be, függetlenül attól, hogy felújulnak-e tárgyalásai Izraellel vagy sem – jelentette ki tegnap Rámalláhban Mohamed Stajje palesztin tárgyaló. A megbízott sajtóértekezletén megjegyezte: kevés az esélye annak, hogy a nyolc hónapja megrekedt tárgyalások folytatódni fognak. Stajje szerint Palesztina ENSZ-tagságának elismerése és a tárgyalások folytatása nem zárják ki egymást. (MTI)

Elítélt mozlim vallási vezető
Jakarta. Tizenöt év börtönre ítélték tegnap Abu Bakar Bashir indonéz radikális muzulmán vallási vezetőt, mert támogatott egy félkatonai csoportot, amely többek között az ország elnökének meggyilkolását tervezte. A 72 éves imámot bűnösnek találták abban, hogy pénzügyi támogatást nyújtott az acehi al-Kaida szervezetnek, amely az Aceh tartományban lévő kiképzőtáborokban felkészülve merényleteket tervezett külföldiek és olyan mérsékelt muzulmán vezetők ellen, mint Susilo Bambang Yudhoyono indonéz elnök. (MTI)

Emelnék az olasz nyugdíjkorhatárt
Milánó. A jelenlegi 60-ról 65 évre növelné a magánszektorban dolgozó nők nyugdíjkorhatárát az olasz kormány – közölte tegnap az olasz média. Maurizio Sacconi munkaügyi miniszter június elején még tagadta, hogy sor kerülhetne hasonló döntésre a 2013-ra és 2014-re vonatkozó gazdasági megszorító intézkedések részeként. (MTI)

Polgári előny
Varsó. Növelte előnyét Lengyelországban a választási kampány küszöbén a kormánykoalíció vezető pártja, a Polgári Platform. Egy friss felmérés szerint a megkérdezettek 49 százaléka adná voksát Donald Tusk kormányfő középjobb pártjára, míg fő vetélytársára, a nemzeti konzervatív Jog és Igazságosságra, Jaroslaw Kaczynski volt kormányfő pártjára 27 százalékuk szavazna. A Baloldali Demokratikus Szövetség 13 százalékot kapna. (MTI)

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Kiemelt

Mádl Ferenc nevét viselő jogi intézet létrehozásáról döntött a kormány
A Mádl Ferenc Összehasonlító Jogi Intézet az Igazságügyi Minisztérium háttérintézményeként, központi hivatalaként működik – közölte Trócsányi László igazságügyi miniszter.

Poszt-trauma

Allahu Akbar egy müncheni templomban már szinte nem is hír
Félelmetes perceket éltek át.

Poszt-trauma

Bangóné, a nyuszilány
A szocialisták nagyasszonya kockára tette barátságát.

Poszt-trauma

Meg kell állítani Orbánékat!
Ismét húsvétkor támadt a Deutsche Welle.

Poszt-trauma

Bősz Anett megrendítő üzenetet küldött
Megszólalt a törpepárt arca.

Aktuális

Parkinsonosok magabiztossága
A betegek negyedének a gyaloglás is nehézséget jelent, inkább otthon maradnak. Az új módszernek köszönhetően a korábban házhoz kötött páciensek szabadon járhatnak.

Fricz Tamás blogja

Eurábia után most már Eurafrábia?
A szó veszélyes fegyver – énekelte az Illés együttes a hetvenes évek elején. Igazuk volt: egy új fogalom bevezetése és elfogadtatása a közvéleménnyel egyértelmű célokat hordoz magában.

Hirdetés

Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.