Keresés
Magyar Nemzet
2019. október 18., péntek, Lukács napja
Archívum, Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/archivum/belfold-archivum/egy-nap-alatt-elfelejtette-a-kormanypropaganda-soros-gyorgyot-3851950/

Egy nap alatt elfelejtette a kormánypropaganda Soros Györgyöt

Teljes újratervezés zajlik, meglepő tempóban. A bevándorlás emlegetése marad, Soros és a migránsok viszont nem.

„Abba kellene hagyni ezt az elemi iskolai szintű sorosozást” – mondta hétfő este az EchoTV Sajtóklub című műsorában Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője, a kormánypárti békemenet egyik szervezője. Szerinte ugyan jópofa a „sorosozás”, de a magyar társadalom ennél intelligensebb. Még meglepőbb, hogy a milliárdos emlegetése már a Fidesz megmondóemberének, Bayer Zsolt publicistának is „a fülén jön ki”.

Bencsik valamit tudhatott – vagy az is lehet, hogy hallgatnak rá a kormánypárti agytrösztök –, mert kedden reggel végignézve a fideszes sajtót az derül ki, hogy szinte varázsütésre eltűnt belőle Soros György neve. Csak régebbi, még a vasárnapi hódmezővásárhelyi választás előtt született cikkekben, vagy egy-két külföldi, főleg amerikai hírben felbukkan még a név, de szó sincs Soros-szervezetekről, vagy a „Stop Soros” törvényjavaslatról, és ellenzéki politikusokat sem emlegetnek Soros embereként.

Meglepő módon a „migránsok” is kiszorultak a fideszes médiából. Külföldi hírekben még feltűnnek az agresszív migránsok, de például a fideszes média zászlóshajójának számító Origo címlapján egyetlenegyszer sem szerepel a néhány napja még minden mondatba beleszőtt szó. A „bevándorlás” szó még fel-felbukkan, főleg az menekültügyi ENSZ-egyezménnyel kapcsolatban, ami arra utal, hogy nem kívánják teljesen elvetni az elmúlt években bevált témát.

Orbán Viktor miniszterelnök is a bevándorlást nevezte meg az április 8-i választás tétjének, amikor a Hvg.hu-nak nyilatkozott a hódmezővásárhelyi időközi választás tanulságáról. „Ha a mi közösségünk marad, akkor Magyarország nem lesz bevándorlóország. Ha az ellenfeleink kapnak nagyobb bizalmat, akkor Magyarország bevándorlóország lesz” – mondta a kormányfő. Ez alapján valószínű, hogy ha Soros neve és a migránsok emlegetése vissza is szorul, maga a fő téma nem változik. 

Ha nem lenne elég Orbán Viktor megszólalása, megnézhetjük bármelyik, találomra kiválasztott fideszes képviselő Facebook-oldalát. Azt láthatjuk, hogy szinte parancsszóra megjelent az új üzenet, a Fidesz oldaláról továbbosztva: „Az áprilisi választás tétje az, hogy Magyarország megmarad-e magyar országnak.”

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Kiemelt

Orbán Viktor: Visegrádi partnereink készek ismét segíteni a magyar határvédelmet
A magyar miniszterelnök azt kérte visegrádi partnereitől, hogy ha újabb jelentős migrációs mozgás indul Törökország felől Európa irányába, akkor küldjenek határvédelmi erőket Magyarország déli határaira.

Poszt-trauma

Abortusz mint prevenció
A szimbolikus ügy nem tartozik a főpolgármester kompetenciája alá.

Poszt-trauma

Meddig tarthatja meg ebül szerzett pozícióját Mohács polgármestere?
Nagyon erős felkiáltójel került a végül „megválasztott” Csorbai neve mellé.

Poszt-trauma

Balos tempó Budapesten
Karácsonyék ennyire félnek?

Poszt-trauma

Kispest-Zugló végállomás
Lackner nyakig benne van a Karácsony-kampányban.

Bujkál Lackner és Kránitz

Drogpartik Kispesten
A Magyar Nemzet által nyilvánosságra hozott hangfelvételek szerint több kispesti szocialista politikus is rendszeresen kábítószert fogyaszthatott.

Fűt-fát

Karácsony keresztbe tehet az állatkert fejlesztésének
Fűt-fát ígér Karácsony Gergely. Megválasztásakor bedobta, hogy leállítja a Liget Budapest projektet. Ezt tegnap úgy korrigálta, hogy a Városligetben nem kaphat új épület építési engedélyt.

Aktuális

Aláírták az új megállapodást az Egyesült Királyság kiválásának feltételeiről
A jogilag kötelező érvényű egyezmény mellett elfogadták a jövőbeli viszonyrendszer körvonalait felvázoló, módosított politikai nyilatkozatot is, miután egyetértésre jutottak a tárgyalódelegációk.

Fricz Tamás blogja

Itt járt „Európa” a budapesti kampányban
Több magyar ellenzéki politikus is részt vett egy találkozón a romkocsmák környékén, amelyet többek között a Vote4Budapest, illetve a Night Embassy of Budapest szervezett.

Hirdetés

Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …