Keresés
Magyar Nemzet
2019. október 19., szombat, Nándor napja
Archívum, Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/archivum/belfold-archivum/a-fidesz-elkezdte-kihuzni-a-koltsegvetest-marki-zay-peter-alol-3849179/

A Fidesz elkezdte kihúzni a költségvetést Márki-Zay Péter alól

A kormánypárti többség a nélkül törölte el az ingatlanadót, hogy gondoskodtak volna az ellentételezésről.

Eltörölte a 101 négyzetméternél kisebb ingatlannal rendelkező hódmezővásárhelyi magánszemélyek ingatlanadóját hétfőn a hódmezővásárhelyi közgyűlés – írja az MTI. A döntés ráadásul visszamenőleges hatályú, az érintettek január 1-től mentesülnek az adó megfizetése alól. Az adócsökkentés idén mintegy 134 millió forint bevételkiesést eredményez.

Márki-Zay Péter független polgármester korábban a választási kampány során maga is megígérte az adó eltörlését, de miután szembesült a város anyagi helyzetével és adósságaival, már azt mondta: ilyen körülmények között idén még nem lehetséges. A február 25-ei időközi választáson alulmaradó Hegedűs Zoltán korábbi alpolgármester, a Fidesz helyi frakcióvezetője viszont bejelentette: szeretnének segíteni a polgármestert, hogy megvalósítsa egyik korábbi ígéretét, a polgármester pedig gazdálkodja ki a kiesést.

Márki-Zay a hétfői közgyűlésen javaslatot is tett rá, hogy vonják vissza a helyi vállalkozásoknak nyújtott bérfejlesztési támogatásról hozott rendeletet. Ennek értelmében ugyanis a vállalkozások az építményadó 30 százalékát kaphatják meg támogatásként a minimálbér-emelésnél nagyobb bérfejlesztéshez. A polgármester úgy fogalmazott, az így megtakarított összeg részben fedezi a magánszemélyek ingatlanadójának kiesését. A közgyűlés fideszes többsége azonban nem támogatta a döntést.

A polgármester javaslatot tett arra, hogy a korábbi egy helyett két aljegyző dolgozzon az önkormányzatnál, de előterjesztése nem kapott többséget. 

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Kiemelt

Megkezdődött az olasz békemenet
A tömegben az olasz és a Liga hivatalos zászlója mellett katalán lobogókat is a magasba tartanak, de a magyar trikolór is felbukkan „Szabadságot Magyarországnak, szabadságot Európának!” felirattal.

Poszt-trauma

Gyurcsányék az SZDSZ hangján gyalázzák a magyarokat
El a kezekkel a kommunistáktól!

Poszt-trauma

Abortusz mint prevenció
A szimbolikus ügy nem tartozik a főpolgármester kompetenciája alá.

Poszt-trauma

Meddig tarthatja meg ebül szerzett pozícióját Mohács polgármestere?
Nagyon erős felkiáltójel került a végül „megválasztott” Csorbai neve mellé.

Poszt-trauma

Balos tempó Budapesten
Karácsonyék ennyire félnek?

Premier League

Mit tegyünk, ha Kloppal csal a feleségünk?
Különösen fájó lehet egy Manchester United szurkolónak, hogy fut a Liverpool szekere. A legnehezebb talán az egészben, hogy a siker kulcsát, Jürgen Kloppot képtelenség nem szeretni.

Nincs megállás

Karácsonynak lesz stop, nem a stadionoknak
Nem fogja tudni leállítani a nagy világversenyekhez kapcsolódó létesítmény fejlesztéseket Karácsony Gergely, mivel azok kiemelt beruházások és állami tulajdonú területen valósulnak meg.

Aktuális

Máris sor került a Karácsony-Bajnai találkozóra
Alig néhány nappal főpolgármesterré választása után Karácsony Gergely máris sort kerített az egykori miniszterelnökkel, Bajnai Gordonnal való találkozójára is.

Fricz Tamás blogja

Itt járt „Európa” a budapesti kampányban
Több magyar ellenzéki politikus is részt vett egy találkozón a romkocsmák környékén, amelyet többek között a Vote4Budapest, illetve a Night Embassy of Budapest szervezett.

Hirdetés

Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …