Keresés
Magyar Nemzet
2019. október 19., szombat, Nándor napja
Archívum, Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/archivum/belfold-archivum/aki-beszel-a-problemakrol-nem-kap-munkat-3928665/

Aki beszél a problémákról, nem kap munkát?

Egy ápoló szerint azért utasították el a Péterfy utcai kórházban, mert részt vett a tiltakozásokban.

Turcsányi Tibor 27 éves, jól képzett szakápoló a magasabb jövedelem miatt döntött úgy, Londonba költözik, ahol hamar talált is jól fizető, vendéglátói munkát. Két hónap után azonban hazaköltözött, a szerényebb fizetést választotta, hivatástudatból. OKJ-s ápolói végzettsége a magyar egészségügyben keresettnek számít, bármely osztályon dolgozhatna. Legalábbis ezt hitte, egészen addig, amíg a Péterfy Sándor Utcai Kórháztól, ahol kezdetben örömmel fogadták, végül elutasító választ nem kapott. Állítása szerint azért, mert jó kapcsolatot ápol a fekete ruhás nővérként ismertté vált Sándor Máriával, és mert többször kiállt a nyilvánosság előtt a társaiért. Májusban például kollégáival együtt egy ágytálat akartak adni Balog Zoltánnak, az emberi erőforrások miniszterének, mert szerintük ez reprezentálja a kormányzat egészségügyhöz való viszonyát. Akkor Turcsányi úgy nyilatkozott: elegük lett az olyan napi problémákból, mint a fertőtlenítőszer és a gyógyszer hiánya, illetve abból, hogy megalázók a bérek.

 

– Az OKJ-s végzettségű ápolók után kapkodnak a magyar kórházakban. Jelentkeztem a Péterfy-kórház toxikológiai osztályára is. Két hete személyes beszélgetésre hívott Dávid Éva, az ápolási igazgató helyettese, aki közölte: semmi akadálya annak, hogy náluk dolgozzam. Megnéztem az osztályt is, ahol a főnővér elmondta, nagyon örül az ilyen végzettségű szakembernek, mivel dolgoztam gasztroenterológián és kardiológiai őrzőben is. Azt mondta, akár azonnal kezdhetek – idézte fel Turcsányi Tibor. Az ápoló aznap találkozott Bakos Andrással, az intézmény ápolási igazgatójával, aki szerinte felismerte korábbi nyilatkozatai alapján. – Meglehetősen lekezelő volt, de azt mondta, keressem fel a papírjaimmal, és a felvételt követően munkába állhatok a toxikológiai osztályon. Később kaptam egy e-mailt, hogy menjek be hozzá. Ekkor annyit közölt: a szakmai bizottság úgy döntött, hogy a toxikológiára sürgősségi ápolót vagy mentőápolót keresnek. Amikor megkérdeztem, hogy pár nappal ezelőtt miért mondták, semmi akadálya annak, hogy ott dolgozzam, mindössze annyit válaszolt: „intézményünk nem kívánja önt foglalkoztatni” – mesélte Turcsányi Tibor.

Úgy véli, az egészségüggyel kapcsolatos nyilatkozatai – a jobb körülmények és a béremelés szükségességének hangsúlyozása – és a Sándor Máriával való jó viszonya okozta elutasítását. – Amikor jeleztem, hogy sejtem, miért nem akarnak foglalkoztatni, Bakos András gúnyosan az mondta: ne sejtsek semmit. Szerettem volna beszélni a főnővérrel is, ám amikor a recepción megtudták, ki keresi, letagadták, hogy bent van – foglalta össze Turcsányi Tibor.

Írásban is kérte az intézményt, hogy indokolják az elutasítást, ám ez idáig nem kapott választ. Azt sem ajánlották fel, hogy más osztályra mehetne dolgozni, pedig a szakdolgozói kamara oldalán jelenleg is hirdet a kórház segédápolói, szakápolói és OKJ-s ápolói állást is. Végül tárt karokkal fogadták két másik fővárosi kórházban.

Kerestük a Péterfy Sándor Utcai Kórházat is. Sásdi Antal főigazgató kérdéseinkre annyit közölt: Turcsányi Tibor a klinikai toxikológiai és sürgősségi betegellátó osztályon szeretett volna elhelyezkedni. Az ápolási igazgató viszont erre az osztályra mentőápolói végzettségű vagy sürgősségi osztályon gyakorlatot szerzett ápolót szeretne alkalmazni. – Ezeknek a feltételeknek a kolléga nem felelt meg, más osztályon való alkalmazás pedig nem érdekelte – közölte a főigazgató. Az nem derült ki, hogy ezeket a feltételeket miért nem közölték Turcsányival már az elején. Arra a kérdésre, az elutasításnak köze volt-e ahhoz, hogy Sándor Máriával mutatkozott több rendezvényen, a főigazgató úgy reagált: erről a lapunk által küldött levélből értesült.

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Kiemelt

A szuperkötvény lett a favorit a piacon
Az Államadósság-kezelő Központ harmadik negyedéves, friss adatai szerint mára egyértelműen a Magyar Állampapír Plusz lett a legkeresettebb konstrukció a piacon.

Poszt-trauma

Gyurcsányék az SZDSZ hangján gyalázzák a magyarokat
El a kezekkel a kommunistáktól!

Poszt-trauma

Abortusz mint prevenció
A szimbolikus ügy nem tartozik a főpolgármester kompetenciája alá.

Poszt-trauma

Meddig tarthatja meg ebül szerzett pozícióját Mohács polgármestere?
Nagyon erős felkiáltójel került a végül „megválasztott” Csorbai neve mellé.

Poszt-trauma

Balos tempó Budapesten
Karácsonyék ennyire félnek?

Premier League

Mit tegyünk, ha Kloppal csal a feleségünk?
Különösen fájó lehet egy Manchester United szurkolónak, hogy fut a Liverpool szekere. A legnehezebb talán az egészben, hogy a siker kulcsát, Jürgen Kloppot képtelenség nem szeretni.

Nincs megállás

Karácsonynak lesz stop, nem a stadionoknak
Nem fogja tudni leállítani a nagy világversenyekhez kapcsolódó létesítmény fejlesztéseket Karácsony Gergely, mivel azok kiemelt beruházások és állami tulajdonú területen valósulnak meg.

Aktuális

Megkezdődött az olasz békemenet
A tömegben az olasz és a Liga hivatalos zászlója mellett katalán lobogókat is a magasba tartanak, de a magyar trikolór is felbukkan „Szabadságot Magyarországnak, szabadságot Európának!” felirattal.

Fricz Tamás blogja

Itt járt „Európa” a budapesti kampányban
Több magyar ellenzéki politikus is részt vett egy találkozón a romkocsmák környékén, amelyet többek között a Vote4Budapest, illetve a Night Embassy of Budapest szervezett.

Hirdetés

Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …